"Kayalı Kampüsü'ne 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrenci götüremeyeceğiz"

19 Haziran 2012 - 08:49

'Kayalı Kampüsü'ne 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrenci götüremeyeceğiz'

* Kırklareli Üniversitesi’nin Kayalı Kampüsü’nde 1. Merkezi Derslik Binası ve Araştırma Laboratuarı’nın inşaatı sona ererken, 2. Merkezi Derslik Binası, Kapalı Spor Salonu Binası Yemekhane ve Çarşı İnşaatı devam ediyor. Genel Sekreter Ergün Erbay, bir takım altyapı ve kampüsteki yaşamsal alanların tamamlanamamasından dolayı, Kampüse 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci götüremeyeceklerini ifade etti.







HABER MERKEZİ


Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 2009 yılda yapımına başlanan Kayalı Kampüsü’deki inşaatların yapımı tüm hızıyla sürüyor.


Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay, Kayalı Kampüsü’ne şimdiye kadar 40 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.


Kampüsteki çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Erbay, 40 bin öğrenci kapasiteli olarak planlanan kampüste, 2. Merkezi Derslik Binası’nın da tamamlanmasının ardından 5 bin öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye ulaşacaklarını anlattı.


Bağlantı yollarının tamamlandığı, kampüs içi yollarının yapıldığını ifade eden Erbay;


“Yeni yerimizdeki 1. Merkezi Derslik Binamızı geçtiğimiz aylarda yüklenici firmadan teslim almıştık. Hemen akabinde yapımına başlanan 2. Merkezi Derslik Binamızın da inşası tüm hızıyla devam ediyor. Araştırma Laboratuarı’nın inşası sona ererken, Kapalı Spor Salonu bitmek üzere, bu ay içerisinde, Yemekhane ve Çarşı İnşaatı’nı da en geç Ekim ayında teslim almayı bekliyoruz.


Kavaklı Beldesi yolu üzerinde bulunan 154 binlik trafodan kampüse gitmesi gereken enerji nakil hattıyla ilgili bir takım problemler vardı ve onları kısa sürede çözüme kavuşturduk. Artık kampüse elektrik verildi.


Şuanda kampüsün planı 40 bin öğrenciye göre yapıldı. Ancak 2. Merkezi Derslik Binamızın da sona ermesinin ardından 5 bin öğrenci eğitim-öğretim görebilecek. 2009 yılında yapımına başladığımız Kayalı Kampüsümüze şimdiye kadar 40 milyon lira yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.


* Yer sıkıntısına geçici çözüm Kavaklı’daki hangar


Bir takım altyapı ve kampüsteki yaşamsal alanların tamamlanamamasından dolayı, Kampüse 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci götüremeyeceklerini ifade eden Erbay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;


“Bizim Kayalı Kampüsümüzde Artırma Tesisi Problemimiz var. Altyapı çalışmalarının tamamı bitmedi. Yeni Kampüsümüz önümüzdeki yıla yetişmeyebilir ancak bir sonraki yıl öğrenci götüreceğiz.


Şuan ki mevcut yerlerimizin tamamı dolu. Yer sıkıntımız hat safhaya ulaşmış durumda. Tahminen önümüzdeki yıl yaklaşık 17 bin öğrencimiz olacak. Bizde bir nebze yer sıkıntımızı çözmek açısında Kavaklı Beldesi’ndeki Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bulunduğu alandaki 6 bin metre karelik hangarı 2 Temmuz’da ihaleye çıkartıyoruz. Oraya da kampüsün yetişmemesi olasılığı ile 30 Derslik ve Hoca Odaları yapılacak.” (ue)