KTSO’dan Kırklareli’yi Uçaracak Proje

KTSO’dan Kırklareli’yi Uçaracak Proje

KTSO’dan Kırklareli’yi Uçaracak Proje

KTSO’dan Kırklareli’yi Uçaracak Proje

KTSO’dan Kırklareli’yi Uçaracak Proje
23 Haziran 2015 - 09:21

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile “Kırklareli'nin Sanayi Potansiyeli ve Lojistik Altyapısının Belirlenmesi Projesi” hazırladı.




HABER MERKEZİ


Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile “Kırklareli'nin Sanayi Potansiyeli ve Lojistik Altyapısının Belirlenmesi Projesi” hazırladı.


Projenin tanıtımı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya; Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş,  KTSO Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, KTSO Meclis Üyeleri ile CVM Coğrafi Veri Modelleme San. ve Tic. Ltd. Şti. Yetkilileri katıldı.


Toplantı KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’ın açılış konuşması ile başladı. Çetintaş, Projenin Kırklareli için çok faydalı olacağını dile getirerek projeye destek veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne, Trakya Kalkınma Ajansı’na ve KTSO Personeline teşekkür etti. Projeyi, CVM Coğrafi Veri Modelleme San. Ve Tic. Ltd. Şti. temsilcisi Prof. Dr. Can Aydan tanıttı. 


* Projenin Genel Amacı 


Aydan, şunları kaydetti; “Kırklareli’nin mevcut sanayi durumunu ortaya çıkararak, bölgenin üretim ve lojistik altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Projenin genel amaçlarını; bölgeler arası eşit, dengeli kalkınmanın sağlanması için mevcut kalkınma potansiyelini ortaya koymak, bölgedeki yerel dinamikleri yakalamak; ulusal plan hedeflerine bilimsel düzeyde katkı sağlamak; ekonomik gelişmeye paralel olarak sosyo gelişmelere projeksiyon hazırlamada veri düzeyinde katkı sağlamak; mevcut ve gelecekteki sanayileşmeye yönelik insan kaynağı gereksinimini saptamada yardımcı olmak; sanayileşme hızının arttırılması için ipuçları yakalayabilmek ve lojistik altyapı hedeflerinin belirlenmesine altyapı sağlamak olarak sıralayabiliriz.”


* Projenin Özel Amacı


Sanayi Envanteri ve Mobil Veri Toplama Arayüz Yazılımı’nın geliştirilmesi ve güncellenmesini sağlamak, Sayısal haritaların hazırlanmasını sağlamak, Eğitim faaliyetlerinin yapılmasını sağlamak, Sanayi kuruluşlarına anket uygulanmasını ve firmalara ait konumsal verinin elde edilmesini sağlamak,  Analizlerinin yapılması, tematik haritaların hazırlanmasını sağlamaktır. Bu projede; Kırklareli İlinin sanayi potansiyeli ve lojistik altyapısının ortak bir platformda birleştirilmesi, güncel ve doğru bilgilere dayanan, sayısal, görsel ve sorgulanabilir öznitelik bilgilerine sahip harita üzerinde gösterilmesi ve analiz edilmesini sağlamak hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda; T.C. Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Edirne İli Sanayi ve Ar-Ge Yetenek Envanterinin Oluşturulması” projesi örnek alınarak Sanayi Envanteri ve Mobil Veri Toplama arayüz yazılımlarının, proje sahibi ve ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilmesi ve güncellenmesi sağlanacaktır.


* Hedef Gruplar


Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasında görev yapan personel bu proje sonucunda İldeki odalara kayıtlı olan 326 sanayi kuruluşuna ait güncel ve sayısal bilgilere ulaşabilecekler, odaya kayıtlı olan firmalara sundukları hizmet kalitesini arttırmış olacaklardır. Kırklareli İlinde faaliyet gösteren firmalar bu proje sonucunda oluşacak olan sayısal ve görsel Sanayi Envanteri portalında yer alacak bilgiler firmaların tanınırlılığını arttıracak olmasından bölgenin ihtyaçlarına göre kendi firmalarını geliştirebileceklerdir. 


* Beklenen Sonuçlar


Projenin kısa vadedeki beklenen sonuçları; Sanayi Envanteri ve Mobil Veri Toplama Arayüz Yazılımı’nın güncellenmiş olması, Sayısal haritaların hazırlanmış olması, Eğitim faaliyetlerinin yapılmış olması, Sanayi kuruluşlarına anket uygulanmış ve konumsal verinin elde edilmiş olması, Analizlerinin yapılmış ve tematik haritaların hazırlanması olarak belirlenmiştir. 


* Uzun vadedeki beklenen sonuçlar 


Kırklareli’nin sanayi potansiyelinin ve lojistik altyapısının ortak bir platformda birleştirilerek sanayinin gelişmesine ve rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunulmuş olması, Türkiye’de bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinin, Sanayi envanterlerinin oluşturulması konusunda çalışmalar yapmış olması, T.C. Trakya Kalkınma Ajansı Bölge Planı’ndaki sanayide rekabet gücünün arttırılması konusunda hedeflerine ulaşmış olması, Bölgede yeni faaliyete geçen sanayi kuruluşu ve lojistik firmaların sayısında artış olması, Kırklareli lojistik merkezinin en uygun yerde kurulmuş olması, olarak sıralanmaktadır.” (Selçuk Vurucu)