Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’ndan tarihi karar

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’ndan tarihi karar

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’ndan tarihi karar

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’ndan tarihi karar

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’ndan tarihi karar
28 Eylül 2013 - 09:23

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Trakya’nın kalkınmasına hizmet edecek tarihi bir karara imza attı. Trakya Kalkınma Ajansı’nın mali destek programlarından faydalanmak isteyen firmalar .......




HABER MERKEZİ


Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Trakya’nın kalkınmasına hizmet edecek tarihi bir karara imza attı. Trakya Kalkınma Ajansı’nın mali destek programlarından faydalanmak isteyen firmalar vergi dairesi kaydını Trakya Bölgesi içine almadıkları takdirde bu desteklerden yararlanamayacaklar. 


26 Eylül 2013 tarihinde Tekirdağ’da Ajans hizmet binasında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, vergi dairesi kaydı TR21 Trakya Bölgesi’nde olmayan veya vergi dairesi kaydını program süresi içerisinde TR21 Trakya Bölgesine almayan özel sektör başvuru sahipleri ile destek sözleşmesi imzalanmayacak. Karar hakkında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, alınan bu kararla Trakya’nın kaynaklarının Trakya’da değerlendirileceğini söyledi. Üstün şunları söyledi:


“Trakya’da üretim yapan birçok firmanın yönetim merkezleri İstanbul’da bulunmaktadır. Üretimden doğan istihdam gibi bir avantajdan Trakya yararlanmasına rağmen firmaların bölgemizden elde ettiği kazançlar İstanbul ve diğer büyük illerde vergilendirilmektedir. Bu sebeple bölge illeri büyük gelir kaybına uğrayıp, hak ettiği hizmet ve servislere ulaşamamaktadır. Yönetim Kurulumuzun aldığı bu kararla artık Trakya’nın kaynakları Trakya’da değerlendirilecektir.”


Bu konuya daha önce de Tekirdağ Valisi ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Yerlikaya 17 Mart 2013’te yapılan Temiz Enerji için Ortak Yatırım Toplantısı’nda değinmişti. Yerlikaya toplantıda şunları söylemişti:


“Biz İstanbul’un komşusuyuz. Dünyanın en önemli yedinci metropol kentine komşuyuz. 6313 km2 bir yüzölçümümüz var. Tüm bu avantajlara rağmen 20 yıl içerisinde geldiğimiz noktaya bakacak olursak Türkiye’nin ancak onuncu büyük sanayi şehri olmuşuz. İhracata dönük üretimde yedinciyiz. İlimizde üretim yapan firmaların yönetim merkezleri İstanbul olduğu için ihracatımız 650 milyon ABD Doları olarak görünmektedir. Oysa Tekirdağ’dan 2011 yılında yapılan ihracat 3.65 milyar ABD Doları'dır.” (Savaş Eskici)