Yarın Gaziler Günü

18 Eylül 2013 - 09:27

Yarın Gaziler Günü

Dünya Tarihinin müstesna olaylarından biri olan ve 22 gün 22 gece süren, Dünya Askerlik literatürüne düşmana karşı en büyük strateji olarak yansıyan “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır”.....




HABER MERKEZİ


Dünya Tarihinin müstesna olaylarından biri olan ve 22 gün 22 gece süren, Dünya Askerlik literatürüne düşmana karşı en büyük strateji olarak yansıyan “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır” şeklinde formüle edilen stratejik savunma ilkesinin yazdırıldığı Sakarya Savaşını Müteakiben Mustafa Kemal’e Gazilik ve Mareşallik Rütbelerinin verildiği 19 Eylül günü ülkemizde gaziler günü olarak kutlanıyor. 


Gaziler Günü Anma Töreni, 19 Eylül 2013 Perşembe günü saat 09.00'da Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak. 19 Eylül 2013 Perşembe günü saat 09.00'da Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği çelengi sunulacak. Çelenk, ilgili dernek tarafından 19 Eylül 2013 Perşembe Günü saat 08.30'da tören yerinde hazır bulundurulacak. Tören sunucusunun çağrısı üzerine yurdumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Ahmet Yener İlkokulu/Ortaokulu Müzik Öğretmeni Uğur Özdilek yönetiminde törene katılanlar tarafından İstiklal Marşı söylenecek ve Ahmet Mithat Ortaokulu tarafından görevlendirilen bir kız, iki erkek öğrenci tarafından Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.


19 Eylül 2013 Perşembe günü saat 08.45'te. Mülki ve Askeri Erkan, Gazilerimiz, İl Merkezindeki Ortaokullar ve Liselerden birer yönetici ile birer öğretmenden oluşan Bayrak Flama takımı ve onar kişilik öğrenci grubu île vatandaşlarımız Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yerlerini almış olacak.


Çelenk Sunma töreninden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma, 55.Mknz. Piyade Tugay Komutanlığınca görevlendirilen bir Subay tarafından yapılacak.


Kırklareli İstiklal Ortaokulu Müdürlüğü'nce görevlendirilen bir öğretici ile Şehit ve Gazi Derneklerinden merkezdeki iki demeğimizin müştereken seçeceği bir görevli tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ve Gazilerimize çiçek takdiminden sonra anma töreni sona erecek.


Hava koşullarının uygun olmaması halinde Atatürk Anıtı önünde sadece Çelenk Sunma Töreni yapılacak, törenin diğer bölümleri Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonunda icra edilecek.


Çelenk Sunma Töreni ve akabinde yapılacak Saygı Duruşu ile İstiklal Marşının icrası esnasında görev yapmak üzere Garnizon Komutanlığınca Tören Bölüğü ve Boru Trampet takımı görevlendirilecek ve hazır bulundurulacak.


Çelenklerin sunulmasından Ahmet Mithat Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Keçici ve İstiklal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni H.Murat İlhan, Anma Programının sunulmasından İmam-Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Elçin Kıray sorumlu olacak. Çelenk Sunma Töreninde İstiklal Marşı. Ahmet Yener İlkokulu/Ortaokulu Müzik Öğretmeni Uğur Özdilek yönetiminde törene katılanlar tarafından okunacak. 


Serkan Koçtürk