Küpeleme ve Kayıt İşlemleri’nin yapılmasına dair protokol imzalandı

Küpeleme ve Kayıt İşlemleri’nin yapılmasına dair protokol imzalandı

Küpeleme ve Kayıt İşlemleri’nin yapılmasına dair protokol imzalandı

Küpeleme ve Kayıt İşlemleri’nin yapılmasına dair protokol imzalandı

Küpeleme ve Kayıt İşlemleri’nin yapılmasına dair protokol imzalandı
24 Ocak 2013 - 09:50









Yetki 4. kez Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde






HABER MERKEZİ


Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında 2013 Yılı Önsoykütüğü ve Soykütüğü kapsamında Küpeleme ve Kayıt İşlemleri’nin yapılmasına dair protokol imzalandı.


Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şerafettin Uçar ve Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci yeni yılda yeni Küpeleme Protokolü’nü imzaladılar.


Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci; “Yapılan Küpeleme Protokolü’nün imzalanması ile 2010 yılından bu yana Soykütüğü ve Önsöykütüğü Küpeleme ve Kayıtları 4. kez Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne verilmiştir. Sistemsel ve uygulayıcıdan kaynaklı ufak eksikliklerin dışında Damızlık Birliği Küpeleme ve Kayıt Çalışmaları’nı düzenli ve sözleşmeye bağlı kalarak başarılı bir şekilde yürütmektedir. Yapılan çalışmalar kapsamında gerek küpeleme, gerekse de kayıt anlamında işlemlerin yapılmasında en başarılı illerin başında gelmekteyiz. Fakat bununla da yetinmeyip, daha mükemmel bir duruma gelmeliyiz” dedi. 


Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci de;


“2010 yılından bu yana Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında artan hayvan sayısına istinaden üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için göreve geldiğimiz günden beri Birliğimiz bünyesine üç adet sıfır araç ve bir yüksek ziraat mühendisi alarak hizmet ağımızı genişlettik. Saha personellerimizin, planlı ve programlı çalışmaları sağlanarak, 20 günde bir küpeleme yapmak üzere köylere gidip, kayıtları da düzenli bir şekilde tutularak sisteme kayıt edilmektedir. Bunun yanı sıra genel olarak yapılan suni tohumlama hizmetleri de düzenli bir şekilde kayıt altına alınmaktadır. 2011 yılında yapılan 90 bin suni tohumlama 2012 yılında 102 bin civarına ulaşmıştır. Bu nedenledir ki Birliğimizin yaptığı düzenli ve özverili çalışmalar sayesinde anaç ve buzağı destekleme oranında ciddi artışlar olmuştur. Ayrıca yetiştiriciler için en büyük sorun ve sıkıntılardan biri olan düşük küpelerle ilgili olarak ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 2013 yılında “düşen küpelerin”  daha kısa sürede takılmasını sağlamak için yaptığı değişiklikle daha önceleri Ankara’dan Bakanlık tarafından incelenerek onaylanan düşük küpelerin bundan böyle Bakanlığa gönderilmeden İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından onaylanması yeterli olacak ve böylelikle en kısa zamanda basımı gerçekleştirilerek Birliğe teslim edilecek ve en kısa sürede yetiştiricinin hayvanına takılması sağlanacaktır” dedi. (Savaş Eskici)