“Köylümün sorunlarını meclise taşımak için adayım”

“Köylümün sorunlarını meclise taşımak için adayım”

“Köylümün sorunlarını meclise taşımak için adayım”

“Köylümün sorunlarını meclise taşımak için adayım”

“Köylümün sorunlarını meclise taşımak için adayım”
02 Ekim 2013 - 09:30

Mustafa Karaca, CHP’den Kırklareli İl Genel Meclisi Aday Adaylığı’nı açıkladı













* 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kırklareli İl Genel Meclisi Aday Adaylığı’nı açıklayan Mustafa Karaca; “Yıllardan beridir köyleri geziyor ve köylülerimizin sorunlarını biliyorum. Bu sorunları meclise taşıyarak çözüme kavuşturmak için aday oldum” dedi.


HABER MERKEZİ


Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kırklareli’de Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından, Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği için Aday Adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı.


Kırklareli merkez ilçede 3 yıldan bu yana “Sarantalı Köylüm” isimli gazete çıkartarak, köylülerin sorunlarını ilgili ve yetkililere duyuran Mustafa Karaca, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler’de Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği için Aday Adayı olduğunu açıkladı.


Yıllardan beridir köyleri gezerek, sorunlarını tespit ettiğini belirten Karaca, köylülerin bu sorunlarını meclise taşıyarak çözüme kavuşturulmasını sağlamak için aday olduğunu belirterek şunları kaydetti:


“1948 yılında Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi’ne bağlı Elmacık Köyü’nde doğdum. İlk ve Orta Okulu Kırklareli merkez ilçede okuduktan sonra, İstanbul Sultan Ahmet İktisadi İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldum. Şu anda Mali Müşavirlik yapıyorum. Siyasete 1976 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Merkez İlçe Yönetimi’nde görev alarak başladım. 1983 yılında yapılan seçimlerde Halk Parti’den Kırklareli Milletvekili Adayı gösterildim. Özel işlerim dolayısıyla bir süre aktif siyasetten çekildim. Köylülerimin sorunlarını meclise taşıyarak bunları çözüme kavuşturmak için aday adayı oldum.  


0 Mart 2011 tarihinde "Sarantalı Köylüm Gazetesi" isimli aylık bir gazete ile Kırklareli merkez ve köylerinin sosyal, kültürel ve tarihi yapısını incelemek ve belgelemek üzere yayın hayatına katıldık. Üç yıldır her ay bir köyümüzü ziyaret ederek köylerimizin tarihim araştırdık. İnanılmaz güzel hayat hikayeleri dinledik. Kırklareli'nin efsane boyutlarında yaşanmış olaylarını, halkın yaşadığı hüzünlü hikayeleri dinledik. Köylerimizin arşivini oluşturacak şekilde, sokaklarını, yaşadığı evleri, giydiği kıyafetleri fotoğrafladık. Kırklareli Türkiye' de hiçbir ilimizin yaşamadığı kadar işgal görmüş, kitlesel göçler yaşamıştır. Her köyümüzün hikayesi hemen hemen aynı 93 Harbi denilen 1877-78 Osmanlı- Rus Savaşı ile başlamıştır. Balkanlardan kitlesel katliamlar yaşayarak Kırklareli’ye ulaşabilen insanlar köylerini, ailelerini ve yüzlerce yıl vatan diye bildikleri topraklan kaybetmenin acısını yaşamışlardır. Onlar için son durak Kırklareli asla terk edilemeyecek kadar değerli bir vatan toprağı olmuştur. Onun için Kırklareli halkı vatan sevgisini iyi bilir, Atatürk ilke ve devrimleri ile kazanılan bu son topraklan korumak için canını feda etmekten kaçınmaz.


Son yıllarda uygulanan yanlış Tarım Politikaları ile köylümüz hayli mağdur olmuş, ekonomik açıklarını kapatmak için tarlalarını satmak zorunda kalmıştır. Köylerin tekrar yaşama kazanılması için, köylerimizi tekrar yaşanılır alanlar haline getirebilmek için yaptığımız çalışmalar sonuç vermeye başlamıştır. Köylerimizde eskiden yapılan mandacılık, manda sütü ve peyniri üretimi, orman köylerinde kayın mantarı üretimi ve en önemlisi eski bağcılığımızı canlandırmak üzere üretime geçen Hardaliye Üretim tesisleri ile köylerimize bir canlılık gelmeye başladı. Köylümüz artık çaresizlikten ne yapacağını bilemeyen, tarlasını satan ümitsiz insan değil üreten köyüne ve toprağına sahip çıkan bir insan konumuna gelmeye başlamıştır. Köylerde başlayan bu canlılık yavaş yavaş Kırklareli esnafına da yansıyacaktır. Kırklareli'nin tekrar canlanıp kendine gelmesi ve ekonomik bir mucize yaşaması köylerden başlayacaktır.


Köylere yaptığımız bu geziler sırasında yaptığımız sohbet toplantılarında köylümüz artık 5 yılda bir köye şöyle bir uğrayan, olmayacak vaatlerde bulunan, tutulamayacak söylemlerde bulunan politikacı tiplerini artık köylerinde görmek istemiyor. Gelen misafire saygıdan onları dinler gibi yapıyor ses çıkarmıyor ama bilin ki, gerçek göründüğü gibi değil. Köylü artık kendini dinleyecek, dertlerine ve sorunlarına çözüm üretecek insanlar istiyor. İşte bu aşamada bizim tekrar politikaya dönüşümüz söz konusu oldu. "Dertlerimizle bu kadar yakından ilgilenip, sorunlarımıza çözüm ürettiğinize göre, neden İl Genel Meclisi’ne girip birinci elden sorunlarımızın çözümünde yardımcı olmuyorsun" diye sorular ile muhatap olmaya başladık. Köylü laf değil acilen sorunlara çözüm istiyor. Gönüllü olarak yapmakta olduğumuz bu görevimizin resmiyet kazanma talepleri çoğalınca CHP Kırklareli Merkez İlçe İl Genel Meclisi Aday Adaylığımız kaçınılmaz oldu. Bu onurlu görevi layıkıyla yerine getiren arkadaşlarımız elbette var ve hep var olacaktır. Bizde bu onurlu göreve bir nebze olsun katkıda bulunabilirsek mutlu olacağız.


Bu göreve talip olan aday adayı arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Seçim her ne kadar siyasi partiler arasında yapılıyorsa da köylerde yaşayan insanların dertleri müşterek, çözümleri biridir. Akıllı ve uygulanabilir, köylünün çıkarlarını ön plana alan projeler ile Kırklareli’de başlayacak bir kırsal kalkınma bölgenin kaderini etkileyecek büyüklükte olacaktır.” (Savaş Eskici)