“Yetkili Sendika Eğitim Bir-Sen”

“Yetkili Sendika Eğitim Bir-Sen”

“Yetkili Sendika Eğitim Bir-Sen”

“Yetkili Sendika Eğitim Bir-Sen”

“Yetkili Sendika Eğitim Bir-Sen”
03 Haziran 2015 - 09:21

15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şubesi Kırklarelie’de tek yetkili sendika oldu. Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, İl’de 772 üye sayısı ile Eğitim Bir-Sen’in 1. ve yetkili sendika olduğunu ifade etti.










HABER MERKEZİ


15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şubesi Kırklarelie’de tek yetkili sendika oldu. Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, İl’de 772 üye sayısı ile Eğitim Bir-Sen’in 1. ve yetkili sendika olduğunu ifade etti.


Karanfiler, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak Şunları kaydetti;


“ İl’de 772 üye sayısı ile Eğitim Bir Sen 1. ve yetkili sendika oldu. Sendikamızı yetkiye taşıyan tüm teşkilatlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Eğitimin ve çalışanların sorunlarını tespit ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz sorun oluşturan değil çözüm üreten sendikacılık anlayışı ile yolu çıktık. Önümüzdeki günlerde hükümetle toplu sözleşme masasına oturacağız. Masaya yatırılacak mali, sosyal ve özlük haklar üzerinde Genel Merkezimiz çalışmalarını sürdürmektedir. İş güvencesi konusu kırmızıçizgimizdir her çalışanın insan onuruna yakışır bir çalışma hayatını hak ettiğini ediyor.”


* Toplu sözleşme konuları


Karanfiler, 2015 Toplu Sözleşme Masası'nda gündeme getirecekleri başlıca konuları şu şekilde açıkladı:


“Kılık kıyafet dayatmaları var, 4b/4c’lerin kadroya alınmaları ile ilgili talebimiz var, disiplin cezalarının affedilmesi konusu masada olacak, 2005’ten sonra göreve başlayanlara 1 derece verilmesi konusu, ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılması, kadına ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet konusu, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim’de rotasyon konusu, tarım orman alanında TARGEL sıkıntısı konusu, tapu kadastro genel müdürlüğünde merkez ve taşrada çalışanların fazla mesai konusu, enerjide kitlerdeki teknik personelin emsali devlet memurları ile aralarında bulunan makasın kapatılması konusu, Büro hizmetleri alanında başta SGK olmak üzere fazla mesai ve ikramiye konusu, Ulaştırma hizmetlerinde yıpranma hakkı ve fazla mesai ücretleri konusu, havacılık tazminatlarının yeniden düzenlenmesi konusu, yemek servis ücretleri konusu, Sağlıkta yıpranma tazminatı konusu, Din görevlilerinin ramazanda ve kurban bayramlarında teşvik ikramiyesi ödenmesi ve vakıf çalışanlarının ürettikleri hizmetten ve gelirden pay sahibi olması, belediyelerde sosyal denge tazminatının artırılması ve yerel yönetimlerde görev yapan kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesi konusu,  PTT çalışanlarının mali sorumluluk tazminatı düzenlenmesi konusu, TRT çalışanları için özellikle maaş ve ücretlerinin RTÜK çalışanları ile aynı seviyeye çıkarılması konusu, Kültür Bakanlığında görev yapan sanatçıların mali ve özlük haklarının TRT bünyesindekiler ile aynı seviyeye getirilmesi konusu, Milli Eğitim hizmet kolunda nöbet ücretleri konusu, sınav görev ücretleri ve rotasyon konusu masada olacak” dedi.


* “İlçelerimiz zorunlu hizmet alanına alınmıştır.


Karanfiler, İlçelerin zorunlu hizmete alındığını dile getirerek; “2015 Mayıs Ayı 2692 Sayılı Tebliğler Dergisi’nde Hizmet Bölgeleri, Hizmet Alanları ve Zorunlu Çalışma süreleri yayımlanmıştır. Pınarhisar ve Vize İlçelerimizdeki okullarımızda zorunlu hizmet alanına alınmıştır. Tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun diyoruz. Bu ilçelerimizin zorunlu hizmet alanına alınmasını sendika olarak destekledik. Ayrıca ilçe merkezimizde Vali Faik Üstün İlkokulu, Kırkşehitler İlkokulu, Dalcalı İlkokulu ve Tevfik Fikret Ortaokulu’nun zorunlu hizmet alanına alınmasını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze dilekçe ile başvurduk. Çünkü bu okullarımız dezavantajlı öğrencilerimizin bulunduğu okullardır. İlimizde daha önce Demirköy, Kofçaz ve Pehlivanköy ilçelerimiz zorunlu hizmet alanında idi. İki ilçemizle birlikte toplam beş ilçemiz zorunlu hizmet alanına alınmış oldu” dedi.


* “Ücretlerinin iyileştirilmesi gerekiyor”


Karanfiler, Ücret konusunda da şunları kaydetti; “Öğretmenlerin nöbet ücretleri ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık ve 350 bin imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik banına teslim ettik. Şeflerimiz, memurlarımız, yardımcı hizmetlilerimizle ilgili taleplerimiz oldu. 2015 Toplu Sözleşme görüşmelerine kadar bir gelişme olmazsa, bu konuyu tekrar toplu sözleşme masasına getireceğiz. Okulların görünmez kahramanları ve yükü taşıyanları yardımcı hizmetlilerdir. Mesai mefhumu olmaksızın özveri ile çalışan bu kesimin mesai ücreti ile desteklenmesi gerekiyor. Bu hususta çalışmalarımız devam etmektedir.” (Selçuk Vurucu)