Ziraat Mühendisleri Odası “İyi Tarım Uygulaması” Eğitimi verecek

Ziraat Mühendisleri Odası “İyi Tarım Uygulaması” Eğitimi verecek

Ziraat Mühendisleri Odası “İyi Tarım Uygulaması” Eğitimi verecek

Ziraat Mühendisleri Odası “İyi Tarım Uygulaması” Eğitimi verecek

 Ziraat Mühendisleri Odası “İyi Tarım Uygulaması” Eğitimi verecek
18 Mayıs 2013 - 09:12

Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği tarafından, Kırklareli de 18-19 Mayıs 2013 (Cumartesi-Pazar) günleri GLOBAL-GAP (İyi Tarım Uygulamaları) konulu eğitim düzenlenecek. 




HABER MERKEZİ


Oda üyelerine, üye harici ziraat mühendislerine ve konu ile ilgili olan diğer ilgili meslek gruplarından isteyenlerin katılabileceği eğitim bakanlıktan akrediteli olan Eğitici Handan Güven tarafından TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği Karaumur Caddesi, Coştur İşhanı, Kat:2/Kırklareli adresinde verilecek.


Eğitimlerle ilgili olarak açıklamada bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilcisi Dr. Erol Özkan şunları kaydetti:


“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan akrediteli eğitici tarafından verilecek eğitimin sonunda verilecek sertifika ilgililerin kendi çalıştıkları firma ya da işletmelerde iç denetçi olmalarına olanak sağlayacak. Özelikle tarım danışmanlarının, ihracat ithalat firmalarında çalışanların, iyi tarım uygulamasına geçmiş ya da geçmeyi düşünen özel firmalarda çalışanların, serbest çalışan mühendis ya da diğer teknik elemanların katılmalarında önem ve yarar görülmektedir.  


GlobalGAP/İyi Tarım Uygulamaları, oluşumu, gelişimi, dokümantasyonu, iç tetkik yöntemleri, belgelendirme süreci ve yasal mevzuatımız konularının tarım sektöründe yaşanmış uygulamalardan örnekler ile aktarılması, anlaşılmasıdır. Seminerin İçeriği; Kalite Yönetim Sistemleri Genel Bilgilendirme, Müşteri memnuniyeti, HACCP, İyi uygulamalar, Tehlike analizi, GlobalGAP Genel Yönetmeliği, Belgelendirme süreci, Yasal mevzuatımız, Belgelendirme seçenekleri, Dokümantasyon, İç denetim, Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri, Tüm çiftlikler tabanlı, Ürün tabanlı, Meyve ve sebzeler, Sorgulama listeleri. Öncelikli olarak tarımsal ürün üreten, paketleyen, tedarik eden ve yurtiçi, yurtdışı satışını yapan kuruluşların yöneticileri, bu kuruluşlarda kalite yönetim sistemleri ve gıda güvenliğine ilişkin konularda çalışanlar, tarım danışmanları, sorumlu yöneticilerin eğitime katılmaları önemli görülmektedir. Katılımcıların tarım ve gıda alanında lise üzeri en az 2 yıl formal eğitim almış ve/veya tecrübeli olmaları ve ISO 9001 Kalite Yönetim sistemi hakkında bilgi sahibi olmaları yararlı olacaktır. Bakanlık’tan akrediteli eğitici tarafından verilecek eğitim sonunda başarılı olanlara iç denetimde geçerli olan sertifika verilecektir.” (Savaş Eskici)