Kör müsünüz? Sağır mısınız?

Kör müsünüz? Sağır mısınız?

Kör müsünüz? Sağır mısınız?

Kör müsünüz? Sağır mısınız?

Kör müsünüz? Sağır mısınız?
29 Ocak 2011 - 09:38

HÜR DÜŞÜNCE



OKTAY CEYLAN

Mahalli gazeteler, çıkarıldığı şehirlerde; o şehrin nüfus cüzdanıdır, kimliğidir.
İlimiz adına çıkan yazılı basına ne kadar fazla sahip çıkarsa o gazetenin hizmeti artar ve ilimize büyük katkılarda bulunur.
Trakya’mızın tanıtım reklâmı en önemlisi bölgemizin meselelerini ilgililere ulaştırılması yine mahalli basın üzerinden yapılarak başarıya ulaşılır. Yerel meselelere arzulara o parmak basar.
Mahalli gazeteler, insanların çevresinde olup biteni öğrenmek ve düşündüklerini başkalarına iletmek ihtiyacından doğmuştur. Asıl gayesi budur.
Kendimce doğru bildiğim bu düşüncülerimden yola çıkarak yine ilimizin önemli bir meselesini halkımızla paylaşmak istiyorum…
 09 Ekim 2010 tarihli “Korkuluksuz köprü korkutuyor” başlıklı ve yine 03 Kasım 2010 tarihli “DSİ hala köprüyü bulamadı mı?” başlıklı makalelerimde önemli bir soruna değinmiştim. Her gün onlarca insanımızın ve bir o kadar da aracın gelip geçtiği Asilbeyli’de kanal üstündeki köprünün tek korkuluklu olmasından dolayı, üstünden geçenlerin korkulu rüyası haline geldiğini belirtmiştim. Vatandaşın yetkilileri defalarca uyarmasına rağmen köprünün 3 senedir onarılmadığını, 3 sene kadar önce köprüden bir çocuğun düştüğünü ve ölüm korkusu geçirdiğini söylemiş ve ”Böyle bir kazanın meydana gelmesi yetmiyor da ille de ölümle sonuçlanan bir kazanın olması m gerekir?” diye yetkilileri uyarmıştım.
Asilbeyli köyü vatan topraklarının dışında mı kalıyor? Köylü Pınarhisar’a köprü mü istiyor? Ben mühendis değilim tahmin ediyorum ki fakat devletin burada 1-2 saatlik işi var.
Bürokrasideki ihmaller yüzünden mi köprü onarılmıyor? Kent Konseyi üyelerinin görevleri arasında Asilbeyli “Yerel kalkınma alanı”na girmiyor mu?
07 Ekim 2010 günü Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı 4. Birleşimi toplantısında “Hayvancılığın geliştirilmesinde Pilot Köy Asilbeyli oldu” özetle alınan karara ilişkin olarak “Köyde hayvan bakılmayacak, hayvanlar İl Tarım Müdürlüğünün uygun gördüğü alana çıkarılacak” şeklinde; hayvan sağlığından insan sağlığına kadar bir sürü kararlar öngörüldü..
Köyün alt yapısından bahseden yok. İnsanların düşe kalka korkuyla geçtiği köprüden sığırları nasıl geçireceksiniz Sayın Başkan, Sayın Üyeler? Üç senedir köprünün durumu malum.
Hadi diyelim; DSİ müdürümüzün vatandaşın serzenişlerine gözleri kör, kulakları sağır kaldı (bu konuda görüştüğüm vatandaşların bana ilettikleri bu yönde).
Sizler, daha çok Asilbeyli köprüsü için toplantı yaparsınız gibi geliyor bana.
***
Orman İşletme İl Müdürlüğüne Teşekkür Ediyorum!
16 Ocak 2011 Pazar günü Kırklareli Şehitliği’ne;
Bizzat Orman İl İşletme Müdür Yardımcısının İl Şehitliğimi’ze gelerek çam getirip dikmeleri beni çok duygulandırmıştır.
İl Orman İşletmesi Müdürlüğü’nün gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı kendilerine teşekkür ederim.