Ziraat Mühendisleri Odası’ndan “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı” Eğitimi

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı” Eğitimi

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı” Eğitimi

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı” Eğitimi

Ziraat Mühendisleri Odası’ndan “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı” Eğitimi
26 Kasım 2011 - 09:11

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı ve Projelendirilmesi Eğitimi” düzenlenecek.







HABER MERKEZİ


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından Ziraat Mühendislerine yönelik olarak “Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı ve Projelendirilmesi” konusundaki meslek içi eğitim düzenlenecek.


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan yapılacak olan eğitim ile ilgili olarak şunları kaydetti:


“Damla sulamanın yaygınlaşma içerisinde olduğu günümüzde bu konuda verilecek eğitimin oldukça yararlı olacağı düşünülmektedir. Diğer yandan sulamada önemli oranda su tasarrufu sağlaması nedeniyle, bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Bankası işbirliği ile bu projelere verilen teşvik amaçlı desteklerin artarak devam ettiği göz önüne alındığında, bu projeleri hazırlama ve onaylama yetkisinin önemi ortaya çıkmaktadır. Düzenlenen bu eğitim sonucunda katılan ziraat mühendisleri sözü edilen bu projeleri hazırlama ve imzalama yetkisine sahip olacaklardır. Eğitim kontenjanının sınırlı olması nedeni ile ilgilenen meslektaşlarımızın bir an önce İl Temsilciliğimiz ile irtibata geçerek kayıtlarını yaptırmalarında yarar öngörülmektedir.


TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından, 26 Kasım-5 Aralık 2011 tarihleri arasında, 10 günlük "Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı" Konulu bir Eğitim Programı düzenlenecek. 


Ziraat Fakülteleri’nin Kültürteknik, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Toprak ve Tarım Makineleri Bölümleri ile Tarım Teknolojisi Programı’nın Tarımsal Yapılar ve Sulama, Toprak alt programlarından mezun olmak veya diğer bölümlerden mezun olup da en az 2 yıl süreyle kamu ve özel sektörde bu konularda çalıştığını belgelemiş olmalı. Katılımcıların yanlarında Dizüstü Bilgisayar, en az 200 yapraklı büyük boy kareli defter (harita metod), hesap makinesi (üs, logo vb. işlemleri yapabilen), 30 cm. şeffaf üçgen cetvel, normal, kırmızı ve mavi kurşun kalemler ve silgi, şeffaf selofan bantları getirmeleri gerekmektedir. 


Planlanan eğitim Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere kesintisiz olarak devam edecek. 12 saat teorik, 54 saat uygulamalı proje hazırlama olmak üzere toplam 66 saatlik eğitim, Öğretim Üyeleri Prof. Dr Halim Orta ve Doç. Dr. Tolga Erdem tarafından verilecek. Bilgisayarlı olarak gerçekleştirilecek ve en çok 20 kişinin kabul edileceği program, Kırklareli Şubesi Eğitim Salonu’nda (Coştur İşhanı-Karaumur Caddesi/Kırklareli) saat 09.30’da başlayacaktır. Eğitim sonunda katılımcılaraYetki Belgesi verilecek.


Program kapsamında; Damla sulama yönetimi, sistem unsurları ve özellikleri, Toprak-bitki-su ilişkileri, toprağın su alma hızı (uygulama), Bitki su tüketimi, sulama suyu ihtiyacı hesapları, Kaynak araştırması, tasarım ve işletmede gerekli verilerin derlenmesi, Tarla bitkileri ve sebze bahçeleri bireysel damla sulama sistemi örnek tasarımı, Bağda ve meyve bahçelerinde bireysel damla sulama sistemi örnek tasarımı, Meyve bahçelerinde bireysel ağaç altı mikro yağmurlama sulama sistemi örnek tasarımı, Toplu damla sulama sistemleri örnek tasarımı, Teknik şartname ve proje ekonomisi konuları işlenecek.” (s)