Akdemir; “Kırklareli’de 86 tane Arıtma Tesisi mevcut”

Akdemir; “Kırklareli’de 86 tane Arıtma Tesisi mevcut”

Akdemir; “Kırklareli’de 86 tane Arıtma Tesisi mevcut”

Akdemir; “Kırklareli’de 86 tane Arıtma Tesisi mevcut”

Akdemir; “Kırklareli’de 86 tane Arıtma Tesisi mevcut”
02 Şubat 2015 - 08:21

* Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görevleri kapsamındaki konular hakkında Lüleburgaz halkını bilgilendirmek, karşılaşılan sorunları dinlemek, görüş önerileri ve çözüm önerileri sunmak üzere, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıda, "Kentsel Dönüşüm uygulamaları, Yapı Denetim Uygulamaları, Yapı Malzemelerinin Denetimi, İmar Uygulamaları ile Çevre Koruma ve ÇED Uygulamaları” hakkında bilgi verildi.










HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ndeki Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sibel Balta, İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Adak, Su ve Kanalizasyon Müdürü Necmi İnci ve Lüleburgaz halkı da katıldı.


Toplantıya konuşmacı olarak katılan ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Can Akdemir, temiz enerji kaynakları, yeşil alanlarının arttırılması, hava kalitesinin arttırılması ve su kaynaklarının temiz tutulmasının önemine değindi.


Can Akdemir sunumunda; “İlimizde 86 tane arıtma tesisi mevcuttur. Kırklareli ve Lüleburgaz’a ait arıtma tesisleri faaliyete geçti. Babaeski, Vize, Pınarhisar ilçelerindeki atık tesisleri de 2015 yılında tamamlanıp işletmeye alınması planlanmaktadır. Ayrıca Lüleburgaz’da yine önemli bir proje olan Katı Tıbbi Atık Sterilizasyon Sistemi var. Çok ciddi tehlikelerin olduğu tıbbi atıkların tüm ilimizde toplanıp buradaki tıbbi atık Sterilizasyon Sistemi’ne getirilip bertaraf edilmesi söz konusudur. Yine ilçemizde kurulan ancak henüz tamamlanamayan Ovacık Biogaz Tesisi, Hayvansal gübrelerin tesiste hem gübreye hem de enerjiye dönüştürülmesi söz konusu olacak” dedi.  


Can Akdemir sunumunun devamında katılımcılardan gelen soruları cevapladı.


* “Lüleburgaz 4. Deprem Bölgesi’nde” 


Can Akdemir’in sunumunun ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Planlama Şube Müdürü Berrin Tutulmaz da bir sunum gerçekleştirdi. Berrin Tutulmaz, Doğal Afetler üzerinde değerlendirmelerde bulunurken, Deprem Bölgesi Haritası’na göre Lüleburgaz’ın 4. Deprem Bölgesi alanında yer aldığını belirtti.


Tutulmaz konuşmasında; “Lüleburgaz’ın 50 Kilometre güneyinde yer alan Marmara Denizi açıklarından geçen Kuzey Anadolu Fayı’nın hareketine bağlı olarak depremler meydana gelmiştir. Depremsellik açısından bakıldığında tehlikeli olacak tek birim Ergene Formasyonu’dur. İzmit, Adapazarı ve Düzce Depremleri’ni en yoğun hisseden yerler Ergene Formasyonu ile kaplı alanlar olmuştur. Bu nedenle Deprem Bölgeleri’nde yapılacak yapılar hakkındaki yönetmeliğe titizlikle uyulmalıdır” dedi. (Kadir Sinici)