Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aykaç; “TEKMER Kırklareli için faydalı olacak”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aykaç; “TEKMER Kırklareli için faydalı olacak”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aykaç; “TEKMER Kırklareli için faydalı olacak”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aykaç; “TEKMER Kırklareli için faydalı olacak”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aykaç; “TEKMER Kırklareli için faydalı olacak”
27 Şubat 2015 - 08:21

* KOSGEB koordinasyonu altında üniversiteleri ve KOBİ'leri bir araya getirme amacıyla oluşturulan TEKMER Projesi’ne Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’da (KTSO) Merkezin kuruluşunda işbirliğinde bulundu. Kurum temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda protokol imzalandı.










HABER MERKEZİ 


KOSGEB, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Ticaret  ve Sanayi Odası (KTSO), TEKMER İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde bir konuşma yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “TEKMER Merkezimizin Ülkemiz ve Kırklareli’miz için faydalı olmasını diliyorum” dedi. İmza törenine KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık Altuntaş ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Şengörür, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda davetli katıldı. 


*“TEKMER gayretimizin bir sonucu oldu”


Rektör Mustafa Aykaç, çok uzun vadeli bir işin ilk harcını koyduklarını söyleyerek bunun nihai meyvesinin Teknopark olacağını belirtti. Prof. Dr. Aykaç, konuşmasında şunları kaydetti;


“Biz, üniversitenin iş adamlarıyla, iş dünyasıyla, sanayicilerle birlikte yapabileceği bütün işlerde adım atmaya çalışıyoruz, bu doğrultuda elimizden gelen desteği vererek öncü rolümüzü yerine getirmek için ilk günden beri çaba harcıyoruz. Tabi ki Kırklareli Üniversitesi gelişiyor, güçleniyor, kadroları oluşuyor. Başlangıçta kadro yönüyle eksikliklerimiz vardı. Her işi yerine getirecek kadar kadromuz yoktu. Daha sonra adım adım kadrolarımız zenginleştikçe diğer anlarda da üniversite olarak birlikte yapabileceğimiz işlere önem vermeye başladık ve mümkün olan her alanda özel sektör ve iş dünyasıyla birlikte yapabileceğimiz işlere yöneldik. TEKMER’de bu gayretimizin bir sonucu oldu.


Teknoloji Geliştirme Merkezinde üniversite bünyesinde oluşturacağımız ofislerle, sağlayacağımız akademik ve bilimsel yardımlarla iş dünyasının projelerine destek olacağız.  Özel sektörde projesi olan, proje geliştirmek isteyen, yeni fikirleri olan, inovasyon düşünceleri olan herkes uygun ve avantajları bulunan bu fırsattan yararlanabilecek. Biz burada dolayısıyla iş dünyasına ev sahipliği yapmış oluyoruz. Bir anlamda yol göstermiş ve teşvik etmiş oluyoruz. Tabi ki Sanayi Bakanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası ile el ele vermek suretiyle bu zemini birlikte oluşturmuş oluyoruz. Burada böyle bir birliktelik söz konusudur.


Kırklareli’mizin iş potansiyelinin ve bu potansiyelin ölçeğinin Teknoloji Geliştirme Merkezi kurulması için elverişli olduğunu gördük ve bunların daha da gelişeceğini düşünerek, buna inanarak böyle bir adım attık. TEKMER Merkezimizin Ülkemiz ve Kırklareli’miz için faydalı olmasını diliyorum. Bu adımın hayırlı olmasını, çok iyi sonuçlara ulaşmasını, uzun gelecekte verimli bir Teknoparka dönüşmesini temenni ediyorum. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”


* Çetintaş; “Bu Projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” 


İmza Töreni’nde konuşan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, konuşmasında böyle bir projenin içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle şunları kaydetti;


“Teknoloji Geliştirme Merkezimiz ileride olabilecek Teknoparkların bir ön başlangıcı, ön kuruluşu olarak sanayici, üniversite ve KOSGEB işbirliğini kuvvetlendirecek, sanayicilere gerekli bilimsel, teknolojik ve akademik bilgiyi sağlayacak ve en iyi projeler nasıl ortaya konulur, ARGE konusunda nasıl rantabıl sonuçlara ulaşılabilir gibi konularda çok faydalı olacaktır. Kırklareli önemli bir sanayi kentidir. Gerek Lüleburgaz ilçemizde gerekse Kırklareli’mizde Türkiye’de ilk 500’e giren sanayi tesisleri bulunuyor. Son yıllarda Organize Sanayi Bölgemize gelen yatırımcıların artmasıyla beraber, sanayicilerin ARGE ile bilimsel ve teknolojik desteğe ihtiyacı ivme kazanacaktır. Buna bir hazırlık olarak Üniversitemiz ve KOSGEB ile beraber biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir projenin içinde olmayı memnuniyetle karşıladık. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek Sanayi Bakanlığımızdan ve KOSGEB’den gerekse Üniversitemizden gelebilecek destek ihtiyacına karşı Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı, biz de bunun bir parçası olarak içinde bulunacağımızı söylemek istiyorum. TEKMER Merkezimizin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”


* Altuntaş; “ARGE ve inovasyon desteği toplamda 1 milyon TL.’dir”


Son olarak imza töreninde konuşan KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık Altuntaş, konuşmasında protokol çerçevesinde KOBİ’lere ve girişimcilere verilecek desteklerle ilgili bilgiler aktararak, şunları kaydetti;


“TEKMER Protokolü ile ilimizdeki tüm KOBİ’lerimize ve girişimcilerimize ARGE desteği vermeyi hedefliyoruz. Bu destekte 600 bin TL.’ye kadar hibe desteğimiz var. 400 bin TL.’ye kadar da geri ödemeli, sıfır faizli kredimiz vardır. KOBİ'lerimize ve girişimcilerimize verilen ARGE ve inovasyon desteği toplamda 1 milyon TL.’dir. Bununla ilgili hem Üniversitemiz hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın da içinde olduğu bir değerlendirme ve karar kurulunda ele alınan projelere biz bu desteği veriyoruz. Tabi, ARGE Desteği KOSGEB’in desteğidir. Bunun yanında KOBİ'lere verilen “5146 Sayılı ARGE Kanunu” da vardır. Bu kanun ARGE yapan KOBİ'nin ARGE indirimini, gelir vergisi stopaj teşvikini, sigorta primini ve damga vergisini kapsamaktadır. Bu aşamadan sonra artık biz ilimizde ARGE potansiyeli yapan firmalara maksimum desteği vererek ilimizde ciddi anlamda çıtayı yükseltmek istiyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” (Kadir Sinici)