Babaeski’de “Kadın Çiftçi Eğitimi” verildi

Babaeski’de “Kadın Çiftçi Eğitimi” verildi

Babaeski’de “Kadın Çiftçi Eğitimi” verildi

Babaeski’de “Kadın Çiftçi Eğitimi” verildi

Babaeski’de “Kadın Çiftçi Eğitimi” verildi
27 Aralık 2014 - 08:21

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan “Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü” çerçevesinde 




HABER MERKEZİ


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan “Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Karahalil Beldesi’nde 17-18-19 Aralık/2014 ve Karamesutlu Köyü’nde 22-23-24 Aralık 2014 tarihlerinde “Kadın Çiftçi Eğitimleri” gerçekleştirildi.


“Kadın Çiftçi Eğitimi”ne eğitimci olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli Psikolog Çiğdem Polat, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ev Ekonomisti Birgül Kılıç, Babaeski İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör, Babaeski İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisleri Özay Denizli ve İsmail Aksu ile Veteriner Hekim İsmail Küçük katıldı.


İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kadın Çiftçi Eğitimleri” Karahalil Beldesi Kültür Merkezi ile Karamesutlu Köyü Köy Kahvehanesi’nde toplam 72 kadın çiftçinin katılımıyla gerçekleştirildi.


Psikolog Çiğdem Polat “Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” konusunda, Ev Ekonomisti Birgül Kılıç “Gıda Muhafaza Yöntemleri” konusunda, Babaeski İlçe Müdürü Üzeyir Güngör “Sebze Yetiştiriciliği (Lahana-Pırasa Yetiştiriciliği, Salata-Marul Yetiştiriciliği, Sebzecilikte (Domates-Biber-Patlıcan) Dikimden Hasada Kadar Yetiştiricilik, Örtüaltı Sebzeciliği ve Toprak Kökenli Hastalıklar)” konularında, Ziraat Mühendisi Özay Denizli “Meyve Yetiştiriciliği (Dikim Hazırlığı, Dikim Sistemleri, Dikim Zamanı, Anaç-Çeşit-Tozlayıcı Seçimi, Meyve Ağaçlarında Gözler ve Dallar, Budama ve Toprak Analizi ve Önemi)” konularında,  Veteriner Hekim İsmail Küçük “Hayvancılık (Zoonoz Hastalıklar, Hayvan Besleme ve Süt Sağım Hijyeni)” konularında hazırladıkları sunumlarını yaptılar.


Babaeski İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör yaptığı konuşmasında; “Eğitime katılan kadın çiftçilerimize, tarih kesin olmamakla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sertifikalarının törenle verilecek. Ayrıca Babaeski Ziraat Odası’nın mali desteği ile eğitime katılan kadın çiftçilerimizle ileri bir tarihte yapılacak olan bir günlük Çanakkale gezisini duyurdu. Eğitimin gerçekleşmesinde katkı sağlayan başta Ziraat Odası Başkanı  Mehmet Atalay’a, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen ve Karamesutlu Köyü Muhtarı Celalettin Çetin’e, eğitimin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen eğitimcilerimize ve katılımlarından dolayı kadın çiftçilerimize teşekkür ederim” dedi.


Eğitim Programı Kadın Çiftçilerin sorduğu soruların katılımcılar tarafından cevaplandırılması ile sona erdi. (Savaş Eskici)