“Atık Sular Arıtma Tesisi’ne akacak”

“Atık Sular Arıtma Tesisi’ne akacak”

“Atık Sular Arıtma Tesisi’ne akacak”

“Atık Sular Arıtma Tesisi’ne akacak”

“Atık Sular Arıtma Tesisi’ne akacak”
19 Şubat 2015 - 08:21

Kırklareli Belediyesi ve Bulgaristan Ruen Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü Kolektör Hattı Projesi için “Çevresel Sürdürülebilirlik için Farkındalık Semineri” Konferansı düzenlendi.




HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediyesi ve Bulgaristan Ruen Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü Kolektör Hattı Projesi için “Çevresel Sürdürülebilirlik için Farkındalık Semineri” Konferansı düzenlendi.


Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir gezegen bırakma sorumluluğunun yaygınlaştırılması ve farkındalık yaratılması amacı ile düzenlenen “Çevresel Sürdürülebilirlik İçin Farkındalık Semineri” adlı konferansı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.


Konferansa; Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Ruen Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Mustafa, Kırklareli ve Ruen Belediyeleri’ndeki teknik uzmanlar, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. 


* “Projenin 3. aşamasına geldik”


Konferansın açılış konuşmasını Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider yaptı. Gider yaptığı konuşmada, projenin amacının su kirliliğini durdurmak ve önlemek olduğunu belirterek; “Bu projemizde Bağlıca Deresi’ndeki Atık Suyu toplamak için Kolektör Hattı İnşası’nı gerçekleştireceğiz. Bu proje ile atık suyu, şehrimizin mevcut arıtma tesisine doğrudan boşaltacağız. Kolektör Hattı İnşaatı, Atık Su Arıtma Tesisi’ne atık su yönlendirme için son derece önemli ve gereklidir. Bu projemizin 3. Aşamasına geldik” diyerek sözlerini tamamladı.


Konuşmaların ardından Avrupa Birliği Proje Personeli İpek Ay, çevre hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.


* “Bu proje ile kentteki tüm Atık Sular Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak”


Fen İşleri Müdürü Ünal Kıkılı’da Atıksu Arıtma Tesisleri ve proje hakkında çeşitli bilgiler verdi. Kıkılı, Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak tüm bu olumsuzlukların ve su kirliliğinin önüne geçmek amacıyla 2012 yılında çalışmalara başladıklarını belirterek; “İlk olarak Atık su arıtma tesislerinin yapılacağı alan kamulaştırılmıştır. Aynı yıl içerisinde İncidere ve Bağlıcadere’ye deşarj olan atık suları arıtma tesislerine taşıyacak olan Kolektör Hattı Projesi yaptırılmıştır. 2013 yılında D.S.İ.Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde Atık su Arıtma Tesisleri ve İmar Sahası dışında kalan Kolektör Hattı yapımına D.S.İ. Genel Müdürlüğü tarafından başlanılmıştır. Yine aynı yıl Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından İncidere Hattı’nın yapımı çalışlarına başlanılmış olup; Arıtma Tesisleri ile eş zamanlı bu çalışmalar tamamlanmıştır. Avrupa Birliği projemizin konusu yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğundaki Bağlıcadere hattıdır. Bağlıca dere hattı tamamlandığında kentteki tüm atık suların arıtma tesisine ulaştırılması sağlanacaktır. Böylece tüm olumsuzlukların önüne geçilecektir. Bütün çabamız; Kırklareli Halkına, insan ve çevre odaklı, katılımcı bir anlayış içinde çağdaş belediyecilik hizmetleri sunmaktır” dedi.


Kıkılı’nın konuşmasının ardından Kırklareli Belediyesi Çevre Mühendisi Ufuk Özen, Atık su ve Arıtma, Kırklareli İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisleri hakkında bilgiler verdi.


Daha sonra Bulgaristan Ruen Belediyesi’nden gelen Mimar Aidan Gjydjen İnşaat işinde Bulgaristan Yasaları, Kameliya Radeva Çevresel Altyapı Projeleri ve Mimar Stella Ivanova Proje Uygulama Sunumu konularında çeşitli bilgiler verdiler. (Savaş Eskici)