Kırklareli Belediye Meclisi 1 ay aradan sonra toplandı

03 Eylül 2014 - 07:21

Kırklareli Belediye Meclisi 1 ay aradan sonra toplandı





* Birçok günden maddesinin görüşüldüğü Eylül Ayı Meclis gündeminde, Karakaş Mahalle Muhtarı Esra Mağıltaş’ın talebi doğrultusunda Şehit Ufuk Rodoplu’nun ismi Karakaş Mahallesi’nde bir sokağa verilmesi Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi.





HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediye Meclisi 1 aylık aranın ardından Eylül Ayı Gündemi’ni görüşmek üzere, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu başkanlığında 02 Eylül 2014 Salı günü saat 15.00’da Kırklareli Meclis Toplantı Salonunda toplandı.


Yenilenen Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Trakya Kalkınma Ajansı ile imzalanan, Yayla Mahallesi Lale Sokak’ta bulunan Kültür Evi Projesi için Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi oldu. Yapılan oylamada tüm Meclis Üyeleri oy birliği bu öneriyi kabul ederek Belediye Başkanlığı’na yetki verdi. Sultan Kip ve Julide Başkur’un içkili yer bölgesi talepleri ise oy birliği ile Çeşitli Komisyona havale edildi. Çay bahçeleri, kafeterya ve kamu kurum ve kuruluş girişlerinin ve rampalarını engelli vatandaşların girebileceği duruma getirilmesi” ile ilgili Çocuk, Aile ve Engelliler Komisyon raporunun görüşülmesi ve yine Market, alışveriş merkezi, giyim mağazaları, kahvehane, lokanta vb. girişlerinin engelli vatandaşların kullanabileceği duruma getirilmesi” ile ilgili Çocuk, Aile ve Engelliler Komisyon raporunun görüşülmesinin ardından okunan raporda, yasal sürenin bitmesi gerektiği vurgulandı.  Aş Evi Kurulması ve Kesimhane yapılması” ile ilgili Plan Bütçe ve İmar Komisyonu şuan Kırklareli’nin böyle bir tesise ihtiyacı olamadığı kararını verdi.  (Kadir Sinici)