Gol atmadan hiçbir maç kazanılmaz
Uğur Meleke

Uğur Meleke

Gol atmadan hiçbir maç kazanılmaz

25 Şubat 2019 - 20:25

Bursa, "yarı final pası" dahi yapamıyor. Başakşehir ise son vuruşta çok iyi.

BURSASPOR’un çok büyük bir gol sorunu var. Son 84 günde hiç maç kazanamamış ve sadece 3 gol atabilmiş bir takımdan söz ediyoruz; mesele sadece santrfor eksikliği değil, ikinci-üçüncü bölge geçişinde de büyük sıkıntıları var. Hani ‘final pasını yapamamak’ diye bir tabir var ya, Bursaspor bir süredir onu da, ‘yarı final pası’nı da doğru yapamıyor deyim yerindeyse!

Bu sezon takımın santrforlarından Sakho 2, Umut 3 gol atmışlar. Kubilay’ın golü yok. Sadece santrforlardan değil, üçüncü bölge oyuncularından da skor katkısı alamıyorlar ligde: Furkan Soyalp 0, Saivet 0, Tunay 0, Lima 1, Yusuf Erdoğan 1 golde. Geçen hafta Rizespor’a karşı şutlarda 17-5 üstünlerdi... 2-0 kaybettiler. Üstüne bir de Yusuf Erdoğan’ın saçma sapan davranışları ve Samet Hoca’nın zaten az olan opsiyonlarını daha da azaltması detayı var. Dün Başakşehir’e karşı 2-0’la 3-0 arası tek kale oynadılar. Şutlarda da 14-10 üstünler. Ama tabelayı değiştiremiyorlar. Futbolda tabelaya iyi oyun-iyi mücadele filan yazılmıyor. Sadece gol yazılıyor.

Başakşehir’se ligin ikinci yarısı itibariyle hücumda son derece verimli. Dün onların kadrosu Bursa’ya göre hem katbekat yaşlıydı. Hem de ayağa oynamayı daha fazla seven bir gruptu. Ama o kadar verimli hücum ediyorlar, üçüncü bölgeye topu taşıdıklarında o kadar kolay gole gidiyorlar ki, maçın fişini çekmeleri için 40 dakika yetti ev sahibine. Başakşehir takımı belli ki bu sene şampiyonluğa çok daha fazla konsantre. 

Maçın adamı: Edin Visca.

ÇİZGİSİZ VE VAR'SIZ MAÇ

G.Saray-Akhisar ve Başakşehir-Bursa maçlarını eşzamanlı izledim. Zemin bakımı açısından Galatasaray Kulübü’nü canıgönülden tebrik ederim. Ancak Başakşehir’in iklim koşulları daha sertti. Hem kar, hem fırtına. Çizgilerin kaybolması, VAR’ın ofsaytı tespit edememesi... Tüm bu olumsuzluklara rağmen iyi niyetle futbol oynayan sporcuları kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elden.

YORUMLAR

  • 0 Yorum