Manşetimizi bakanımız ile paylaştık

Manşetimizi bakanımız ile paylaştık

Manşetimizi bakanımız ile paylaştık

Manşetimizi bakanımız ile paylaştık

Manşetimizi bakanımız ile paylaştık
02 Ekim 2011 - 20:47

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 23 Eylül 2011 Cuma günü Kırklareli’ne geldi.







 Şehrimizde biz dizi görüşme ve ziyaret gerçekleştiren Bakan Eroğlu, Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi Tesislerine mini bir ziyarette bulundu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt ve personelimiz ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Bakan Eroğlu’na 21 Eylül 2011 Çarşamba gün yayımlanan sayımızdan bir adet gazete vererek “Nasıl Bir Su İçiyoruz” manşetli haberimizi kendisinden okumasını istedik. Bu haberimizde, Kırklareli Barajı’nın etrafında su koruma havzası sınırları içerisinde bulunan hayvan çiftliklerinin baraja dökülen atıklarını uydu görüntüleri ile belgelemiştik. Kırklareli İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Kırklareli Belediyesi’ne bu konuyla ilgili sorular yönletmiştik. Ancak aradan 3 gün geçmesine rağmen ne Belediye’den ne de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden ses çıkmadı. Bakalım Eroğlu, haberimizi okuduktan sonra herhangi bir açıklama ya da müdahalede bulunacak mı?


Bakan Eroğlu gazetemize yaptığı mini ziyarette kendisinin de en eski gazetecilerden birisi olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu ziyaret sonunda gazetemiz personeli ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi. 








Ergene için şafak harekâtı





*Bakan Eroğlu; 2011’i Kırklareli yatırımlarının başladığı yıl olan ilân etti


Bakan Eroğlu Kırklareli programında ilk olarak Kırklareli Valiliği’ni ziyaret etti. Saat 11.30’da Kırklareli’ne gelen Bakan Eroğlu’nu Kırklareli’nin yöresel kıyafetleri giyen öğrenciler karşıladı. Öğrenciler Bakan Eroğlu’na “Kırklareli’ne hoş geldiniz” diyerek.  bir buket çiçek takdim etti. Bakan Eroğlu daha sonra kendisini karşılayan tüm resmi kurum müdürleri ile tokalaştı. Ardından Kırklareli Valiliği Bahçesi’ne bir fidan ekimi yapan Bakan Eroğlu beraberinde Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yaşar Dostbil ile birlikte Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Vali Yaman, kedisine Bakan Eroğlu’na “Kırklareli’ne hoş geldiniz” diyerek kendisine yapılan ziyaretten ötürü mutluk duyduğunu ifade etti. Vali Yaman şunları kaydetti;


“Sayın bakanım 6 aydır Kırklareli’de görev yapıyorum. Bu 6 ay içerisinde Mayıs ayında Vize İlçemize geldiniz. Geldiğiniz gün ilimiz için ve Trakya için müjdeli haberler verdiniz. O zaman eski hükümetin son bakanıydınız. Şimdi yeni hükümetin ilk bakanı oldunuz. O gün hem ilimiz hem de bölgemiz için son derece önemliydi çünkü Tekirdağ ilinde ve ilimizde Ergene Havzası için Şafak Harekâtı’nı başlattınız. Bununla ilgili çalışmalarımız yine sizin önderliğinizde devam ediyor. Bir yoğun programınız var. Bugün Kırklareli’desiniz yarın sanayiciler ile beraber Tekirdağ’da olacaksınız. Bize her zaman destek olmanızdan dolayı ilim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Saygılar sunuyorum hoş geldiniz diyorum.”





