Bugünkü seçim durağımız Sakızköy

20 Mayıs 2013 - 09:22

Bugünkü seçim durağımız Sakızköy


KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ











Faruk Ceylan


farukceylan39@gmail.com








Yeşilyurt Gazetesi Seçim Turu'nun bu günkü durağı, kapanması gündem de olan Sakızköy Belediyesi. 


Nüfusu 2 binin altında olan Belediyelerin kapanma kararı ile ilgili görüştüğümüz Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, kapanma kararı ile ilgili olarak şunları söyledi;


“Böyle bir kararın gerçekleşmesi Anayasa’ya aykırı. Bizim durumumuzda olan Belediyeler gibi bizde yargıya başvurduk. Mahkeme nasıl sonuçlanır? Lehimizde mi karar çıkar aleyhimize mi? Bilmiyoruz. Ama bunun hukuken Anayasa’ya uygun olmadığını düşünüyoruz.  Kapatma konusu seçimlere kadar sonuçlanmazsa sanıyorum seçime gidilir. Şu anda nüfusumuz 1400,  1050 seçmenimiz var. Bizim durumumuzda ki Belediyeler kapatılırsa ne olur? Çöpümüzü kim ne zaman alır? Araç ve makinelerimiz elimizden alınırsa Beldemizin aldığı hizmet nasıl verilir?  Mesela bir Cenaze Aracımız var.  Beldemizin yanı sıra çevre köylerin cenazeleri olduğunda onlara da hizmet veriyoruz. 8 personelimiz var. Onların durumu ne olacak? Mutlaka başka kurumlarda onlara iş bulunacak ancak bu personel 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna tabii oldukları için mecburen mi başka kurumlara verilecekler, ihtiyaçtan mı? Umuyorum ki Yargı’dan lehimize bir karar çıkar, bizde Beldemize hizmet etmeye devam ederiz.”


2004 Seçimleri’nde Sakızköy’de ANAP’tan aday olan Erdoğan Zambak 798 oyla Belediye Başkanı seçilmiş. AK Parti 615 oyla ikinci parti olmuş. MHP ise 2 oy alabilmiş. 


2009 Seçimleri’nde AK Parti Adayı Naci Tarım 657 oyla Başkan seçilirken, bir dönem önce Belediyeyi kazanan ANAP 511 oy alarak ikinci sıraya düşmüş. MHP’nin 2009 seçimlerinde oyu ise 23. 


Sokaktaki vatandaşın keyfi yok. Seçim hiç umurlarında değil. Sakızköy’de Belediyeyi kazananlarla, kaybedenler birlikte. Herkes Belediyenin kapanıp kapanmayacağını endişe ile bekler olmuş. 


Kapanma konusunun yarattığı olumsuzluğa rağmen, Başkan Naci Tarım makamında güler yüzle bizi karşılayıp çay ikramında bulunurken, personelinin de zaman zaman Başkan’ın yanına gelip iş konularında kısa görüşmeler yaptığını, Başkanının telefonla personeline verdiği talimatları ve görevlerini aksatmadan devam etme çabalarını görünce kapanma konusunun çalışma azimlerini kırmadığını tespit etmemiz çok zor olmadı. 


Belediye Başkanları ile görüşmelerimizin ilk sorusu; “Geçen dönem seçim vaatlerinizin ne kadarını gerçekleştirdiniz?” oldu.


Başkan Naci Tarım’ada sorduk. Başkan Naci Tarım, Spor Kompleksi yapmak için verdiği vaadin dışında bütün vaatlerini, hatta vaat etmediklerini de yerine getirdiğini, sadece Spor Kompleksi’ni yapamadıklarını söyledi. 


Gittiğimiz İlçe ve Beldelerde Vatandaşın Belediye Başkanı’ndan memnunun olup olmadığı, kimleri aday olarak görmek istedikleri, oylarını hangi partiye verecekleri hakkında sorularımızın onları heyecanlandırdığını, hatta bir birinin fikrini çürütmek için aralarında meydana gelen küçük çekişmeleri yaşamıştık. Ancak Belediyelerinin kapanma endişesinden olsa gerek,  bunları Sakızköy’de yaşayamadık.


Naci Tarım’ın güler yüzlü ev sahipliği, sokaktaki vatandaşın seçime ilgisizliği izlenimlerimizle Sakızköy’den ayrıldık.


Başka bir durakta buluşmak üzere, mutlu ve umutlu günler diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 


Hoşçakalınız Yeşilyurt Gazetesi’nin tiryakileri sevgili okuyucularımız. 




















??





??





??





??