Anne adayları “Doğuma Hazırlık Sınıfı”nda Eğitiliyor

Anne adayları “Doğuma Hazırlık Sınıfı”nda Eğitiliyor

Anne adayları “Doğuma Hazırlık Sınıfı”nda Eğitiliyor

Anne adayları “Doğuma Hazırlık Sınıfı”nda Eğitiliyor

Anne adayları “Doğuma Hazırlık Sınıfı”nda Eğitiliyor
12 Kasım 2014 - 09:21

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Kırklareli Devlet Hastanesi ..




Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Kırklareli Devlet Hastanesi Doğuma hazırlık sınıfı, halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Doğuma hazırlık sınıfı Eğitim Hemşiresi Çiğdem Yıldız tarafından anne adaylarına gebelik, gebelikte tehlike belirtileri, gebelikte beslenme, doğum eylemi, doğum sonrası dönemde anne - bebek bakımı ve aile planlaması, anne sütü ve emzirmenin önemi ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır. Doğuma hazırlık sınıfından faydalanmak için sadece Polikliniğe başvuran yada Kırklareli Devlet Hastanesi’nde doğum yapan gebeler değil isteğe bağlı herkes Hastanenin ebesi Çiğdem Yıldız’a başvurarak faydalanılabilir. Kırklareli Devlet Hastanesi ebesi Çiğdem Yıldız’ın gazetemize yaptığı açıklamada şunları belirtti; “Kırklareli Devlet Hastanesi “Bebek dostu” hastane ünvanına sahiptir. Hastane yönetimi ve çalışanları olarak anne ve bebek sağlığına önem veren bir hastaneyiz. Sloganımızda da bunu yansıtıyoruz “Mutlu gebelik, mutlu doğum, mutlu anne, mutlu bebekler için Doğum hazırlık sınıfımıza bekliyoruz.”  





 l)Doğuma Hazırlık Sınıfı Nedir?


  Anne adayları ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken üç önemli grubu oluşturmakta olup özellikli hizmet almaları gerekmektedir. Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik ,doğum, doğum sonu ve yeni doğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır.Bu nedenle Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Kırklareli Devlet Hastanesi,Lüleburgaz Devlet Hastanesi,Babaeski Devlet Hastanesi,Vize Devlet Hastane'leri bünyesinde Doğuma Hazırlık Sınıfları hizmet vermeye başlamıştır. Kırklareli Devlet Hastanesi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi, Babaeski Devlet Hastanesi ve Vize Devlet Hastanesi doğuma hazırlık sınıfı eğitim hemşiresi tarafından gebelik öncesi, gebelik ve doğum sonu dönemde ihtiyaç duyulan konularda anne ve anne adaylarına bilgilendirme yapılmaktadır.


2)Doğuma hazırlık sınıfı Kırklareli Devlet Hastanesi bünyesinde ne zaman hizmet vermeye başlamıştı?


  Doğuma hazırlık sınıfı Kırklareli Devlet Hastanesi'nde ocak ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Kadın Doğum Polikliniğimize başvurup gebelik tanısı almış anne adayları Kadın doğum doktoru tarafından Doğuma Hazırlık Sınıfına yönlendirilmektedir.


3)Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı devlet hastanelerinde bulunan Doğuma Hazırlık Sınıfları'nda ne tür eğitimler verilmektedir?    Doğuma Hazırlık Sınıfımızda anne ve anne adaylarına gebelikte sağlık, gebelikte beslenme,doğum,anne sütü ve emzirme,doğum sonrası dönem ve aile planlaması,bebek bakımı konularında halkımıza bilgilendirme yapılmaktadır.


4)Kırklareli Devlet Hastanesi Doğuma Hazırlık Sınıfında toplam kaç anne adayına eğitim verildi?


Ocak ayından kasım ayına kadar olan süre zarfında toplam 500 anne adayına eğitim verilmiştir. Gebelerimizden bir kısmı sağlıklı bir şekilde doğum yapmıştır. Henüz doğum yapmamış olan gebelerimizin takipleri ve eğitimleri devam etmektedir.


5)Doğuma Hazırlık Sınıfı hizmetlerinden nasıl yararlanabilirim?


  Kırklareli'nde bulunan Kırklareli Devlet Hastanesi'nde, Lüleburgaz Devlet


Hastanesi'nde, Babaeski Devlet Hastanesi'nde, Vize Devlet Hastanesi'nde hizmet vermekte olan Kadın Doğum Polikliniklerine başvuran hastalarımız Doğuma Hazırlık Sınıfına yönlendirilmektedir. Aynı zamanda direk olarak Doğuma Hazırlık Sınıfı'na başvurabilirsiniz.


6) Sizlere nasıl ulaşabiliriz?


 Kırklareli Devlet Hastanesi'nde bulunan doğuma hazırlık sınıfımız 3. kat Kadın Doğum Servisi'nde hizmet vermektedir





*Doğuma Hazırlık Sınıfı hedefleri


Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kırklareli Devlet Hastanesi olarak T.C. Sağlık Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda;


Doğuma Hazırlık Sınıfları'nı yaygınlaştırmak,


Farkındalık oluşturmak,


Anne-Bebek ölümlerini azaltmak,


Doğru bilgilendirme ile endikasyonsuz sezeryanları engellemek,


Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gelişebilecek olası komplikasyonları önlemek,  Sağlıklı nesiller temellerinin atılmasını sağlamak, Anne adaylarının normal doğum eylemine yönelmelerini sağlamaktır. (Berkay Çamlı)