*“Bu yılı Kırklareli için yatırımların başladığı yıl olarak ilan ettim”


Bakan Eroğlu ziyarette bir konuşma yaptı. Konuşmasına “Sevgili Kırklarelililer ben sizleri böyle güzel bir günde saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” şeklinde başlayarak devamında şunları kaydetti;


“Sayın valimizin de belirttiği gibi, bizler bakanlık olarak Kırklareli’ne çok büyük önem veriyoruz. Yeni adımız orman ve su işleri bakanlığı, geçen dönemde nasıl çevre ve orman bakanlığı bu güzel şehre ve insanlarına çok büyük hizmetler yapmışsa, inşallah yeni dönemde de hizmetlerimiz sürecek, ben bu yılı Kırklareli için yatırımların başladığı yıl olarak ila ettim. Tüm bakanlık mensuplarımız bugün burada; DSİ Genel Müdürümüz, Orman Genel Müdürümüz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz, bölge müdürleri bölge müdür yardımcıları, daire başkanları ve il müdürleri, bakanlığımızın tamamı bugün burada inşallah öğleden sonra bir koordinasyon toplantısı yapmak sureti ile 2011 yılında ve 2012 yılında yapılacak yatırımları ele alacağız.”





*“51 bin 790 dekarlık alan sulamaya açıldı”


Bakan Eroğlu konuşmasının devamında Kırklareli’de tamamlanan tesisler hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti;


“Güzel müjdelerimiz var bunu bir kez daha ifade edeyim. Esasen hükümetimiz bu şehre çok büyük önem verdi. Biz burada Kırklareli’nin sulamasını bitirdik. 51 bin 790 dekarlık alan sulandı. Armağan- Çukurpınar sulaması ile 5 bin 900 dekar arazi sulamaya açıldı. Dolhan Göleti’ni tamamladık, bin 720 dekar araziyi sulamaya açtık. Lüleburgaz’da Turgutbey Göleti ile 430 dekar sulamaya alındı. Vize İlçesi Sergen Göleti’ni tamamladık. 3 bin 410 dekar alan sulamaya açıldı. Kırklareli’de su taşkınlarından ve sel baskınlarından kaynaklanan sıkıntılar var. Taşkınlar ile ilgili tam 12 adet tesisi tamamladık. Bu tesisler ile tam 7 bin 980 dekar araziyi su altında kalmaktan kurtardık. 8 adet yerleşim yerini taşkınlardan ve sel baskınlarından korumuş olduk.”





*“İlave sulama şebekeleri yapılıyor”


Bakan Eroğlu konuşmasında devam eden sulama faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları kaydetti;


“Devam eden projelerimiz var. Kırklareli sulamasının ilave sulama talebi vardı. Onu tamamlayacağız. Özellikle Kızılcıkdere sulaması 14 bin 220 dekarlık bir alanı kapsıyor. Bu alan ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İhale edilerek çalışmalara başlandı. Bunun müjdesini vereyim. Poyralı Projesi çerçevesinde bir müjde daha vereyim. Çayırdere barajı ile ilgili milletvekillerimiz çok gayret etmişti. İlgili arkadaşların büyük gayreti var. Yatırım programına konulmamıştı. Bununla ilgili müjde vereyim. Yüksek planlama kurulundan özel bir karar çıkararak. Çayırdere barajını da yatırım programına aldırdık. Bu bölge için çok büyük bir müjde oldu. Bunun proje ihalesi yapıldı, 16.08.2011 tarihinde çalışmalar başladı. 14 adet dere ıslah çalışması devam ediyor.”  





*“Orman faaliyetlerinin tamamını OGM yapacak”


Diğer hizmetler ve çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Bakan Eroğlu şu ifadelere yer verdi;


Kırklareli orman faaliyetleri açısından fevkalade önemli bir ilimiz. Orman faaliyetleri ile ilgili yeni bir düzenleme yaptık. Ağaçlandırma çalışmaları daha önce Ankara’dan takip ediliyordu. Bunu artık kaldırdık. Bundan böyle bu çalışmalar orman genel müdürlüğü bünyesinde yapılacak. Orman işletme müdürlükleri adeta bir küçük genel müdürlük gibi tüm çalışmaları yakından takip ederek tüm yapılması gereken hizmetlerden sorumlu olacak. Bunun müjdesini veriyorum. 





*“2012 yılı sonunda 10 milyon fidan toprak ile buluşturulacak”


Zaten ağaçlandırılacak ne kadar alan varsa ağaçlandırılacak, verimli ve kullanılması gereken meraları ıslah edip mera olarak kullanılması sağlanacak. Mera vasıflı olmayan dağlık, taşlık alanlar oluyor. Bu alanlarda ağaçlandırılacak. Burada %8’lik bir alanımız var. Onu da orman olarak kazandırmayı hedefliyoruz. Böylece araziyi de kurtarmış olacağız. Orman genel müdürlüğümüzün ağaçlandırma birimleri geçtiğimiz yılsonuna kadar 145 bin 390 dekarlık alanda çalışma yapmıştır. 8 milyon 626 bin fidanı toprak ile buluşturmuştur. Bu çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2012 yılı sonuna kadar 129 bin dekarlık alanda çalışmalar yapılacak. Yaklaşık 10 milyon fidan toprak ile buluşturulmuş olacak. Bizim zamanımızda Kırklareli’ne bir kent ormanı açtık. 6 adet mesire yeri oluşturduk.





*“Kırklareli’ni odun dışı ürün üretim merkezi haline getirmek istiyoruz”


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze bilgi verdik. Kırklareli ile ilgili orijinal düşüncelerimiz var. Vize ve Demirköy tarafında Longoz Ormanları var. Muhteşem güzellikleri var. Buraları biz dünya turizmine açmak istiyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımıza gelir getirmesi ve refah seviyelerinin yükselmesi için güzel düşüncelerimiz, projelerimiz var. Orman köylülerine faydası olması için bal ormanları oluşturacağız. Ekonomik açıdan getirilerin artmasını istiyoruz. Kırklareli’de maalesef odun dışı ürünler konusunda bir çalışma yok. Farklı illerimizde odun dışı ürünlerde çok büyük bir Pazar var. Bunların gelirleri orman köylülerin olur. Yetişen defne, adaçayı, keçiboynuzu, ceviz ve badem gibi ürünlerin Kırklareli’de üretilmesini istiyoruz. Burayı odun dışı ürünler ve üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Kırklareli’ne 2 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurdu. Bunlar Kırklareli ve Lüleburgaz’da bulunuyor. Ama iki adet gözlem istasyonu talebi var. Demirköy ve Vize-Kıyıköy’e otomatik gözlem istasyonu kurulacak.” 





*“2050 yılına kadar yetecek suyun planlaması yapıldı”


“Sağlık Bakanlığımız büyük yatırımlar yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız yatırımlarını arttırarak sürdürüyor. En önemlisi sayın başbakanımızın talimatı ile Kırklareli’ne bir üniversite kuruldu. 2007 yılında buda buranın kalkınmasında lokomotif olacak. Çok çalışkan bir rektörümüz var. Kendisini takdir ediyoruz. 18 birim hizmete açıldı. Üniversite burası için bir şans, bizlerde inşallah üniversitemizin kampusünü ağaçlandırmak çevresini ıslah etmek için talimatlarımızı vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Kırklareli kıyıda kalan bir il konumunda olmasına rağmen artık İstanbul’dan bir saatte gelinebilen bir il haline geldi. Ulaştırma Bakanlığımız buraya tam 108 kilometre bölünmüş yol yapmış, bu gerçekten muhteşem, yollar sıcak asfalt kaplama ile yapılıyor. TOKİ buraya bin 260 adet konut yaptı. KÖYDES kapsamında köylere kanalizasyon ve yol hizmetleri veriliyor. KÖYDES kapsamında başbakanımız Kırklareli’ne 35 milyon TL aktardı. Köylerin büyük bir kısmının asfaltı yapılmış vaziyette, yolu, suyu olmayan köy kalmadı. Köyleri bizler gerçekten yaşanabilir ve her türlü imkana sahip olan birer yerleşim birimi olarak planlamayı düşünüyoruz. Bunda yapmaya kararlıyız. KÖYDES kapsamında köylerin tamamının suyu getirildi. Türkiye’de suyu olmayan köy, il ilçe kalmadı. Bu gerçekten gurur duyacağımız bir şey, hatta bizler çevre ve orman bakanlığı döneminde 2050 yılına kadar tüm şehirlerin içme suyu planlamasını yaptık. Her yerde şuanda su var. İstanbul’da 2060 yılına kadar, İzmir’de 2050 yılına kadar, Ankara’da 2055 yılına kadar yetecek su planlaması için yatırımları bitirmek üzereyiz.” 


Ziyaret sonunda Vali Yaman, Bakan Eroğlu’na günün anısına bir porselen bir vazo hediye etti. Bakan Eroğlu’da Vali Yaman’a bakanlığın her daim Kırklareli’nin hizmetinde olduğu göstergesi olarak bir hediye takdim etti. 





* “Kırklareli için çok büyük düşünüyoruz”


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırklareli Valiliği’nin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.


Bakan Eroğlu, parti binasında yaptığı açıklamada Trakya’da Ergene Nehri’nin çok büyük problem olduğunu söyledi.


Ergene Havzası’nın büyük sorunlar teşkil ettiğini ve bu sorunun ortadan kalkması için bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Eroğlu şunları söyledi;


”Kırklareli için çok büyük düşünüyoruz. Burada ne kadar baraj, gölet, sulama tesisi ve ıslah çalışması varsa tamamını bitireceğiz. Biz söz verince bitiririz. Biz sözümüzün eriyiz. Yapmayacağımız bir şeyin de sözünü vermeyiz. Trakya’da Ergene çok büyük problem. Hakikaten yeraltı suları kirleniyordu. Ergene’nin kirliğinden dolayı büyük sıkıntılar vardı. Tarım açısından büyük problemler vardı. Aslında burada işte sorumlu olan kurumlar belediyelerdir. Kanun çok açık. Belediyeler, atık su tesislerini, kanalizasyonlarını, içme suyu şebekesini, katı atık bertaraf tesislerini kurup işletmekle mükelleftirler. 


Zaten belediyeler onun için var. Ama burada hiçbir belediyenin (bir iki küçük belediye hariç) hiçbir CHP’li belediyenin atık su arıtma tesisi yok. Biz bu konuda bir düzenleme yaptık. DSİ; belediyelerin yapması gereken atık su arıtma tesislerini, onların talebi doğrultusunda kendisi yapmaya başladı. Hangi belediye talep ediyorsa biz Ergene Havzası’nda atık tesislerini yapacağız. Belediyeye işletmek üzere teslim edeceğiz. Ergene ile ilgili çok büyük yatırım gerekiyor. Yaklaşık 2 milyar lira gibi. Allah’ın izni ile onu da yapacağız. Çünkü sizler her şeyin en güzeline layıksınız.





* “Rakip görenler terörü destekliyor”


Türkiye’de çok güzel olaylar oluyor ve olmaya da devam edecek. Türkiye’yi rakip gören ülkeler maalesef terörü destekliyor. Ama Allah’a şükür biz yolumuza devam ediyoruz. Büyüme oranında ya birinci ya ikinci sırada konumumuzu muhafaza ediyoruz. Nereden nereye geldik. Hatırlayın 2002 yılında Türkiye neredeydi. 5 sente, 70 sente muhtaç iken şimdi Merkez Bankasının kasasında 100 milyar dolar döviz var. Biz bütün Afrika ülkelerine destek veren bir devletiz. Allah’a şükür Türkiye’yi dünyada 16. sıraya yükselttik. Dünyada söz sahibi, hakikaten dünya lideri bir Başbakan var. Birleşmiş Milletler’de gümbür gümbür sözünü sakınmadan söyleyen ve hatta Obama'nın dahi görüşmek için randevu talep ettiği bir Başbakan var. Türkiye ile gurur duymanız lazım. Biz bu hizmetleri yeterli görmüyoruz. Hedefimiz 2023, Türkiye hazır, Kırklareli hazır. Biz dünyadaki en büyük ekonomileri arasına yükseleceğiz. Hedefimiz ilk 10 arasına girmek. Daha sonra 500 milyar dolarlık ihracat, kişi başına 25 bin dolarlık bir milli gelir, hakikaten güçlü ve büyük bir Türkiye, küresel bir güç. İnşallah hedeflerimize ulaşmak için kısa bir yolumuz kaldı.  





* “Türkiye’nin önünde hiçbir güç duramaz”


Bütün borçlar takır takır ödeniyor. IMF’ye olan borçlarımız bitmek üzere. Hatırlarsanız 23,5 milyar dolar borç vardı. Vadesi gelen bütün borçlarımızı ödüyoruz. Şu an da 4 milyar dolar borcumuz kaldı. Onu da hemen ödeyecek durumdayız ama vadesi gelince ödüyoruz. Paradan 6 sıfır atıldı, ekonomi düzgün. İnşallah şu birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi de geliştirebilirsek Türkiye’nin önünde hiçbir güç duramaz diye düşünüyorum”.





* Bakan Eroğlu, 133 kekliği doğaya bıraktı


Bakan Eroğlu Karahıdır Mahallesi’nde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda 133 kekliği doğaya bıraktı.


Türkiye’nin değişik noktalarında olduğu gibi Kırklareli’de de biyolojik mücadele için keklikleri doğaya bıraktıklarını belirten Eroğlu;


“Kırklareli’de bu yıl bin adet keklik salımını planladık. Bir miktarını da bugün doğaya bıraktık. Kırklareli’nin diğer bölgelerinde de keklikleri salmak suretiyle tabiatı canlandıracağız. Bunları avlamak için hevesli olanlar vardır, kusura bakmasınlar bunları avlatmayacağız. Bunlar süneyle mücadelede, keneyle ve bakteorolojikle mücadele en önemli unsur. Vatandaşlarımız lütfen bunları avlamaya kakmasınlar. Zaten bunlar tabii ortamda kendileri çoğalacaklar. Bunları hep birlikte koruyalım” dedi.





*Bakan Eroğlu, İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı


Yapılan konuşmalarının ardından Kırklareli Ticaret Borsası’nda düzenlenen koordinasyon kurulu toplantısına katıldı.


Kırklareli Valisi Mustafa Yaman arım arazisi geniş bir ilin valisi olarak Kırklareli’de görev yaptığını belirterek, hükümetin desteği ile Kırklareli’ne birçok yatırımlar yapıldığını kaydetti.


Bakan Eroğlu, Ergene havzasını kurtararak Türkiye’de örnek bir çalışma yapmayı beklediklerini ve Ergene’nin kurtarılması için dere ıslahları, ağaçlandırma, erozyon, mera atık tesisleri ve katı atık tesisleri gibi çalışmaların başladığını söyledi.


“Şafak Harekâtı” adı altında başlatılan ergene projesi çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydeden Bakan Eroğlu;


Ben çevre ve orman bakanlığı yaptığım dönemde Kırklareli’ne gerçekten çok büyük destek verdim. Belediyelerimiz bunu biliyor. İnşallah desteklerimiz sürecek. çevre ve şehircilik bakanlığı çevre ile ilgili desteklerini sürdürecek. Sayın başbakanımızın talimatı ile Ergene’nin temizlenmesi ve kurtarılmasını Şafak Harekatı ismini verdiğimiz büyük proje ile gerçekleştireceğiz. Bu proje bizim bakanlığımızın desteği ile yürüyecek. Çok sayıda belediyenin atık su arıtma tesisi yok. Şehrin atık suları arıtılmadan Ergene Nehrine ulaşıyor. Sayın başbakanımızın talimatı ile bunlar ile ilgili belediyelerden talep olması halinde devlet su işleri arıtmaların ana kolektörlerini ve atık su arıtma tesislerini yapacak. Bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptık. Çünkü bu bölgede belediyeler arıtma tesislerini yapamadılar Ergene’de kirlenmeye devam etti. Bunun sebeplerinden biride zamanında sanayicilerimizin yeteri kadar arıtma yapmamalarıdır. Bazı sanayilerin hiç arıtma tesisi yok bazıları da yapıyor. Hepsini de suçlamak doğru değil. Ama hiçbir belediyemizin atık su arıtma tesisi yok. Eylem planı sadece atık su arıtma tesisini kurmak değil, 11 adet dev paket var. Bunların içinde dere ıslahları, erozyon kontrol, ağaçlandırma, katı atık bertaraf tesisleri, sanayilere atık su arıtma tesisi kurulması, ıslah organize sanayi bölgelerinin kurulması ve su kullanımı var. Şafak Harekatı’nın uygulamasına geçiyoruz. Gerekli tüm çalışmalar yapılmaya başlandı. Arıtma tesislerimiz için bazı belediyelerimiz ile gerekli protokol yapıldı. DSİ bunların projelerine başladı. Organize sanayi bölgelerinin ıslahı için hazırlık çalışmaları başladı.


“Kırklareli serhat şehrimiz; ne yapılsa azdır, Kırklareli’ni çiçek gibi bir kent yapmayı istiyoruz. Ergene kurtarılması gereken önemli bir havzadır. Bu benim esasen doktora ve doçentlik konum. Türkiye’de örnek bir çalışma yapmak istiyoruz. Tesisleri biz inşa edeceğiz, Belediyeler işletecek. Devlet su işleri yatırım yapan bir birim. Kırklareli sulamasında birçok çalışmaları gölet inşaatlarını tamamladık. Bazı projeler de devam ediyor. Kızılcıkdere Köyü sulamasını ele aldık ve 14 bin 220 dekar alan sulanacak. Bir de esas mühim olan ve buranın en büyük projelerinden birisi olan Poyralı Köyü projesini yatırım programına aldırdık. Bu çok önemlidir. Orman teşkilatımızla ilgili yeni bir yapılanma söz konusu oldu. Bu daha bir dinamik daha da yeniden yönetimin hakim kılınacağı bir yapılanmadır. Şöyle ki daha önce Ağaçlandırma Erozyon Kontrol Genel Müdürlüğü ve Orköy Genel Müdürlüğü vardı ve genellikle merkez ağırlıklıydı. Dolayısıyla şimdi arazide, her tarafta işletme müdürlükleri olan Orman Genel Müdürlüğüne bu vazifeleri aktardık. Bizim buradaki Orman İşletme Müdürlükleri adeta küçük bir Orman Genel Müdürlüğü oldu. Şimdiye kadar mevcut bütün faaliyetleri yapacağı gibi bundan sonra ağaçlandırma, erozyon kontrolü, orman köylüsüne destek ORKÖY faaliyetleri, mera ıslahı gibi bütün benzeri faaliyetleri tamamen Orman İşletme Müdürlüklerimiz, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı olarak yapılacak. Kırklareli yüzde 40’ı sağlam, yüzde 15’i bozuk ormanlara sahip. Bunların ıslahı için bir çalışma yaptık. Şimdiye kadar da 145 bin 390 dekar arazide çalışma yapmışız ve 8 milyon 626 bin adet fidanı toprakla buluşturmuşuz. Ama bu seferberlik kapsamında daha da hızlanacak. Vize ilçesinde bir kent ormanı kurulması talimatı verdik. Onun da çalışmaları başladı. Kırklareli'nin dünya turizmine açılması, tanıtılması, açısından bir çalışma yapılacak. Gerek turizm açısından tanıtılması, gerek yaban hayatı, milli parkları ve sulak alanların korunması ve tanıtımı konusunda çalışma yapılacak. Bizim çalışmalarımızın yanı sıra hükümetimiz Kırklareli'de eğitim, sağlık ve ulaşımda ciddi yatırımlar yapıyor.''


Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ve Edirne Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi sunum gerçekleştirdi.


Sabah saatlerinde Kırklareli’ne gelerek bir dizi ziyaretin ardından katıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısının ardından Edirne iline hareket etti. (Caner Savak / Ufuk Ertop)