KLÜDOSK Istranca Dağları’nda

KLÜDOSK Istranca Dağları’nda

KLÜDOSK Istranca Dağları’nda

KLÜDOSK Istranca Dağları’nda

KLÜDOSK Istranca Dağları’nda
12 Ekim 2013 - 10:21

Kırklareli Üniversitesi’nin (KLÜ) farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin bir araya gelerek kurduğu Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü (KLÜDOSK) Üyeleri ......




HABER MERKEZİ


Kırklareli Üniversitesi’nin (KLÜ) farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin bir araya gelerek kurduğu Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü (KLÜDOSK) Üyeleri Trakya’nın oksijen kaynağı Istranca Dağları’nda trekking yaptılar.


* Başkan Haskan; “Doğaya gereken önem verilmeli”


Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü Başkanı Mert Haskan yapılan etkinlikle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamasında şunları söyledi; 


“Üniversitemizin 2013-2014 Akademik Yılı’nda KLÜDOSK olarak ilk etkinliğimizi 6 Ekim 2013 Pazar günü gerçekleştirdik.  KLÜDOSK olarak düzenlediğimiz etkinliğimize Kırklareli’de Fatma Kaya olarak adlandırılan mevkiden başlayıp ve yine bölgenin önemli bir turizm noktası olan Dupnisa Mağarası’nda etkinliğimizi sonlandırdık. Etkinlik süresince toplam 17 kilometre yürüyüş yaptık. İlerleyen zaman içerisinde bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz” diyen Başkan Haskan son olarak doğaya gereken önemin verilmesini önemle vurguladı.


Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü Başkan Yardımcısı Umut Al’da trekking ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi;


“Trekking;  doğada, bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir. Trekking her mevsimde yapılabilir; ancak hava ve ortam şartlarına, uzunluğuna ve zorluk derecesine göre gerekli hazırlıklar yapılmalıdır. Trekking parkurları birkaç saat sürebileceği gibi birkaç hafta hatta bir ay da sürebilir.


* Al; “Trekking, turizm çatısı altında büyüyerek ekonomik bir boyut kazanmıştır”


Başlangıçta doğasever insanların, doğal güzellikleri yaşamak ve doğada bulunmak amaçlı gerçekleştirdikleri kişisel veya arkadaş çevresi etkinlikleri olarak başlayan trekking, günümüzde alternatif turizm çatısı altında giderek ekonomik boyut kazanmış ve büyümüştür. Bugün trekking, genelde şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, hafta sonu günübirlik şehre yakın parkurlarda ya da yabancı ülkelerde 2-3 haftalık turlar şeklinde, profesyonel bir rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır. Doğa yürüyüşlerinin insanın vücut ve ruh sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğu uzmanlarca kabul edilmektedir. Yüksek kondisyon veya teknik istemiyor oluşu, sakatlanma vb. risklerinin çok düşük seviyelerde seyretmesi, maliyetinin az olması gibi nedenlerle kitlelerin en yoğun ilgi gösterdiği doğa sporudur” dedi.


Yapılan etkinliğe Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü Başkanı Mert Haskan, Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü Başkan Yardımcısı Umut Al, Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyelerinden; Erol Tükenmez, Cavit Can Aydın, Sertaç Kıyak, Deniz Mahmutovik, Eyyüp Demir, Zeliha Polat, Emirhan Polat, Solmaz Alkan, Büşra Güven, Zeynep Özde Korkmaz, Neslihan Çakırhan, Asene Akkış, Murat Can Kılıç, Abdürrezzak Tekmen, Bülent Küba, Can Akgüç, Mevlüt Güven, Mehmet Gündüz, Kadir Ünal, Eyüp Ateş, Tutku Karakuş katıldı.