Şimşek Koleji’nden “Türkü Şöleni”

Şimşek Koleji’nden “Türkü Şöleni”

Şimşek Koleji’nden “Türkü Şöleni”

Şimşek Koleji’nden “Türkü Şöleni”

Şimşek Koleji’nden “Türkü Şöleni”
01 Şubat 2012 - 09:37

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde eğitim ve öğretim vermekte olan Şimşek Koleji’nin, okul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği “Türkü Şöleni” etkinliğinde, unutulmaz dakikalar yaşandı.




HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde eğitim ve öğretim veren Şimşek Koleji’nde düzenlenen “Türkü Şöleni” etkinliği hem öğretmenlerin hem öğrencilerin büyük beğenisini kazandı. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte, program kadrosunda yer alan Şimşek Koleji öğrencileri, yine Şimşek Koleji öğrencisi olan arkadaşlarına hem türkülerimizi seslendirdi hem de bu türkülerimizin hikâyelerini anlattı.


Türkçe ve Müzik branşlarının ortak çalışması ile hazırlanan programla ilgili olarak, Şimşek Koleji Müdür Yardımcısı İhsan İnci,“Biz Şimşek Koleji olarak, çocukların, kendi kültürleri içerisinde, kendi değerleri, kendi müzikleri, kendi sanat anlayışları ile yoğrulmalarının onların kişisel gelişimleri adına çok önemli olduğuna inanan bir kurumuz. Çünkü kendi öz kültüründen uzak yetiştirilen nesiller, rüzgârın önünde oradan oraya savrulan kuru yapraklar gibi hayatın içerisinde amaçsızca akıp giderler. Sonuç olarak, ne kendilerine ne de milletlerine bir faydaları dokunur. Keza, tarih, böyle örneklerle doludur. Biz de Şimşek Koleji olarak, öğrencilerimizin, aslında hiç de farkında olmadan, kendilerine dayatılan pop kültüründen biraz olsun uzaklaşmaları; kendi kültürlerine ait ritimleri, müzikleri, çalgıları tanımaları adına bir türkü şöleni düzenledik” açıklamasını yaptı.


Programın, Trakya türkülerine ağırlık verilerek hazırlandığını belirten Şimşek Koleji Müzik Öğretmeni Serap Doğru, özellikle etkinliğin hazırlanmasına enstrümanlarıyla ve sesleriyle, gönüllü olarak katılan öğrencilerin ve sanatçıların göstermiş oldukları performanslarından memnun olduğunu söyledi.


Şimşek Koleji Türkçe Öğretmenlerinden Ezgi Ekin ise öğrencilerin türkülerdeki yaşanmışlıkları hissetmeleri için türkülerin gerçek hikâyelerine yer verdiklerini belirterek; “Anlatılan her hikâyeden sonra, o hikâyenin türküsünü dinlemek, sanıyorum çocuklarımızın içerisine daha bir sindi. Eminim ki çocuklarımız Kara Tren’i, Yüksek Yüksek Tepeler’i, Çemberimde Gül Oya’yı daha önce pek çok kez duydular. Ancak bu türküler, yozlaştırılmaya çalışılan neslimiz için basit bir eski zaman şarkısı olmaktan öteye geçemedi. Oysa bugün, o türkülerin hikâyelerini dinlerken gösterdikleri ilgi, tahayyül edemeseler de anlamlandırmaya çabaladıkları acılar yahut sevinçler, onlarda bir kıvılcım yaktı; bu türkülerin basit, tozlanmış eski zaman şarkısı olmadığını anladılar.  Başka bir deyişle türkülerimizdeki acının ya da sevincin bizi biz yapan unsurlar olduğunu kavradılar” dedi. (s)