"Ezanı Güzel Okuma Marmara Bölge Yarışması"nın 1'ncisi Tekirdağ'dan

24 Haziran 2014 - 09:31

'Ezanı Güzel Okuma Marmara Bölge Yarışması'nın 1'ncisi Tekirdağ'dan

* Marmara Bölgesi’nde bulanan; Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kütahya ile birlikte 11 ilin yarışacağı “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” 1. Tekirdağ’dan Suhat Kaya, 2. Kırklareli’den İsmail Demir, 3. Bursa’dan Muhammet Cemal Turan oldu.







HABER MERKEZİ


Türkiye genelindeki Din Görevlilerin katıldığı “Ezanı Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Birinciliği” için 23 Haziran 2014 Pazar günü saat 14.00’da Kırklareli Hızırbey Camisi’nde yarışma yapıldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, bu yarışmada herkesin birinci olduğunun ancak, her yarışmada olduğu gibi bu yarışmada da bir derecelendirme olacağını söyledi. Yarışmaya katılmak üzere gelen herkese başarılar dileyen Bayrak, bu yarışmada herkesin birinci olduğunu söyledi.


Müftü İsmail Bayrak’ın konuşmasını ardından sıra belirlemek için kura çekimi yapıldı. Yarışamaya Çanakkale’den katılan Hakan Çavdar kurada birinci sırayı çekti ve ilk olarak yarıştı. Eda ve seda (Sahne Duruşu) 25 puan, Fonetik/Diksiyon 25 puan, güzel ses 25 puan, makam uygulama 25 puan toplam 100 puan üzerinden yapılan yarışmada Tekirdağ’dan Suhat Kaya aldığı 95,5 puanla birinci oldu. Kırklareli’den İsmail Demir 92,9 puanla ikinci, Bursa’dan Muhammet Cemal Turan 92,8 puanla üçüncü oldu. Marmara Bölgesi’nde bulunan 11 ilin yarıştığı yarışmada, Tekirdağ’dan Suhat Kaya aldığı 95,5 puanla birinciliği elde etti ve Marmara Bölgesi’ni Türkiye Birinciliği için temsil edecek. (Kadir Sinici)