Sultanlar Yolu’nda tek başına bir Hollandalı

Sultanlar Yolu’nda tek başına bir Hollandalı

Sultanlar Yolu’nda tek başına bir Hollandalı

Sultanlar Yolu’nda tek başına bir Hollandalı

Sultanlar Yolu’nda tek başına bir Hollandalı
09 Ekim 2014 - 07:21

* Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'yi kapsamakta olan 2200 kilometrelik “Sultanlar Yolu”nun Türkiye Sınırları içerisindeki 385 Kilometrelik kısmını tek başına yürüyecek olan Hollandalı Bayan Mieke Kuitecz Kırklareli’ye geldi. 26 Ekim’de Topkapı’da olmayı hedefliyor.













HABER MERKEZİ


385 Kilometrelik kısmı Türkiye’den geçmekte olan Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'yi kapsayan “sultanlar Yolu”nu internetten görerek tek başına yürümeye başlayan 46 yaşındaki Hollandalı Bayan Mieke Kuitecz 05 Ekim 2014 Pazar günü Edirne’den başlattığı yürüyüşü kapsamında 08 Ekim 2014 Çarşamba günü Kırklareli merkez ilçeye geldi.


Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Macit’in makamında misafir ettiği Bayan Kuitecz ile bir görüşme yaptık. Bayan Kuitecz, bugüne kadar 69 Ülke gezdiğini ve 70. Ülke olarak Türkiye’ye ilk defa geldiğini belirterek; “Ben yürüme meraklısı birisiyim. Bugüne kadar 69 ülkedeki yürüyüş parkurlarında yürüyüşler gerçekleştirdim. 70. Ülke olarak da Türkiye’ye ilk defa geldim. Buradaki Sultanlar Yolu’nu tek başına yürümek istedim. Edirne’den 5 Ekim’de başlattığım 320 Kilometrelik yürüyüşümü 26 Ekim 2014 Pazar günü Topkapı’da tamamlamayı amaçlıyorum. Geçtiğim yerlerde ve özelliklede köylerde Muhtarlar ve köy halkı bana büyük bir misafirperverlik gösterdiler. Bana yiyecek, içecek ve konaklama imkanları tanıdılar. Günde 15-20 Kilometre yürüyorum. Şehir merkezlerinde otellerde, köylerde bana sağlanan yerlerde, yerleşim yeri bulunmayan durumlarda ise çadırda kalıyorum.”


Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Macit Sultanlar Yolu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:


“Sultanlar Yolu, 1529 yılı, 1. Viyana ve 1683 yılı, 2. Viyana seferleri menzillerini takip eden bir trekking yoludur. Her ne kadar tarihi yolu takip etse de, modern zaman gezginlerinin ve doğaseverlerin de ilgisini çekebilmek için çeşitli yerlerde ana yoldan ayrılıp doğal güzelliklerin içinde yürüyerek yolculuk etme zevkini doğa, kültür ve tarih sevenlere sunmaktadır. Kırklareli il sınırları içerisinde; Dolhan, Paşayeri, Koyunbaba, Kırklareli Merkez, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Karıncak, Kaynarca, Pınarhisar, Erenler, Poyralı, Doğanca, Develi, Vize, Okçular, Evrenli ile Çakıllı bölgelerinden geçmektedir. Buralarda yaşayanların turizme heveslendirilmesi, kurulan internet sitesi ile Sultanlar Yolu'nun ve Kırklareli’nin tanınırlığı arttırılmıştır. Sultanlar Yolu, bir trekking yolu olarak, 2009 yılında Sedat Çakır tarafından tasarımlanmıştır ve 2010 yılında yolun Türkiye ayağı, uluslararası standartlara uygun olarak işaretlenmiştir. Sultanlar Yolu, uluslararası platformlarda Sultan's Trail olarak anılmaktadır. Ayrıca Sırbistan'da Carski Drum ve Carigradski Put olarak tanınan yol Bulgaristan'da Tsarigradski Put olarak anılmaktadır. Yol, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'yi kapsamaktadır. 2200 kilometrelik yolun 385 kilometresi Türkiye topraklarından geçmektedir.” (Savaş Eskici)