“Çalışanlarımızın can ve mal emniyeti bizim için birinci sıradadır”

“Çalışanlarımızın can ve mal emniyeti bizim için birinci sıradadır”

“Çalışanlarımızın can ve mal emniyeti bizim için birinci sıradadır”

“Çalışanlarımızın can ve mal emniyeti bizim için birinci sıradadır”

“Çalışanlarımızın can ve mal emniyeti bizim için birinci sıradadır”
07 Mayıs 2010 - 09:37

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Odun Üretim Teknikleri ve İş Güvenliği” konulu eğitim semineri Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda verildi.

* HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda 06 Mayıs 2010 günü 09.00-12.30 saatleri arasında İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “Odun Üretim Teknikleri ve İş Güvenliği” konulu eğitim seminer düzenlendi.
Düzenlenen seminere; İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı Galip Uzun, İşletme-Pazarlama Şube Müdürü Cemal Afacan, Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, Kırklareli merkez, Demirköy, Vize, Çatalca Orman İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile bu bölgelerin içerisinde bulunan Köy kalkınma Kooperatifleri’nin Başkanları ve temsilcileri katıldı.
Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, böyle bir eğitim programına ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyduğunu dile getirdi. Aybal tüm orman çalışanlarının yaptıkları odun üretiminin tekniklerini ve bu çalışmalar yapılırken alınması gereken emniyet önlemlerinin bu seminerde anlatılacağını dile getirdi.
İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü İşletme-Pazarlama Şube Müdürü Cemal Afacan’ın yaptığı konuşmanın ardından İstanbul Orman İşletme Müdür Yardımcısı Galip Uzun şunları kaydetti:
“İlk defa Bölge Müdürlüğümüzde profesyonel seviyede bir eğitim düzenlemenin heyecanını yaşıyorum. Ülkemiz Avrupa Birliği’ne giriş süreci içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda siz çalışanlarda sizler için çok değerlisiniz. Çalışanlarımızın can ve mal emniyeti bizim için birinci sırada gelmektedir.
Sizlerin can ve mal emniyetinizi en üst noktaya getirmek, kazadan ve beladan daha uzak tutabilmek için bu eğitimi düzenledik. Bu eğitimlerimiz bundan sonrada artarak devam edecektir. Bu eğitimlerimizi işletme müdürlüklerimize giderekte yapacağız.
Binlerce insanımız ormanda çalışıyor. Orman işçiliği son derece ağır, son derece zordur. Bu sebeple iş güvenliği konusu da bizim için çok önemlidir”
Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Osman Engür “Odun Üretim Teknikleri ve İş Güvenliği” konusunda katılımcıları geniş kapsamlı bir şekilde bilgilendirdi. Teorik olarak yapılan bilgilendirmenin tamamlanmasının ardından Dereköy Köyü Gümüşalan Mevkii’ne giden katılımcılara burada uygulamalı olarak eğitim verildi. (s)