Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı şiirler ve marşlar ile kutlandı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı şiirler ve marşlar ile kutlandı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı şiirler ve marşlar ile kutlandı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı şiirler ve marşlar ile kutlandı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı şiirler ve marşlar ile kutlandı
18 Mart 2011 - 10:39

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. Yılı münasebeti ile 16 Mart 2011 Çarşamba günü Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından bir kutlama programı düzenlendi.

HABER MERKEZİ
Saat 15.00’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen programa Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Yeşilyurt, Şube Müdürü Beyhan Tuğfan, Şube Müdürü Halil Yücel, Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Refik İpek, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak T.C. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey’in kutlama mesajlarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı.
*“Anadolu Öğretmen Liseleri’nin sayısı 267’ ulaşmıştır”
Programın devamında Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Refik İpek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirerek bugün burada öğretmen okullarının kuruluşunun 163. yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını belirterek; “Öğretmen adaylarına; öğretmenlik ruh ve heyecanını vermek, öğretmenler arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, öğretmen yetiştiren kurumların toplumdaki rol ve öneminin daha iyi anlaşılmasına vesile olmak amacıyla her yıl 16 Mart, öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü olarak kutlanmaktadır.” dedi.
Müdür İpek konuşmasının devamında şunları kaydetti; “İlk olarak öğretmen okulları 16 Mart 1848 de İstanbul'da Dar'ul Muallimin adıyla eğitim-öğretime başlamış olup, o tarihten itibaren de değişik isimlerle günümüze kadar ulaşmıştır.
Öğretmen okulları; mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı, birlik ve beraberlik duygularının, Vatan ve Millet sevgisinin işlendiği, sıcak eğitim yuvaları olarak görevlerini yerine getirmişler, başarılı öğretmenlerin yanı sıra pek çok şairi, yazarı, sanatçıyı, bilim adamını içinde barındırmış ve onları birer aydın olarak insanlığa kazandırmışlardır.
Bugün sayıları 267'e ulaşan Anadolu Öğretmen Liseleri, kurulduğu ilk günden itibaren değişime, gelişime, çağa ve teknolojiye ayak uydurmuş ve bugünün gözde eğitim kurumlarından bir haline gelmişlerdir.
Öğretmenlik saygın ve kutsal bir meslektir. Öğretmenlik liderlik özelliği taşımakta ve milletlerin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında bu rolüyle en önemli yeri tutmaktadır.
Başöğretmen Atatürk, milletimizi muasır milletler seviyesine ulaştırmak idealini taşırken bu idealin öğretmenler tarafından gerçekleştirileceğini şu sözlerle ortaya koymuştur.
"Yeni nesli; Cumhuriyetimizin fedakâr öğretmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır, eserin değeri sizin ustalığınız ve fedakârlığınızın derecesi ile orantılı olacaktır. Bu hedefi gerçekleştirmek için, içinde yaşadığımız toplumun maddî ve manevi şartları ne olursa olsun yılmayacağınızı, büyük bir azimle çalışacağınızı, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağınızı biliyorum ve bu yolda gerekli gayreti göstereceğinizden eminim." düşüncesiyle bize yeni hedefi göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şu an görevi başında bulunan tüm meslektaşlarımızın ve genç öğretmen adaylarımızın bu anlamlı gününü kutluyor ve saygılar sunuyorum.”
Program öğrencilerin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Barış Özdemir yönetiminde hazırlanan şiir dinletisi, ardından öğrencilerin Müzik Öğretmeni Hüseyin Altıntaş’ın yönetiminde hazırlanan marşlar seslendirilmesi sonrasında sona erdi. (cs)