Bilgiç Turizm'den Kırklareli'ye 3 Yıldızlı Otel

24 Ocak 2013 - 09:49

Bilgiç Turizm'den Kırklareli'ye 3 Yıldızlı Otel





* Kırklareli’de turizm denince akla gelen ilk isimlerden olan Bilgiç Turizm Limited Şirketi tarafından Kırklareli merkez ilçede inşasına başlanan 3 Yıldızlı Royal Bilgiç Otel faaliyete geçti.





HABER MERKEZİ


Kırklareli üzerinden Bulgaristan’a gitmek isteyenler veya Bulgaristan’dan Kırklareli’nin Dereköy Sınır Kapısı’ndan ülkemizde giriş yapanların geçtiği Kırklareli, İstanbul’a yakınlığıyla da önemini arttırmaya başladı. Balkanların en büyük cam, doğalgaz, çimento, tekstil ve gıda sanayinin Kırklareli sınırları içerisinde faaliyette olması, birkaç yıl içerisinde şehrin, ekonomik, sosyal, kültürel zenginliğini arttıracağı gözü ile bakılıyor.


Halen faaliyette olan Bilgiç Otel ve yeni 3 Yıldızlı Royal Bilgiç Otel’in sahibi olan Bilgiç Turizm Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Bilgiç, yaptığı açıklamasında, Türkiye’de birçok alanda yaşanan olumlu değişimin kısa bir gelecekte Kırklareli’de hissedilir şekilde yaşanacağını söyledi.


İnşa ettikleri 6 katlı otelin yalnızca iş amaçlı bölgeye gelenlere değil, turistlere de hitap edeceğini ifade eden Sedat Bilgiç, Kırklareli’nin Balkanlar’a açılan bir pencere konumunda olması, her yaz döneminde binlerce insanın deniz, longoz ormanları, mağaralar için bölgeye gelmesinin otele olan ihtiyacın her geçen gün hissedildiğini belirtti.


Büyük bir oranda inşası tamamlanan ve gelecekte 4 yıldızı hedefledikleri otelin yüksek maliyetli bir yatırım olduğunu anlatan Bilgiç, şöyle devam etti:


Deniz, Doğa, Av Turizmi ve gelecekte kongre turizminin yoğun olacağını düşünerek otelimizin yapımına başladık. Kırklareli Üniversitesi’nin öğrenci sayılarının ve her yıl yaptıkları etkinliklerinin artması, yerli ve yabancıların Kırklareli’de geldiklerinde konaklayacakları bir 3 Yıldızlı Royal Bilgiç Otel’in bulunmamasının sıkıntısı  yaşanmaktaydı. Her ne olursa olsun, Kırklareli’ye gelen insanları 1-2 gece konaklatmak zorundayız. Faaliyete geçen otelimiz Kırklareli’ye geleceklerin ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte. Biz Kırklareli merkezinin en modern otelini inşa etmek için yola çıktık ve bunu da başardık. Royal Bilgiç Otelimiz hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki güneler de hizmet vermeye başlayan otelimizin resmi açılışını da düzenleyeceğimiz bir tören ile gerçekleştireceğiz” 


Royal Bilgiç Otel’in planını çizen Yüksek Mimar Ebru Bilgiç de 72 Odası bulunan 150 Yatak Kapasiteli Otel’de;  4 Süit Oda, 4 Engelli Odası, Havuz, Masaj Salonu, Sauna, Hamam, 120 kişilik 2 Konferans Salonu’nun ve 2 Restoran’ın bulunduğunu kaydetti.


Otelin mimarisi ile ilgili en küçük ayrıntıyı bile dikkate alarak insanların gönül rahatlığı ile konaklayacakları bir otel inşa etiklerini hatırlatan Yüksek Mimar Bilgiç; “3 yıldan bu yana otelin yapımı sürüyor. 6 bin metrekare alan üzerine yapılan otel için hiçbir tasarruftan kaçınmadık” diye konuştu. (Savaş Eskici)