Trakya’da eşi benzeri yok

Trakya’da eşi benzeri yok

Trakya’da eşi benzeri yok

Trakya’da eşi benzeri yok

Trakya’da eşi benzeri yok
20 Nisan 2015 - 07:21

* Kırklareli Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KİTS) Başkanı Şevket Başgelen; “Kırklareli'mize ve Gıda Sektörü’nde faaliyet gösteren üyelerimize güzel bir site armağan etmeyi görev kabul ettik” dedi.







HABER MERKEZİ


Kırklareli Kavaklı beldesinde yapılması planlanan “Kırklareli Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KİTS)” Projesi’nde sona gelindi. Projenin yönetimini; Başkan Şevket Başgelen, Başkan Yardımcıları, Yavuz Bağaçaslan, Atilla Akın, Nihat Sağlam Uğur Arıkök, Serhat Güney ve Gürkan Oras üstlendi.


Başkan Şevket Başgelen, projede sona gelindiğini bildirerek yapılması planlanan yer ile ilgili Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Muzaffer Akgül ile görüştü. Başkan Başgelen, görüşme sonrası gazetemize açıklamalarda bulunarak yer ile ilgili başvurularını yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde ilgili Bakanlık’tan yetkililerin yer belirlemesi için geleceklerini dile getirdi.


* “500 kişiye iş imkânı sağlayacak”


Başkan Başgelen, Projenin şehrimize kazançlarından, avantajlarından ve hedeflerinden de bahsederek şunları kaydetti; 


“Bu kooperatif tesisleri 48 adet işletmeden oluşacaktır. Şehrimizde en düşük olarak 500 kişiye iş imkânı sağlayacaktır. Üretilen ürünler ve bayilik sistemiyle çalışan firmaların şehrimizin ekonomisine sağlayacağı artı değer yıllık ortalama olarak 100 milyon TL. getireceği hesaplanmaktadır. Gelecek işletmelerin -turşu, dolgulu ürünler- üretimi sayesinde ilimizin çevresindeki tarımla uğraşan kişilere yaptırılacak üretimler sayesinde gelir sağlayacaktır. Burada üretilen ürünler sayesinde şehrimiz dışa bağımlı olmaktan çıkıp ürün ihraç eder duruma gelecek.


Üretim yapılacak alanlar; 1. Blok Pastane ve Unlu Mamuller, 2. Blok Sucuk ve Et Ürünleri, 3. Blok Hardaliye-Boza-Turşu 4. Blok yemek İmalathaneleri-Süt Ürünleri.


Teknik Özellikler; Binalar arkalı ve önlü bitişik nizam yapılacak. Bina yüksekliği 6,5 metre ve içine rahatça tır girebilecek şekilde olacak. Binalar 400 metrekare kapalı alan ve önünde 144 metrekare bahçesi olacak şekilde yapılacak. Bahçe duvarları çevrilecek. Bloklar arasında 15 metre yollar bırakılacak. Binalar asma kat projeli olacak ama koop duvar olarak bina teslimi yapacak. İnşaatlar Kooperatifi olarak yaptırılacak. Bina üstleri beton olacak. Binalar-Bahçe genişlik 16 metre. Uzunluk 9 metre, toplam 144 metrekare 1. kat - ön genişlik 16 metre, derinlik 25 metre. Toplam 400 metrekare Asma kat-ön genişlik 16 metre, derinlik 7 metre, 113 metre kare Bir dükkan toplam 657 metrekareden oluşacak.


* “Trakya’da Tek Kırklareli’de yok!”


Gelişmekte olan ülkemizde kalkınmanın ana yolu yerel ve bölgesel küçük imalatların altyapısı çevre düzenlemesi yapılmış Avrupa normlarına uygun Organize Sanayi Alanları’nın dışında yerel meslek sitelerinde toplanılmak daha hijyen, çevreye duyarlı üretim alanlarıyla birlikte şehrimize artı değer katarak büyümeyi yakalamaktır. Şehrimiz dışında Trakya Bölgesi’nde Edirne, Tekirdağ, Çorlu, Uzunköprü, Keşan Toptan İmalatçılar Siteleri yapılmıştır. Bölgemizde bir tek şehrimiz bu atılımı yapamamıştır. Biz Meslek Komitesi olarak bu dönem bu projeyi gerçekleştirerek Kırklareli'mize ve Gıda Sektörü’nde faaliyet gösteren üyelerimize güzel bir site armağan etmeyi görev kabul ettik.


* “Organize Bir Ticaret Merkezi olacak”


Proje; üretim, depolama, lojistik ve dağıtımla ilgili tüm faaliyetlerin ticari temele dayandırılarak bir araya toplandığı, amacı işletmelerin maliyetlerini düşürürken verimi ve üretimin kalitesini arttırmak olan organize bir Ticaret Merkezi olacak. Kentte ekonomik ve sosyal gelişime de katkı sağlayarak şehir içi trafiği rahatlatacak ve taşımacılığı hızlandıracaktır. Kentin ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanması amaçlanarak, geniş kapsamlı bir vizyonun, sürdürülebilir kalkınma projesidir. Altyapı Sistemleri’nin gerçekleştirilmesinin yanında bölgesel planlamanın yapılmasıyla, taşımacılık kalitesi ve farklı taşıma türlerinin gerçekleştirilmesinde rol oynayacak bir dağıtım merkezi oluşturulacaktır. Projenin temel amacı, işletmelerin maliyetlerini düşürmek, verimi ve üretimin kalitesini arttırmaktır.” (Selçuk Vurucu)