Aykaç; “Kitaplar halen önemini korumaktadır”

Aykaç; “Kitaplar halen önemini korumaktadır”

Aykaç; “Kitaplar halen önemini korumaktadır”

Aykaç; “Kitaplar halen önemini korumaktadır”

Aykaç; “Kitaplar halen önemini korumaktadır”
02 Nisan 2014 - 12:14 - Güncelleme: 02 Nisan 2014 - 13:33

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından 50. Kütüphane Haftası nedeniyle “Türkiye’de Kütüphanecilik Mesleği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu konferans düzenlendi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından 50. Kütüphane Haftası nedeniyle “Türkiye’de Kütüphanecilik Mesleği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu konferans düzenlendi.
1 Nisan 2014 Salı günü saat 09.30 Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde başlayan Konferansa; Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Öğretim Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Yöneticileri ve öğrenciler katıldı
* Aykaç; “Kitap kadim bir bilgi kaynağıdır”
“Türkiye’de Kütüphanecilik Mesleği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç derinlerde insanların ürettiği bilgiler düşünceleri bugün kitap vasıtasıyla aktarılmış durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti;
“Bu hafta münasebetiyle bu konuda üretilen fikirler ve geleceğe ilişkin öngörüler, hem ilim dünyasında hem de uygulama içinde olanlar için önemli sonuçlar ortaya çıkaracak. Kitap bildiğimiz gibi çok kadim bir bilgi kaynağımız. Derinlerde insanların ürettiği bilgiler, onların düşünceleri, hayata, varlığa, dünyaya ve bizim şuanda burada saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok değişik alanlarda düşünceleri bugüne kitap vasıtasıyla aktarılmış durumda. Kitaplar olmasaydı bu bilgileri biz çok eski devletlerden itibaren sanıyorum ki aynı derecede bugün elde edemezdik. Kitabın ve Kütüphaneciliğin geleceğine kısaca baktığımızda çok değişik aşamalarda ve dijital çağda belki yeni bir ufuk olarak, yeni bir gelişme olarak, bilginin taşıyıcısı olarak kitapların elektronik hale dönüşmesinin önemli bir fırsat olarak değerlendirmek mümkündür. Elektronik her ne kadar önemli bir yere sahipse de yinede kitabın günümüzde bu özeliğini tamamen yitirdiğini söylemek mümkün olmamaktadır.”
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç konuşmasının ardından Panele katkılarından dolayı Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek’e günün anısına bir plaket verdi.
Panelin Birinci oturumu saat 10.30’da başladı. “Türkiye'de Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik) Mesleği” konulu panelin oturum yöneticiliğini Marmara Üniversitesi ÇEKO Bölüm Başkanı Prof.Dr. Zeki Parlak yaptı.  Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hasan S. Keseroğlu (Kastamonu Üniv. Bilgi ve Belge Yönetimi) “Tarih Öncesi, Mitoloji ve Eski Çağda Meslek” Prof. Dr. Bülent Yılmaz (Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Böl.) “Bilgi ve Belge Yönetimi Alanında Mesleki Kimlik Sorunu” Prof. Dr. İrfan Çakın (Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü) “Kütüphanecilik Mesleğinin Biçimlendirilmesinde Mesleki Eğitimin Katkıları” konulu konferans verdi.
Saat 13.15-14.15 Panel-İkinci Oturumu yapıldı. İkinci oturumun otum yöneticisi ve konuşmacıları şunlar;
“Kütüphanecilik Mesleğinin Gelişiminde Mesleki Örgütlerin Rolü” Oturum Yöneticisi: Prof. Dr. İrfan Çakın (Hacettepe Üniversitesi)
Katılımcılar: Dr. Nevzat Özel (ÜNAK Genel Başkanı) Recep Zogo (Balkan Kütüphaneler Birliği Genel Başkanı)
Saat: 14.30-15.15 Sofya Şehir Kütüphanesi Türkçe Okuma Salonu Direktörü Dr. Nikola L. Robev  “Sofya Şehir Kütüphanesi Türkçe Okuma Salonu” konulu seminer verdi.
Saat 15.30-17.30 Panel-Üçüncü ve son Oturum gerçekleştirildi. “Kütüphanecilerin Bakış Açısıyla Kütüphanecilik Mesleği” konulu oturumun yöneticisi Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu yaptı. Oturum Yöneticisi Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu (Kastamonu Üniversitesi) Katılımcılar: Dr. Huriye Çolaklar (İst. Üniv. Diş Hek. Fakültesi Kütüphane Müdürü) Kasım Çelik (İst. Sabahattin Zaim Üniv. Kütüp. Dok. Daire Bşk) Hamide Keskinsoy Çakır (İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüp. Müdür Yrd), Selçuk Aydın (İBB Atatürk Kitaplığı Kütüphaneci), Bahar Biçen Aras (Kültür Paylaşım Platformu), Erkan Nurcan (Irmak Okulları Kütüphane Bilgi Merkezi Koordinatörü) son oturumu gerçekleştirdi.
Saat: 17.45-18.30 Değerlendirme Oturumu ve Kapanışı Prof.Dr. Bülent Yılmaz yaptı. (Kadir Sinici)