Babaeski TEİAŞ’tan Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Babaeski TEİAŞ’tan Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Babaeski TEİAŞ’tan Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Babaeski TEİAŞ’tan Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Babaeski TEİAŞ’tan Yangın ve Kurtarma Tatbikatı
22 Haziran 2012 - 09:17

Kırklareli’nin Babaeski ilçesi TEİAŞ Bölge Müdürlüğü’nde Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü organizasyonuyla 19 Haziran 2012 Salı günü 14.00’te tüm birim çalışanları, 112 Hızır Acil Ekipleri ve Babaeski Belediyesi İtfaiye Amirliği Ekipleri’nin katıldığı bir Yangın Tatbikatı yapıldı.




HABER MERKEZİ





TEİAŞ Bölge Müdürlüğü önünde düzenlenen Yangın Tatbikatı’na; TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı Baş Müfettiş Esat Faik Yetkin, TEİAŞ Grup Müdürü Alişan Taştan, TEİAŞ Grup Müdür Yardımcıları Kasım Birinci ve Şule Can, TEİAŞ İdari Mali Müdür Mustafa Sancaktar, TEİAŞ Koruma ve Güvenlik Müdürü Güner Alpsoy, TÜPAŞ Yangın Söndürme Firma Yetkilileri, İstanbul İtfaiyesi’nden  teknik bir heyet, Babaeski İtfaiye Müdürü Süreyya Kurubaş ve TEİAŞ Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldılar.


TEİAŞ Bölge Müdürlüğünde düzenlenen Yangın Tatbikatı’nda ilkönce yüksek gerilim hattında elektrik çarpmasına maruz kalan iki işçinin kurtarılıp ambulanslarla hastaneye kaldırılması canlandırıldı. Yüksek gerilim hattında elektrik çarpması sonucu yaralanan iki işçi Babaeski İtfaiye Amirliği ekiplerinin çok titiz çalışmaları sayesinde merdivenle kurtarılarak ambulansa alınıp ilk yardım yapıldıktan sonra hastaneye götürülmesi canlandırıldı.


Bu kurtarmada çok büyük bir özveri ile çalışan itfaiye ekipleri daha sonra yanan bir binada mahsur kalan çalışanların tahliyesini gerçekleştirdiler. Bu tahliye işinde de çok büyük bir özveri ile çalışan itfaiye ekipleri daha sonra evlerde meydana gelebilecek tüp yangınlarında yapılması gerekenleri toplanan TEİAŞ çalışanlarına uygulamalı olarak gösterdiler. Babaeski İtfaiye Müdürlüğü daha sonra ise katı ve sıvı yakıtlarda meydana gelen yangını söndürme uygulamaları yapıldı. Daha sonra da yanan bölümlerin soğutma çalışmaları büyük bir titizlikle uygulandı.


Yangın tatbikatına daha sonra özel olarak hazırlanan salonda devam edildi.  Salonda düzenlenen törende yapılan tatbikat ve oluşabilecek bir yangında uygulanması gereken konular hakkında bir konuşma yapan Koruma ve Güvenlik Müdürü Güner Alpsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi;


“2009/15316 binaların yangından korunması hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 129.  maddesinde “Binalarda senede en az bir kez yangın söndürme ve tahliye tatbikatı yapılır’’ hükmü bulunmaktadır.


Tatbikatımızın 1. Bölümünü Grup Müdürlüğümüz Korum ve Güvenlik Amirliği Babaeski İtfaiye Müdürlüğü ve Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Ekipleri’nin organizasyonu ile sizlerinde gözetiminde icra etmiş bulunmaktayız. Başta hat ekip ve trafo bakım ve diğer ekiplerimizin katılımlarıyla gerçekleştirilen iş kazası kurtarma operasyonu ve ilk yardım sonrasında bina tahliye tatbikatı, binada mahsur kalan arkadaşlarımızın Babaeski İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince kurtarma operasyonu ve son olarak çeşitli yanıcı maddelerle çıkarılan yangınların grup müdürlüğümüz elemanları tarafından söndürme eğitimi başarıyla sona ermiştir. Başta babaeski itfaiye müdürlüğü olmak üzere tatbikat ve eğitime katılan tüm arkadaşlarımıza Grup Müdürlüğümüz adına teşekkür ederim.


Tatbikatımızın 2. Bölümünde siz değerli katılımcılara özellikle trafo merkezlerimizde meydana gelen yangınların çıkış nedenleri ve yangına yapılan ilk müdahaleler ve yangın sonuçları hakkında kısa bir değerlendirme yapmak.


Tatbikatımızın 3. Bölümünde Tüpaş Yangın Hizmetleri Firması’nın yapacağı yangın söndürme eğitimi ile tatbikatımız sona erecektir.


Grup müdürlüğümüzün kuruluş aşamasından bugüne ilk kez böylesine kapsamlı bir yangın tatbikatı yapıyoruz. Amacımız bu tür tatbikatları imkânlar doğrultusunda sizleri bilgilendirmek adına sıkça düzenlemektir.


Değerli arkadaşlarım özellikle sizlerden olası bir yangında hasarı en aza indirmek can ve mal kaybına meydan vermemek adına, özellikle yaz aylarında şalt sahası ve şalt sahasının dış sınırından en az 2 metre olmak şartıyla otların uzamasına asla müsaade etmeyiniz.


Açık şalt sahalarında ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda cam ve benzeri tür maddeleri güneş ışınlarını yansıtarak otlardan çıka bilecek yangınları önleme adına şalt sahasında bırakmayınız. Ekiplerimizin kablo kanallarında yapmış olduğu çalışma sonrası kanal kapaklarının tekrar kapatılması yazın olası bir yangında yangının kablo kanallarına sıçramasını engelleyeceği gibi kötü hava koşullarında da su dolmasını engelleyerek ciddi zararları önleyeceğini unutmayınız!                           


İşletme mühendisi arkadaşlarımızın aylık rütin kontrollerinde bu hususlara dikkat etmeleri uzman işletme teknisyeni arkadaşlarımızın da ekiplerimizin şalt sahasında yapılan çalışmalar sonrası çalışılan alanı mutlaka kontrol ederek bu hususları gözden geçirmeleri yangın riskini ve olası zararları en aza indirecektir.”


Yapılan konuşmanın ardından Teftiş Kurulu Başkanlığı Baş Müfettiş tarafından Babaeski Belediye Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu ‘Yangına İlk Müdahale Eğitimi Semineri’ Sertifikaları TEİAŞ Koruma ve Güvenlik Müdürü Güner Alpsoy ve Koruma ve Güvenlik Şefi Serkan Akgül’e takdim edildi.