Kırklareli havadan fotoğraflandı

01 Şubat 2013 - 09:54

Kırklareli havadan fotoğraflandı


“Trakya Gökyüzüyle Buluşuyor Belgeseli” kapsamında Kırklareli havadan fotoğraflandı





HABER MERKEZİ


Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) Başkan Yardımcısı ve paramator pilotu Hamza Algül, ‘Trakya Gökyüzüyle Buluşuyor Belgeseli’ kapsamında Kırklareli’yi havadan fotoğrafladı.


Algül, 1 saatlik uçuşla Kırklareli’nin kuş bakışı görüntüsünü çekti. Algül, havalanmadan önce Karahıdır Mahallesi’nde bir alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, yerden 500 metre yükselerek Kırklareli’nin Tarihi, Mimari ve Doğa Güzellikleri’ni görüntüleyeceğini söyledi. 


TEDOHAVK üyelerinin uçuşlarını sadece Tekirdağ’da değil tüm Trakya’da yaptığını ifade eden Algül; “Trakya’nın görüntülerini çekerek ‘Trakya Gökyüzüyle Buluşuyor Belgeseli’ni hazırlıyoruz. Çektiğim görüntüleri yerel yönetimlerle paylaşacağım. Ayrıca, bu çalışmaların haricinde Ergene Belgeselimiz var. Ergene Nehrinin doğduğu yerden denize döküldüğü noktaya kadar yerleşim yerleri ve sanayi bölgelerinden bütün geçmiş olduğu yerleri havadan belgeliyoruz. Bu belgeleri de geçmişte çekilen ergene nehrinin fotoğrafları ile montajlamak suretiyle ergenenin geçmişi ve bu günü adı altında çalışma yapıyoruz. Buna ilave olarak Trakya’daki kuş popilasyonunun en fazla olduğu bölge İğneada’daki Longoz Ormanları ve İpsala’daki Gala Gölü’dür. Bu iki kuş popilasyonun çok fazla olduğu yerde göç mevsiminde Trakya’nın kuşları adı altında göçmen kuşlarla bir belgesel çalışmamız daha var. Bütün bunların hepsini inşallah birkaç ay içerisine tamamlayıp kamuoyuyla başlaşacağız. Trakya’nın gerek kuş popilasyonu, tarihi dokusu, doğa güzellikleri olarak hepsini Gelibolu’nda Vize’ye, Tekirdağ’dan Edirne’ye kadar çalışmalarımız olacak. Tahmini olarak 500 metre yüksekliğe çıkarak hava şartları uygun olursa yaklaşık 1 saatlik bir çalışmamız olacak. Trakya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini gözler önüne sereceğiz. Tarihi kuş bakışı görüntülemek ve izlemek çok güzel bir duygu” dedi.


Açıklamanın ardından paramotoruyla havalanan Algül, yaklaşık 1 saat boyunca Osmanlı Dönemi’ne ait Tabyalar, Kırkşehitler Anıtı, Hızırbey Camisi ve Kırklareli’deki doğal güzelliklerin görüntüsünü ve fotoğraflarını çekti. (Ufuk Ertop)