“Sultanlar Yolu ile Kırklareli’yi tüm Dünya tanıyacak”

“Sultanlar Yolu ile Kırklareli’yi tüm Dünya tanıyacak”

“Sultanlar Yolu ile Kırklareli’yi tüm Dünya tanıyacak”

“Sultanlar Yolu ile Kırklareli’yi tüm Dünya tanıyacak”

“Sultanlar Yolu ile Kırklareli’yi tüm Dünya tanıyacak”
05 Ekim 2013 - 09:42

Kırklareli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa uygulanacak olan, “Sultanlar Yolu” Projesi’nin tanıtımı ile ilgili olarak bilgiler veren ......







HABER MERKEZİ


Kırklareli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa uygulanacak olan, “Sultanlar Yolu” Projesi’nin tanıtımı ile ilgili olarak bilgiler veren Sultanlar Yolu Vakfı Yöneticisi Sedat Çakır şunları kaydetti: 


“Sultanlar Yolu, 1529 yılı, Kanunu Sultan Süleyman'ın 1. Viyana Seferi güzergahım takip eden bir trekking yoludur. Her ne kadar tarihi yolu takip etse de. modern zaman gezginlerinin ve doğa severlerin de ilgisini çekebilmek için çeşitli yerlerde ana yoldan ayrılıp doğal güzelliklerin içinde yürüyerek yolculuk etme zevkini doğa, kültür ve tarih sevenlere sunmaktadır. Kanuni'nin Viyana Seferi sırasında kullanmış olduğu bu güzergah, 2009 yılında bir trekking yolu olarak "Sultanlar Yolu adı ile benim tarafından turizme kazandırılmış ve 2010 yılında yolun Türkiye ayağı, uluslararası standartlara uygun olarak işaretlenmiştir.


Kırklareli İli genelinde yerli ve yabancı turistlere daha nitelikli ve kapsamlı hizmetler sunularak, turizm alanında mevcut potansiyelini etkin kullanamayan İlimizin, hem Ülkemiz sınırları içerisinde hem de Uluslararası düzeyde tanınırlığının arttırılmasıdır.


Projenin belli başlı amaçları; Sultanlar Yolunun İlimizde takip ettiği güzergahının belirginleştirilmesi, yollarının netleştirilmesi ve kapsamlı olarak tanıtılması. Proje kapsamında Dolhan, Paşayeri, Koyunbaba, Kırklareli Merkez, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Karıncak, Kaynarca, Pınarhisar, Erenler, Poyralı, Doğanca, Develi, Vize, Okçular, Evrenli ile Çakıllı bölgelerinde yaşayanların turizme heveslendirilmesi. Projenin uygulanması ile turizm alanında yüksek potansiyele sahip ilimizin, diğer kaynaklarının da etkin biçimde kullanılıp iyileştirilerek, turizmi kazandırılmasına yönelik iyi bir örnek olma. Kurulacak Web Sayfası ile Sultanlar Yolu'nun ve İlimizin tanınırlığının arttırılması. Çok daha büyük kitlelere çok daha kolay ulaşılabilmesi. Bahsi geçen 17 bölgeden seçilecek 51 eğitimli işsiz gence verilecek kılavuzluk eğitimi ile, gençlerin hem çevrelerinin genişlemesi hem de ekonomik olarak bir kazanç elde etmeleri sağlanarak sosyoekonomik yaşama olumlu katkıda bulunulmasıdır. Sultanlar Yolu belirginleştirme, iyileştirme ve tanıtım çalışmaları: Bu kapsamda güzergah boyunca tanıtım levhalarını, yön tabelalarını, stickerları, 3 dilde hazırlanacak 3 çeşit tanıtım broşürlerini hazırlayacak olan firmaların seçilmesi için İhale yürütülecektir. Güzergah boyunca hangi noktalara hangi tabelaların dikileceğini belirlemek adına Sultanlar Yolu kuzey ve güney rotaları 2 kez kat edilecektir. Güzergahlar kesinleştirildikten sonra belirlenen noktalara ihalesi yapılan tabelalar yerleştirilecek ve basımı yapılan broşürler ilgili merkezlere dağıtılacaktır. Sultanlar Yolunu ve Kırklareli'ni tanıtır bir web-sayfası kurulacaktır. Projenin 8. Ayında daha önce bölge muhtarlarına çağrısı yapılan Kılavuzluk Eğitimi 3 ayrı günde Sultanlar Yolunun geçtiği 3 İlçemizde gençlere verilecektir. 


Bu kapsamda tamamlanan projeyi tanıtma amaçlı, basının dağıtılacağı son bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Sultanlar Yolunu kullanan ve bu amaçla Kırklareli'nden geçen yerli-yabancı turistler, İlimiz sınırları içinde daha belirgin ve anlaşılır bir güzergaha sahip olacaklar, ayrıca kendilerine sunulacak farklı dillerdeki broşürler ile hem İlimiz hakkında bilgi sahibi olacaklar hem de İlimize ait ürünleri nereden ve nasıl temin edebileceklerini kolaylıkla görebilecekler. Bahsi geçen 17 bölgede konaklama, gıda, hediyelik eşya, vb. Turizm Hizmetleri sunan kişiler, ürünlerini pazarlayabilecekleri daha geniş bir kitleye sahip olacaklar. Sultanlar Yolu projesi ile doga-yürüyüş turizmi potansiyelini daha etkin biçimde kullanmaya başlayacak Kırklareli, Sultanlar Yolunun geçtiği diğer illerimize de önemli bir örnek teşkil edecektir. Yerli-yabancı turistlere Sultanlar Yolu kapsamında daha kaliteli bir hizmet sunulması ile, özellikle doğa turizminde önemli potansiyele sahip Kırklareli'nin ülkemiz genelinde farkındalığı artacaktır. Proje sonucunda oluşacak Kırklareli farkındalığı ve artacak talepler, turizm alanında yeni yatırımların yapılmasına imkan tanıyacaktır 51 Eğitimli işsiz gence verilecek kılavuzluk eğitimi ile, gençlerin hem çevrelerinin genişlemesi hem de ekonomik olarak bir kazanç elde etmeleri sağlanarak sosyoekonomik yaşama olumlu katkıda bulunulacaktır.” (Savaş Eskici)