Tarım’da Yüksek Teknolojili Üretim Trakya Kalkınma Ajansı ile mümkün

Tarım’da Yüksek Teknolojili Üretim Trakya Kalkınma Ajansı ile mümkün

Tarım’da Yüksek Teknolojili Üretim Trakya Kalkınma Ajansı ile mümkün

Tarım’da Yüksek Teknolojili Üretim Trakya Kalkınma Ajansı ile mümkün

Tarım’da Yüksek Teknolojili Üretim Trakya Kalkınma Ajansı ile mümkün
27 Temmuz 2015 - 10:12

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan, Sular Tarım Makineleri tarafından uygulanacak....




HABER MERKEZİ


Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan, Sular Tarım Makineleri tarafından uygulanacak “Sular Tarımın Yüksek Teknolojili Üretime Geçiş Projesi”nin imzaları Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Sular Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mülahim Kuru arasında imzalandı. İmza töreninde, Sular Tarım Genel Müdürü Çetin Çamsakız da hazır bulundu.


Proje hakkında detaylı bilgi alan Genel Sekreter Mahmut Şahin, bölgenin olanakları ve tarım sulamacılığında kullanılan alternatif mevcut yöntemler üzerinde de görüşlerini bildirdi.


* “İyi proje hak ettiği yeri her zaman bulur”


Ajans desteklerinden ilk kez yararlanacak olan Sular Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mülahim Kuru; “Ajansa daha önce sunduğumuz proje çalışmalarımız oldu fakat tarımda üretime verimlilik katacak bu proje ile hibe almaya hak kazandık. Kuracağımız bu teknoloji ile planlanan sistemin kullanılmasıyla beraber tarlada verimlik beş katına kadar çıkabilecek; bunun yanında verimlilik artarak çeşitli maliyetler de düşecek” dedi.


Projelerin destek almaya hak kazanması aşamasında temel gereklilikler üzerine açıklamalar yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; “Firmalar proje fikirlerini olgunlaştırıp, kendilerini hazır hissettiği zaman projelerini Ajansa sunmalılar. Riskleri minimuma indirerek çalışmalarını tamamlamalılar. İyi proje zaten her zaman hak ettiği yeri bulur” dedi.


* “Fikrim Var Yapayım” olgusu değişiyor


Konuşmalarını devam ettiren Mahmut Şahin; “Amacımız, bu bölgeye, çiftçiye kısacası tüm paydaşlara maksimum hizmeti getirerek, ihracatı arttırmak, üretimi fazlalaştırmak, katma değeri arttırmak ve istihdamı sağlamaktır. Projelerin en güzel yanı KOBİ’ler ile çalışırken beraber yazıp beraber yönetmemizdir. Bizimle bir girişim, bir proje yaparken “Bir Fikrim Var” yapayım olayı ortadan kalkıyor. Fikrinizin fizibilitesi çıkartılıp beş yıl sonrayı bile planlamanızı sağlıyoruz yani daha baştan riskleri ve olanakları değerlendirerek başarısız olma şansını ortadan kaldırabiliyoruz” dedi.


Projenin amaçları arasında; Tekirdağ’da ekonominin çevre dostu, rekabetçi ve teknoloji kapasitesi yüksek sektörler lehine dönüştürülmesine paralel olarak Markalaşma, İnovasyon ve Ar-Ge Altyapısı’nın geliştirilmesi bulunuyor. (s.e.)