At arabalarında kentten köye göç

09 Aralık 2011 - 09:20

At arabalarında kentten köye göç

Kırklareli Belediye Meclisi’nin 02 Kasım 2010 tarihinde aldığı ve 10 Kasım 2011 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan şehri içinde At Arabası Kullanımı Yasağı kapsamında bu güne kadar 96 At Arabası’nın teslim alındığı belirtildi.




HABER MERKEZİ





2 bin 500 Tl bedel karşılığında teslim alınan bu At Arabaları’nın köylerde ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak verileceğini belirten Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Tarlacı şunları kaydetti:


“Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda 10 Kasım 2011 tarihinden itibaren şehir merkezi içerisinde At Arabası Kullanımı yasaklandı. Bu karar doğrultusunda bugüne kadar Belediyemize 96 adet At Arabası teslimi yapıldı. Bu kapsamda 1 At Veteriner Hizmetleri bünyesinde kontrol altında tutulurken, 1 At’ta uyutulmuş durumda tutuluyor. 


Yasak kapsamında toplamış olduğumuz At Arabaları’na karşılık olarak ödediğimiz miktarın 31 bin TL’lik kısmını ilimizdeki 9 kişi ve kurum destekledi. Toplanan bu At Arabaları; Bayramdere, Cevizköy, Çeşmeköy, Çukurpınar, Değirmencik, Demircihalil, Dolhan, Erikler, Hacıfaklı, İnece, Kapaklı, Karahalil, Karahamza, Karakoç, Kavakdere, Kavaklı, Kayalı, Kaynarca, Kızılcıkdere, Kocatarla, Kocayazı, Kofçaz, Koruköy, Osmancık, Pınarhisar, Taşağıl, Üsküp, Yeniköy, Yündalan ve Yürükbayır’a gönderildi.” (s)