İstiklal İlköğretim’e “Otistik Çocukların Eğitim Sınıfları” açılacak

İstiklal İlköğretim’e “Otistik Çocukların Eğitim Sınıfları” açılacak

İstiklal İlköğretim’e “Otistik Çocukların Eğitim Sınıfları” açılacak

İstiklal İlköğretim’e “Otistik Çocukların Eğitim Sınıfları” açılacak

İstiklal İlköğretim’e “Otistik Çocukların Eğitim Sınıfları” açılacak
05 Mart 2011 - 10:02

Kırklareli merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan İstiklal
İlköğretim Okulu’nda “Otistik Çocukların Eğitim Sınıfları”nın açılışı
bugün saat 10.30’da düzenlenecek olan törenle gerçekleştirilecek.


HABER MERKEZİ

Açılışı yapılacak olan sınıflarla ilgili olarak Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Salih Ünsal şunları kaydetti:
“İlimizde; 644 Zihinsel engelli; 52 Otistik, 169 Bedensel engelli; 14 Görme engelli, 48 İşitme engelli çocuk bulunmaktadır. 423 Öğrenci Kaynaştırma Eğitiminden, 54 öğrenci Eğitim Uygulama Okulundan, 55 öğrenci İş Eğitim Merkezinden, 29 Hafif Düzeyde Zihinsel Öğrenme Yetersizliği olan öğrenci Özel Eğitim Sınıfından, 7 otistik öğrenci Bağımlı OÇEM (Otistik Çocuk Eğitim Merkezi)''den faydalanmaktadır.
Kurumlar bazında değerlendirdiğimizde; İl merkezi ve Lüleburgaz ilçemizde birer adet olmak üzere 2 tane, Eğitim Uygulama Ok. Ve İş Eğitim Merkezi, İl merkezinde 2 ve Lüleburgaz ilçemizde 1 adet olmak üzere 3 tane Özel Eğitim Sınıfı, İl merkezi ve Lüleburgaz ilçemizde birer adet olmak üzere 2 tane Bağımlı OÇEM ve 17/02/2010 Tarihli İl Özel Eğitim Kurulu'nun aldığı kararla açılışı yapılan İstiklal İÖO'nda da 2 tane OÇEM sınıfı bulunmaktadır.
İstiklal İlköğretim Okulumuzda şimdi resmi açılışını yapmakta olduğumuz OÇEM Sınıfları’ndan bahsedecek olursak; 20 metrekarelik 2 sınıf bulunmaktadır. Sınıflar engelli tuvaleti ile desteklenmiştir. 2 öğretmen, 4 öğrenci ile eğitime başlamıştır. 2 öğretmen ataması daha gerçekleştiğinde eğitim görmek için bekleyen diğer öğrencilerimize de eğitim verme imkânı bulunacaktır.
Otizm'in önemine biraz değinecek olursak; Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıkar. Otistik çocuklar genelde öğrenme zorluğu çekerler. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da vardır. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çekerler.
Bir annenin doğum sonrası çocuğunun özürlü olma oranı %2dir; Otistik olması oranı ise %0.5'tir. Bir otistik çocuktan sonra, ikinci çocukta otizmin ortaya çıkması riski %3 dür. Otizm erkek çocuklarda kız çocuklarından 4 kat daha fazla görünmektedir. Her çocuktaki otistik belirtiler ve bunların seviyesi farklılık gösterebilir, bu nedenle otizmin seviyelerini kategorize etmek güçtür.
Otizm tanısı almış bazı ünlüler şunlardır: Müzisyen Beethoven, Mucit Edison, Fizikçi Einstein, Sanayici Henry Ford, Politikacı Thomas Jefferson, Yazar Kafka, Besteci Mozart, Matematikçi ve Fizikçi Nevvton, filozof Nietzsche, Ressam Van Gogh ve daha niceleri bunlardan bir kaçıdır.
Amacımız; Bu çocuklarımızın ihtiyacının teke tek eğitim olduğunu unutmadan; Çocuklarımıza evde, okulda, çevrede az yardım ile ya da yardımsız bir gelecek hazırlamaktır. Çocuklarımızın problemi ne olursa olsun, öncelikle bir çocuk olduğunu lütfen unutmayalım.” (s)