Kırklareli AFAD Ekipleri'ne Arama Kurtarma Köpeği katıldı

29 Ocak 2013 - 09:37

Kırklareli AFAD Ekipleri'ne Arama Kurtarma Köpeği katıldı

Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri arasına Trakya Bölgesi’nin ilk eğitimli arama kurtarma köpeği Kıtmir’de katıldı.




HABER MERKEZİ





Kırklareli Valiliği AFAD Müdürü Ertuğrul Atasoy, Trakya Bölgesi’nin ilk arama kurtarma köpeğine sahip olduklarını belirterek, 17 aylık Kıtmir isimli arama kurtarma köpeğinin İstanbul AFAD Müdürlüğü’nde yetiştirildiğini ifade etti.


Atasoy, Kıtmir’in K-9 eğitimi alacağını belirterek; “AFAD ekiplerimize herhangi bir olası felakette Kıtmir’da dahil olacak. Olaylara daha iyi müdahale etmek için gayret göstereceğiz. Kıtmir, ağırlı olarak arama kurtarmada ve kayıp vakalarında kullanılacak. Kayıp vakalarında bize öncülük yapacak. Kaliteli bir ekibe sahibiz. Eksikliklerimizi zaman içerisinde gidermeye çalışıyoruz. Kıtmir Edirne ve Tekirdağ'da da görev yapacak. Şuan için günde 4 saat eğitmeni ile çalışıyor. 2012 yılında Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen sel felaketinde bir vatandaşımız bulunamadı. Bu yüzden arama kurtarma köpeğine ihtiyaç duyuldu. Gece eğitimlerine de çıkartacağız” dedi. (Ufuk Ertop)