Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin 3. Genel Kurul Toplantısı yapıldı

10 Nisan 2012 - 09:08

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin 3. Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin (TKKB)  3. Genel Kurul Toplantısı 28-30 Mart 2012 tarihleri arasında Çanakkale’de yapıldı. Ülke çapında 200’ün üzerinde üyesi bulunan TKKB Toplantısı’na 130 Kent Konseyi katıldı. 

HABER MERKEZİ





Kırklareli’ni bu toplantıda Kent Konseyi Başkanı Öğr. Gör. Münür Saygın ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Emekli Milli Eğitim Müfettişi Mehmet Özbilen temsil ettiler. 3 gün süreli toplantıda yararlı görüşmeler yapıldı.


Toplantıda söz alan Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın hem Trakya Kent Konseyleri Birliği adına hem de Kırklareli Kent Konseyi adına görüşlerini belirtti. Saygın konuşmasının ilk bölümünde 33 üyeli Trakya Kent Konseyleri Birliklerini kurduklarını bugüne kadar 6 Genel Kurul yaptıklarını bu toplantılarda Trakya Kent Konseyleri Birliği’nin Yönergesi’nin yapıldığını Yürütme Kurulu ve Çalışma Grupları’nın seçildiğini proje üretme ve uygulama aşamasına gelindiğini belirtti. Birlik olarak en önemli sorunlarının Ergene Ovası’nın kirliliği ve tarım arazilerinin korunması olduğunu, ürettikleri ilk projenin ise Robert Koleji tarafından Matematik Öğretmenleri için hazırlanan İleri Matematik Teknolojileri Çalıştayı’na Trakya'dan 40 Matematik Öğretmeni’nin belirlenerek Çalıştay’a gönderilmesi olduğunu belirtti. 


Konuşmasının ikinci bölümünde Türkiye’deki Kent Konseyleri’nin ürettikleri örnek projeler kapsamında Kırklareli Kent Konseyi’nin ürettiği Kırklareli’de Eylül aylarında 3 gün süreli gerçekleştirilen “Bağbozumu Şenlikleri” ile İlimizde kirliliğe ve kazalara neden olan at arabalarının kaldırılması projelerinin sundu.         


Münür Saygın ve Mehmet Özbilen diğer Kent Konseyleri Birliği Başkanları ile çeşitli konularda görüşmeler yaptıklarını onların örnek projelerini incelediklerini belirterek  Genel Kurulun yararlı geçtiğini söylediler. (s)