Trakya Kalkınma Ajansı’dan dev adımlar

Trakya Kalkınma Ajansı’dan dev adımlar

Trakya Kalkınma Ajansı’dan dev adımlar

Trakya Kalkınma Ajansı’dan dev adımlar

Trakya Kalkınma Ajansı’dan dev adımlar
21 Temmuz 2011 - 08:35

Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek hibe programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya önemli isimler katıldı ve Ajans’ın planları basınla paylaşıldı.













HABER MERKEZİ


Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ ve Edirne’den sonra Kırklareli’de de Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek hibe programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.


20 Temmuz 2011 Çarşamba günü saat 10.00’da Rektörlük Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Erol Bilgir, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fikret Macit, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, bazı belediye başkanları ile resmi kurum temsilcileri katıldı.


Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek hibe programları hakkında bilgi vermek için burada bulunduklarını belirtti.





*“1 milyon 200 bin TL’lik bir destekten bahsediyoruz”


Mehmet Gökay Üstün konuşmasında şunları söyledi;


“Tekirdağ ve Edirne’nin ardından Kırklareli’de de Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek hibe programı hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Para dağıtan kurum olarak tanımlanıyoruz. Bundan rahatsız değiliz, ancak yaptığımız tek iş bu değil. 1 milyon 200 bin TL’lik bir destekten bahsediyoruz. Bu miktarı Ağustos aynın başında çıkmayı düşündüğümüz hibe programı ile dağıtmayı planlıyoruz. Katılımın yüksek olacağını tahmin ediyoruz.”








*“Bu destekleri kâr amacı gütmeyen kurumlara vereceğiz”


“Kalkınma ajanları hibe programları adı altında belirli desteklere çıktılar. Bunların yenisi olan Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek hibe programlarımız var. Bu destekleri kar amacı gütmeyen kurumlara vereceğiz. Mahalli İdareler, kamu, üniversiteler kooperatifler, dernekler ve birlikler bu destekten faydalana bilecek. Belirli eğitimler ile kurumsal kapasiteyi arttırarak, kurumların bize daha iyi projeler yazmasını sağlayacak belirli alt yapılar oluşturmak istiyoruz. Kurumlar böylelikle yaptıkları işler ve faaliyetlerde daha üst seviyeye gelebilecekler.”





*“Turizm Master Planı yapmak istiyoruz”


Bölge planı dediğimiz, dağıtacağımız hibelere yön veren bir yol haritamız var. Bu yol haritasının yazımı sırasında belirli çalışmalar ihtiyacımız oldu. Hızlı bir bölge planı yaptık. Hazır bilgileri kullandık ve bunları derlemeye çalıştık. Özellikle doğrudan faaliyet desteği altında belirli araştırmalara, belirli fizibilitelere destek vererek bu bölge planını önümüzdeki dönemde yapılacak olan işlere alt yapı oluşturacak bazı çalışmaları ortaya çıkarmak istiyoruz. Kırklareli Üniversitemizde Turizm Fakültesi var. Bizler bu sayede bir Turizm Master Planı yapmak istiyoruz. Bununla ilgili olarak kaynak aktarmak istiyoruz. Toplam 3 ili kapsayacak şekilde çalışma yapmak istiyoruz. Bu tür araştırmalar, bölge planımızı, bunun vasıtası ile daha sonra dağıtacağımız hibelerin yönünü belirleyecek. Yaptığımız turizm çalışması ve buna benzer çalışmalar bölge planımızda yer alabilir. Daha sonrada hibelerden destek alınabilir. Turizm Master Planı ile bir yol haritası belirler, İğneada’da bir şeylerin yapılacağını, yapılırsa net bir şekilde kalkınmaya etkisi olacağı görüldüğünde bir sonraki hibe programı bu konuda çok daha net ve direkt destekleri sağlar duruma gelecek. Örneğin; beklide, Kırklareli’de yalnızca deniz turizmi ile ilgili bir hibe programına çıkacağız. Edirne ve Tekirdağ’da bu konuda bir destek verebilecek. Yapacağımız destekleri nokta atışı haline getirme şansına sahip olacağız. Doğrudan faaliyet desteğindeki kaynağı kullanmak söz konusu olabilecek.”





*“Kaliteli proje bizi mutlu ediyor”


“Teknik destek daha çok eğitim ağırlıklı, proje yazma kapasitesinin arttırılması ile ilgili çalışmalar yapılabilir. Kaliteli proje bizi mutlu ediyor. Kaliteli proje ajansın kaynaklarının daha doğru yerlere gitmesini sağlayacak. Dışardan bazı kaynaklara ulaşma konusunda bölgeyi daha şanslı hale getirecek. Elimizde yeter ki proje olsun ve kaliteli olsun. Bu projeye kaynak bulma şansımız mümkün olacaktır. Özellikle teknik desteği kurumlar bu konuda kullanırlar ise çalışanların ve uzmanların kapasitesini arttırmada kullanılırsa, bizi de memnun edeceklerdir. Anlamadığınız konularda soruları mutlaka yöneltin, kendi kendinize bulmaya çalıştığınız cevaplar sizi yanlış yöne götürüyor. Ya da ortaya çıkan eser soramadığınız sorulardan dolayı eksik kalırsa güzel bir eser olmuyor. Bu eser bir proje ise projeler eksik oluyor ve hatalar oluyor. Bu hatalar yüzünden biz projelere hayır demek zorunda kalıyoruz. Sunumlardan sonra lütfen aklınıza gelen soruyu bizlere yöneltin.”


Toplantıya katılan herkese Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek hibe programlarından nasıl yararlanacakları ile ilgili rehber kitapçıklar verildi. Program Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birim Başkanı Selçuk Mutlu’nun destek programları ile ilgili bilgilendirme sunumunun ardından yapılan soru-cevap bölümü ile sona erdi. (cs)