"Ölüm Yolu"nda tedbir alınıyor

17 Haziran 2015 - 07:21

'Ölüm Yolu'nda tedbir alınıyor

* Geçtiğimiz günlerde, haber ekibimizin kullandığı aracın yol kenarında arkadaşlarıyla oynarken aniden yola çıkan 8 yaşındaki Deniz Kiremitçi’ye çarparak yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazası, beldedeki önemli bir kanayan yarayı da gün yüzüne çıkardı! “Ölüm yolu” olarak bilinen karayolunda tedbirlerin alınması için yetkililerce düğmeye basıldı.







HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde yayınlanmakta olan Pınarhisar Gazetesi’ni gazetemizin de bağlı bulunduğu Zortul Medya Grubu’na dahil eden anlaşma ile ilgili olarak ilçeye giden ve dönüşte de Pınarhisar’a bağıl Kaynarca Beldesi’nin içinden geçen karayolunda Genel Yayın Yönetmenimiz Şenol Goncagül’ün kullandığı aracın, yol kenarında oynayan ve aniden yola çıkarak, Deniz Kiremitçi’nin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası, gözleri bu karayoluna çevirdi.


* Tedbirler alınıyor


Olay sonrasında görüştüğümüz Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker; son yıllarda 15 kişinin hayatını kaybettiği karayolunda Hız Kesici ve Sinyalizasyon gibi tedbirlerin alınması için, kaza öncesinde girişimde bulunduklarını ve konunun valilikte bulunduğunu söylemişti. Alt ve üst geçit için verdikleri dilekçelere ise henüz cevap alamamışlar.


* “Biz bile yoldan geçmeye korkuyoruz”


“Ölüm yolu” olarak adlandırılan karayolu üzerinde evleri bulunan Mehmet Çelebi Utanç ve Zeki Kurum adındaki vatandaşlar; “Şimdi geçen TIR’ın sürati en az saatte 100 km! Yolun başında da, hız göstergesi olarak 50 Km bildirimi var. Hafif te bir viraj olduğundan ve yola da hızlı giren araçlar yüzünden çocukları geçtim, büyüklerin bile hayatları risk altında.  Bu yola mutlaka hız kesici, sinyalizasyon ve MOBESE Kameraları konulmalı” diyorlar.


* Jandarma’dan keşif


Öte yandan, özellikle son yaşanan trafik kazasının hemen ardından, karayolunda gerekli tedbirlerin alınması için düğmeye basıldığı öğrenildi. Karayolu’nda Jandarma tarafından keşifler ve incelemeler yapıldı. Bu işlemlerin hemen ardından da, yeni kazaların yaşanmaması için önlemler alınacak.