Yapılandırmaya yoğun talep kuyruk oluşturdu Vatandaşların taleplerine anında cevap veriliyor

07 Nisan 2011 - 09:30

Yapılandırmaya yoğun talep kuyruk oluşturdu Vatandaşların taleplerine anında cevap veriliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Kurum alacakları ile ilgili
olarak başlatılan yapılandırmalardan yararlanmak isteyenler, Kırklareli
Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu.

HABER MERKEZİ
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 Sayılı Kurum Alacakları’nın Yapılandırılması Kanunu kapsamında başlattığı yapılandırma çalışmalarından yararlanmak isteyenler Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurulu İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
İl Müdürlüğü bahçesinde oluşan uzun kuyrukları gören kurum yetkilileri tüm personelini seferber ederek, bu yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin isteklerine biran evvel cevap verebilmek için tüm personeli seferber etti. Buna rağmen zaman zaman personelin yetersiz kaldığı gözlemlendi.
Vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirten yetkililer, bu ilginin yapılandırmadan son yararlanma tarihi olan 02 Mayıs 2011 tarihine kadar devam etmesinin beklendiğini ifade ettiler. Aynı ilginin Vize ve Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezleri’nde de olduğunu belirten yetkililer, 09 Mart 2011 tarihinde başlayan; prim idari para cezası, tarım ve esnaf Bağ-Kur Borçları ile Kira Borçları ana başlığı altındaki yapılandırmalardan yararlandıklarını dile getirdiler.
Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün işverenlerden olan 47 milyon TL7lik alacağının, bu yapılandırma kapsamında yüzde 40’nın yapılandırıldığı, 4’B kapsamındaki alacaklarının yapılandırılması çalışmalarının ise yoğun bir şekilde taleplerin olduğu öğrenildi.
Ayrıca kurumun Ziraat Bankası ile imzaladığı protokol ile borç ödemelerinin kolaylaştırılması için sağlanan kredi imkanının da yoğun talebin olmasında etkili olduğu belirtildi. (s)