Longoz Ormanları Yeşil ve Mavinin Kardeşliği Doğa Gençlik Kampı tamamlandı

26 Eylül 2013 - 09:32

Longoz Ormanları Yeşil ve Mavinin Kardeşliği Doğa Gençlik Kampı tamamlandı

DAYKO (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı )  önderliğinde Thrakis Doğal Yaşam ve Kampçılık işbirliği ile düzenlenen Longoz Ormanları doğa temalı kamp organizasyonu Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen....

HABER MERKEZİ


           


DAYKO (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı )  önderliğinde Thrakis Doğal Yaşam ve Kampçılık işbirliği ile düzenlenen Longoz Ormanları doğa temalı kamp organizasyonu Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gençlerin ve temsilcilerin katılımıyla 19 -22 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi.


Öncelikle Longoz Ormanları’nın sahip olduğu biyolojik zenginliklerinin, çevre sorunları ve yanlış politikalar sebebiyle tehdit altında kalan doğal alanların sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlamak amacıyla farkındalık yaratmak ve doğal yaşamın sunduğu huzuru deneyimlemek adına, genç katılımcılarla birlikte İğneada ve Longoz Ormanları’nın ziyaretçilerine sunduğu doğal yaşamın güzelliklerini gözlemleme fırsatı bulundu.


Gençlere Istırancalar Bölgesi’nin en eski enstrümanlarından olan gayda ile müzik şöleni gerçekleştirildi. Kamp Alanı’nda gerçekleştirilen faaliyetlere bölge halkının ve gençlerinin gösterdiği ilgi ve konukseverliğin beraberinde keyifli anlar yaşandı.


Tekirdağ DAYKO İl Temsilcisi paramotor paraşütçüsü Hamza Algül’ün önderliğinde Longoz Ormanlarının havadan tüm göllerin ve nehirler ile birlikte yaban hayatı ile ilgili 4000 karelik hava çekimleri yapıldı. 


Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ‘un katkılarıyla bölgede bulunan Fatih Dökümhanesi, Dupnisa Mağarası gibi tarihi yerlerin gezme tanıma imkânı buldular. Kırklareli Orman Su İşleri Şube Müdürü Filiz İhtiyar tarafından kamp alanımızdaki katılımcı arkadaşlar için çadır desteği sağlandı. DAYKO (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı ), gösterilen misafirperverlik ve desteklerinden dolayı bölge halkına, Kamu Kurum ve kuruluşlarına, gençlere teşekkür etti. (Gülcan Kutlu)