“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 19 Temmuz’da başlayacak

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 19 Temmuz’da başlayacak

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 19 Temmuz’da başlayacak

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 19 Temmuz’da başlayacak

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 19 Temmuz’da başlayacak
13 Temmuz 2010 - 09:07


* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş; “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.
HABER MERKEZİ
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Oda olarak 19 Temmuz-21 Ağustos 2010 tarihleri arasında toplam 50 kişiye, 72 saatlik ücretsiz “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verileceğini belirterek şunları kaydetti:
 “Oda olarak  İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği ile düzenlenen ücretsiz eğitimde ekonomik büyümenin önemli bir bileşeni konumunda olan ve kendi işini kurmak isteyen genç ve kadın girişimcilere girişimcilik ve iş kurma süreçleri hakkında bilgilendirme, iş fikrinin yapılabilirliğine karar verme, pazarlama planı ve iş planı hazırlama becerisi kazandırmak ve uygulamalı çalışmalarla iş fikirlerini pekiştirmek amaçla bu eğitim verilecektir.
Bu eğitimi alan ve KOSGEB tarafından iş fikri uygun bulunan katılımcılara yine KOSGEB, 4 bin Lira hibe 40 bin Lira sıfır faizli ve geri ödemeli kredi desteğini verecek. Yapılan eğitimde Girişimcilik ve İş Kurma Süreçleri, Pazarlama Planı, Pazar Araştırması, Üretim ve Yönetim Planı, İş Planı Hazırlama, Pratik Uygulamalar konuları işlenecek.
Eğitimin amacı girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen potansiyel girişimcileri iş planı hazırlamak konusunda bilgilendirmek ve iş planına dayalı işletme yönetimine geçişlerini sağlamak. Bu kapsamda girişimciliği seçenek olarak düşünen kişilere, İŞKUR, KOSGEB ve KTSO olarak pazar araştırması iş planı gibi konularda eğitim vereceğiz.
Verilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin içeriğinde; “Girişimcilik Niteliğinin Sınanması”, “İş Fikri Geliştirme ve Yaratıcılık Egzersizleri”, “İş Planı Kavramı ve Öğeleri”, “İş Planı Öğelerinin Pekiştirilmesine Yönelik Atölye Çalışmaları”, “İş Planın Yazılması ve Sunumunda Dikkat Edilecek Hususların Verileceği Eğitimde Egzersiz”, “Uygulamalı ve İnteraktif Teknikler” konuları yer alıyor. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin çok yararlı olacağını düşünüyoruz.” (ue)