“Mükelleflerimiz bu fırsatı kaçırmasın”

“Mükelleflerimiz bu fırsatı kaçırmasın”

“Mükelleflerimiz bu fırsatı kaçırmasın”

“Mükelleflerimiz bu fırsatı kaçırmasın”

“Mükelleflerimiz bu fırsatı kaçırmasın”
16 Mart 2011 - 10:26

* Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin ve Kırklareli Vergi Dairesi Müdürü Rıza Öztop, 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapı¬landırılmasına ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Karar¬namelerde Değişiklik Yapılması Hakkında  Kanun'un 25 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatarak mükelleflerin mektup aracılığı ile bilgilendirileceğini söylediler.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından borcu bulunan mükellefler; 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapı¬landırılmasına ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Karar¬namelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hakkında mektup ile bilgilendiriliyor.
Bugüne kadar 500’ün üzerinde mükelleflin Kanun'un sağladığı kolaylıklardan yararlanmak için Kırklareli Merkez Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirten Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin şunları kaydetti:
"6111 sayılı yasaya ilişkin Merkez Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak mükelleflerimize yönelik ulaşma yönünde bir mektup hazırladık. Öncelikli hedefimiz Vergi Dairesi Müdür¬lüğümden bir şekilde uzak kalan kişiler olacak. Daha sonra gelen başvurulara göre başvurmayanlara da ulaşma yönünde çalışmalarımız devam edecek. Hedefimiz yapılandırma ile ilgili olan tüm mükelleflere ulaşmak. Bakanlığımız ve Defterdarlığımız koordinesinde bu yönde çalışmalarımız devam edecek.”
* “Mükelleflerimiz zaman kaybetmeden başvursun”
Kırklareli Vergi Dairesi Müdürü Rıza Öztop da, alacakların yapılandırması kapsamında çıkartılan kanundan Vergi Borcu bulunan mükelleflerin mutlaka yararlanması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 25/02/2011 tarihli ve mükerrer 27857 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve Kanunun bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğü girdi
Söz konusu Kanunla; Birikmiş borçlara ödeme kolaylığı, Mükellef ile vergi idaresi arasındaki davaların sulh yoluyla çözümü, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için Kanundan yararlanma, Matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere incelenmeme avantajı, İşletmelerindeki emtia ile kayıtlarını uygun hale getirmek isteyen mükelleflere kolaylıklar, Pişmanlıkla beyan uygulamasının teşviki, Yapılandırılan borçların düşük oranlı katsayı ile taksitli olarak ödenebilmesi, Yapılandırılan borçların Kredi Kartıyla da ödenebilmesi imkanı getirildi.
Söz konusu kanun hükümlerinden faydalanmak istediğiniz hususlarda ilgili 02 Mayıs 2011 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Kırklareli Vergi Dairesi’ne başvurarak, size tanına haklardan faydalanmanız yararınıza olacaktır.
Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgilere Gelir İdaresi “www.gip.gov.tr” internet sitesinden ulaşılacağı gibi, Kırklareli Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne başvurularak da her türlü bilgi, belge ve başvuru koşulları tarafınıza aktarılacaktır. Unutmayın son başvuru tarihi 02 Mayıs 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadardır.”
Merkez Vergi Dairesi'ne Kanun kapsamında 5-6 bin başvuru olmasını beklediklerini kaydeden Öztop, buna çiftçi borçları, kredi almış öğrencilerin borçları ve vergi mükelleflerinin borçlarının da dahil olduğunu söyledi.
* “Yapılandırma ile borçlarda %30-40 indirim sağlanıyor”
Kırklareli Vergi Dairesi Müdürü Rıza Öztop, kanun ile borçların yeniden yapılandırılması kapsamında borcun durumuna göre %30-40 oranında, cezası varsa %65’e kadar indirim yapılabildiğini belirterek;
“Kesinleşmiş bir vergi borcu olan mükellefe sağladığı kolaylık borç durumuna göre yüzde 30-40 değişiyor. Ancak bu borcun cezası varsa yüzde 65'e kadar avantaj sağlayan maddeler yer alıyor. 200 bin lira borcu olan bir mükellefin borcu duruma göre 60 bin liraya kadar düşe¬biliyor. Mükellefler borcunu peşin ya da taksitlendirerek imkanını bulabiliyor. Taksitlendirme duru¬munda 6, 9, 12 ve 18 aylık taksitler yapılıyor. Ayrıca iki ayda bir ödeme imkânı da veriliyor. Buna göre vade 36 aya kadar uzayabiliyor. Elbette elinize toplu para geçmesi halinde borcunuzu daha öncede ödeyebiliyorsunuz”  dedi. (s)