Proje’nin ilk toplantısı yapıldı

Proje’nin ilk toplantısı yapıldı

Proje’nin ilk toplantısı yapıldı

Proje’nin ilk toplantısı yapıldı

Proje’nin ilk toplantısı yapıldı
04 Haziran 2015 - 06:21

Nessebar ve Kırklareli’de Sosyo Eğitim Altyapısını Geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği Projesi’nin ilk toplantısı Bulgaristan Burgaz İli’nin Nessebar Beldesi’nde gerçekleştirildi.




HABER MERKEZİ


Nessebar ve Kırklareli’de Sosyo Eğitim Altyapısını Geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği Projesi’nin ilk toplantısı Bulgaristan Burgaz İli’nin Nessebar Beldesi’nde gerçekleştirildi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu ve Nessebar Belde Başkanı Nikolay Dimitrov’un da katıldığı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.


Toplantıda, projenin ilerleme durumu, uygulanma aşamaları ve bir sonraki toplantının tarihinin belirlenmesi konuları görüşülerek toplantı sona erdi.


Proje’nin, insanlara doğanın güzelliklerini göstererek stresten uzaklaştırma, her yaş ve meslekten bireyleri bitki ve çevre konusunda bilgilendirme, dünyanın her tarafından getirilen bitkilere ilişkin karşılaştırmalı çalışmalar, bitkilerdeki biyolojik ve genetik çeşitlilik araştırılması, nesli tehlikedeki türlerin araştırılması ve korunması, Süs bitkilerinin üretim ve ıslahı ile ilgili eğitim çalışmaları, yabani bitkilerin adaptasyonu, üniversiteler ile araştırma işbirliği, lisans ve lisansüstü eğitim programları, mesire ve dinlenme yeri olarak kurulmuş bir eğitim parkı olarak tasarlandığını belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu; “Proje içerisinde, Kurutulmuş Bitki Laboratuarı, eğitim amaçlı cam sera, eğitim ve gözlem kulesi, yürüyüş yolları gibi yerler olacak. Kurutulmuş Bitki Laboratuarı; Eğitim gören öğrencilerin ve hobi amaçlı bitki üzerine çalışmalar yapan yetişkinlerin kurutulmuş bitki, yaprak, çiçek ve sürgünler üzerine çalışmalar yapabileceği ve eğitimlere katılabileceği bir eğitim merkezi olarak faaliyet verecektir. Ayrıca bu alanda dönemsel olarak sergiler kurulacaktır. Eğitim Amaçlı Cam Seramızda ise Bu alanda, bölgede yetişen ve özellikle de yetişmeyen bitkilerin yetiştiriciliğinin yapılması ve seracılıkla ilgili mesleki eğitimlerin verilmesini amaçlıyoruz. Eğitim ve Gözlem Kulesinde ise Göçmen kuşların takibi, ornito, manzara ve doğa fotoğrafçılığı için imkan sağlayan ve bölgenin bitki örtüsünün kuş bakışı gözlemlenmesini sağlayan atölye çalışmalarına ve eğitim faaliyetlerine uygun bir kule olarak tasarlanacak” dedi. (Savaş Eskici)