Kırklareli Belediye Başkan Adaylarına önerilerimdir!
Erkan Gökçen

Erkan Gökçen

Erkan Gökçen

Kırklareli Belediye Başkan Adaylarına önerilerimdir!

25 Şubat 2019 - 11:22

Adayların proje tanıtımları ile ilgili çalışmalarında sona yaklaştıkları kulağıma geldi.

1- Evet teknolojinin olanaklarını kullanacaksınız. Muhtelemen son model programlar ile hazırlanmış tasarımları, albenili görselleri sunacaksınız.

Ama lütfen altını doldurabileceğiniz projeler hazırlayın.

Janjanlı sunumlarla çizilmiş sıradışı bir proje yerine, basit bir mizanpajla oluşturulmuş halkın ihtiyacına yönelik bir vaat daha geçerlidir unutmayın.

2- Hepimiz elbette güzel şeyler isteriz. Sıradışı mimariler, yeni sosyal alanlar, renkli şeyler bizi mest eder. Bunları oldukça şahane ortamlarda lanse edeceksiniz. Ağzımız sulanacak.

Ama bunların verdiği haz geçicidir.

Yarın sokakta sorunlarla ve öncelikli ihtiyaçlarla yüzyüze kalacağız. Bunları sakın gözardı etmeyin.

3- Devir değişti. Artık basılı broşürden sosyal medya paylaşımlarına kadar geniş bir tanıtım ağınız var. Her mecrada olun. Bir kanala yoğunlaşırken diğer kanalı ihmal etmeyin.

Ama broşürde de, facebook’ta da samimi olun.

Yapay ve yüzeysel hamlelerden kaçının. Kahvedeki agayla geçim sıkıntısını konuşun, üniversiteli Berke ile youtube içeriklerini tartışın.

Ve en önemlisi.

4- Hepinizin bir ekibi, beyin takımı mutlaka vardır. Harıl harıl çalışıyordur. Gelinen nokta itibariyle muhtemelen profesyonel destek, uzman danışmanlığı gibi yollara başvurmuşsunuzdur.

Ama bu ekibinizde, mutlaka bu şehrin insanı da yer alsın. İstanbul’un filanca ajansından gelen birisi ne kadar number one olursa olsun, buranın sokağını, caddesini, derdini, buralı birisi kadar iyi analiz edemez.

Merak etmeyin. İstediğiniz alanda uzman bireyler Kırklareli’nde de yeterince mevcuttur.

Sadece etrafınıza bakmanız yeter. Ekip sizi yönetmemeli, yönlendirmeli. Buna çok dikkat edin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum