Limak Çimento kapasitesini 60 bin Ton’dan 1 milyon Ton’a çıkarıyor

Limak Çimento kapasitesini 60 bin Ton’dan 1 milyon Ton’a çıkarıyor

Limak Çimento kapasitesini 60 bin Ton’dan 1 milyon Ton’a çıkarıyor

Limak Çimento kapasitesini 60 bin Ton’dan 1 milyon Ton’a çıkarıyor

Limak Çimento kapasitesini 60 bin Ton’dan 1 milyon Ton’a çıkarıyor
26 Eylül 2014 - 07:21

* Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ndeki Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. mevcut Kalker Ocağı’nda üretim kapasitenin artırılarak yıllık 1.000.000 Ton’a çıkarılmasını planlanmaktadır. 







HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde 24 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 14.30’da Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye bağlı Akören Köyü’ndeki Kalker Ocağı’nın kapasite artışını Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akbulut, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve Pınarhisar halkı katıldı. 


Pınarhisar Dikilitaş Kıraathanesi’nde yapılan bilgilendirme toplantısının sunumunu Anka Tek Çevre ve Madencilik Şirket Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Tuğba Uçankuş Önal yaptı. Yapılan sunumda şunlar kaydedildi:


“Proje alanına yaklaşık 6 km ulaşım mesafesinde bulunan firmaya ait Trakya Çimento Fabrikası’nda revizyon çalışmalarına başlanmış olup kapasite artışı gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla fabrikanın hammadde ihtiyacı artacağı için proje konusu 50834 no.lu 31,16 hektarlık sahada mevcut kalker ocağında üretim kapasitenin artırılarak yıllık 1.000.000 ton’a çıkarılması planlanmaktadır. Ulaşım; Proje Alanı’na Kırklareli-Pınarhisar Yolu’nun 30. Kilometresi’nden kuzeye ayrılan Akören Köyü yolu ile ulaşmak mümkündür. Proje alanı Akören Köyü Yolu’nun 6. Kilometresi’nde yer almaktadır. 50834 no.lu sahanın temdit işletme ruhsatı ve kalker işletme izni Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiştir. Ruhsat sahası 31,16 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. 2004 yılında 31,16 hektarlık proje alanında 60.000 ton/yıl üretim kapasitesi için “ÇED Olumlu Belgesi” alınmıştır. Proje alanı orman arazilerinden oluşmaktadır. Alanda mevcut orman izinleri doğrultusunda üretim faaliyetlerinde bulunulmuş olup kapasite artışı ile birlikte üretim faaliyetlerine orman izni alınmış alanlarda devam edilecektir. 


* “Proje fizibil bir projedir”


 Proje alanından alınan malzeme iş makineleri ile kamyonlara yüklenerek alana yaklaşık 6 Kilometre ulaşım mesafesindeki firmaya ait Çimento Fabrikası Konkasör (Kırıcı) Ünitesi’ne nakledilecek ve burada boyutlandırılan Cevher Çimento Fabrikası’nda hammadde olarak kullanılacaktır. Böylelikle cevherin hem inşaat sektörüne hem de ülke ekonomisine katkısı sağlanacaktır.”


* Çevreci Başkan “Türker; “Bu dünya bize dedelerimizden miras kalmadı, biz bu dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık”


Bilgilendirme toplantısına katılan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker bir kez daha ne kadar çevreci olduğunu herkese gösterdi. Toplantıda açıklama yapan Başkan Türker şunları belirtti; 


“İlk önce yatırımlarından dolayı şirkete teşekkür etti sonrasında düşüncelerini belirtti. 60 Bin ton’dan 1 Milyon ton’a artırım olduğundan dolayı çok büyük sorunlar yaşayabiliriz. Çerkezköy ve Çorlu’da artık kurbağalar bile sularda yaşayamıyor. Ben Başkan Çevremizi korumak istiyorum geçtiğimiz günlerde Kaynarca’ya 5 tane Profesör getirdik ve Çevre Sempozyumu verdik. Sizlere soruyorum dün akşam herkes dişlerini fırçaladı dimi evet ama satın su ile kaç kişi fırçaladı tabi ki hiç birimiz işte bu yüzden sularımızı koruyalım çevremizi koruyalım. Trakya’da eşsiz su kaynaklarımızı kaybediyoruz. Bu toplantıya katılan vatandaşlarımız çok az bundan dolayı çok üzüldüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Sözlerimi Kızılderililerin sözü ile bitirmek istiyorum “Bu dünya bize dedelerimizden miras kalmadı, biz bu dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık” dedi. (Berkay Çamlı)