Kırklareli Belediyesi'nde 132 memur Toplu Sözleşme mutluluğu yaşadı

28 Aralık 2011 - 09:28

Kırklareli Belediyesi'nde 132 memur Toplu Sözleşme mutluluğu yaşadı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) ile Kırklareli Belediye Başkanlığı arasında uzun süredir devam eden 2012 Yılı Toplu Sözleşme görüşmeleri düzenlenen imza töreni ile nihai sona erdirildi.




HABER MERKEZİ





Toplu Sözleşme İmza Töreni 27 Aralık 2011 Salı günü saat 12.15’te Kırklareli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. İmza töreninde konuşan TÜM-BEL-SEN Kırklareli Şube Başkanı Salih Canbaz, Belediye ile TÜM-BEL-SEN arasındaki toplu sözleşmenin 2012 yılında uygulanmasını için burada toplandıklarını belirterek, Belediye Başkanı Çağlayan’ın görüşmeler süresince kendilerine destek verdiğini söyledi.


Başkan Salih Canbaz daha sonra sözü Başkan Çağlayan’a verdi. 


* “Beşinci kez memurlarımız ile toplu sözleşme yapıyoruz”


Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan konuşmasında şu cümlelere yer verdi;


“Görüşmelerimiz yapıldı. Amacımız memurlarımız ile toplu sözleşme yapmak. Gelişmiş ülkelerde olağan bir olay olan toplu sözleşme Türkiye’de özel bir olay olarak dikkat çekiyor. Beşinci kez memurlarımız ile toplu sözleşme yapıyoruz. Hukuki dayanaklarımızda var. Gerekli mevzuata uyarak toplu sözleşmeyi yapıyoruz. Yoksulluk sınırının altında fakat açlık sınırının üstünde bir sözleşme yapacağız. Memur maaşlarını mali imkanlarımızı göz önüne alarak sendikamız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde belirledik. Memur arkadaşlarımızı memnun edecek bir toplu sözleşme yaptık. Memur çalışanlarımızın yılbaşına mutlu girecekleri bir toplu sözleşme yaptık. Darısı diğer sendikalarımızın başına, toplu sözleşmenin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” 


Daha sonra Kırklareli Belediye Başkanı Av. Turgut Dibek’te bir konuşma yaparak; “Toplu sözleşmelerin olduğu güzel bir gün, mutluyuz. Nasıl bir özel günde mutlu oluyorsak buda memurlarımız için özel ve güzel bir gün, bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz.” Diyerek şöyle devam etti; “Başkanımız yoksulluk sınırının altında maaş verdiklerini söyledi. Ama buna rağmen memurlarımızın mutlu olduğunu görüyorum. Türkiye ekonomisinin bu yaşananlara rağmen nasıl 16. sırada olduğunu söylüyorlar bunu anlamıyorum ama Türkiye’nin gerçek yüzü budur. Yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”


Daha sonra TÜM-BEL-SEN ile Kırklareli Belediyesi tarafından hazırlanan toplu sözleşme Başkan Çağlayan tarafından imzalandı. Kırklareli Belediyesi’nde görevli 132 memur personel toplu sözleme sonrasında Ramazan Bayramı Kurman Bayramı ve Yılbaşı için 350 TL. iyileştirme zammı ile birlikte evlenme, doğum, ölüm ve öğrenim yardımı alacak.  


Gerçekleşen toplu sözleşme törenine; CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, TÜM BEL-SEN Kırklareli Şube Başkanı Salih Canbaz, Hukuk Sekreteri Uğur Tuncan, Mali Sekreter Merdol Bulut, İşyeri Temsilcileri Şenay Düzyol, Akın Peran, belediye meclis üyeleri, bazı sendika ve oda temsilcileri ile belediyede görevli memurlar katıldı. (cs)