Minare onarıldı

15 Temmuz 2015 - 09:34

Minare onarıldı

Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nin Hundi Hatun Camii, halk arasındaki adıyla Park Camii minaresi 10 yıldır onarılmayı bekliyordu. 

 


HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nin Hundi Hatun Camii, halk arasındaki adıyla Park Camii minaresi 10 yıldır onarılmayı bekliyordu. Edirne Vakıflar Müdürlüğünün girişimleri ile onarılmaya başlayan cami minaresi aslına uygun bir hale getiriliyor.


Hundi Hatun Camii İmamı hatibi Hasan Karakoç’un verdiği bilgiye göre daha önceki dönemlerde ufak tefek onarımlar geçirmiş olsa da bu kez aslına uygun olarak onarılıyor. Daha önce bazı kesimlerinin gelişi güzel sıva kaplandığını bunun da orijinalliğini bozduğunu belirten Karakoç; “Şuan bu betonlar yerinden söküldü. Aslına uygun olarak onarılıyor. Tarihi bir değer taşıyan Camimiz hak ettiği güzelliğe en kısa sürede yeniden kavuşuyor. Onarım işinin bitmesine çok az bir zaman kaldı” dedi.


Pınarhisar Hundi Hatun Camii, Cami-i Kebir Mahallesi’nde 15. yüzyılda yapılan yapı daha sonraları yıkılmıştır. Bu günkü cami 410 m² arsa üzerine 127 m² ibadet alanlı olarak 1962 yılında Pınarhisar ilçe halkının katkılarıyla yapılmıştır. Sağlam ve ibadete açıktır. Önceleri kare planlı iken, sonradan cemaat mahalli kapatılarak dikdörtgen bir görünüm kazanmıştır. Duvarlar tamamen kesme taştan yapılmıştır. İhata duvarlarında büyük blokların görülmesi, evvelce kubbe olduğu fikrini kuvvetlendirmektedir. Mihrap, minber ve vaiz kürsüsü; turkuaz, lacivert ve kırmızı renklerin hakim olduğu bitkisel motiflerle bezenmiş çini kaplamadır.