“Kırklareli’de Sosyal Güvenliğin Dünü Bugünü” masaya yatırıldı

“Kırklareli’de Sosyal Güvenliğin Dünü Bugünü” masaya yatırıldı

“Kırklareli’de Sosyal Güvenliğin Dünü Bugünü” masaya yatırıldı

“Kırklareli’de Sosyal Güvenliğin Dünü Bugünü” masaya yatırıldı

“Kırklareli’de Sosyal Güvenliğin Dünü Bugünü” masaya yatırıldı
14 Mayıs 2010 - 09:24

 Sosyal Güvenlik Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından 12 Mayıs Çarşamba günü saat 14.30’da Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen brifingde, SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, kurumunun hizmetleri, vizyonu, vatandaşa sağladıkları kolaylıkları, KADİM Projesini ve SGK’nın hedefleri konularında brifing verdi.

 




*HABER MEREKZİ
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Bayram tarafından  “Kırklareli’de Sosyal Güvenliğin Dünü Bugünü” konulu brifing düzenlendi.
Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda düzenlenen brifinge; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu başta olmak üzere, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy,  Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Bayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya, Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, Esnaf ve San. Birliği Oda Başkanı Ali Fuat Şeker, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı İrfan Özeklioğlu, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüsamettin Duman, Kurum ve Kuruluş müdürleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan brifingde, SGK İl Müdürü Bayram, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı olarak bilinen Sosyal Güvenlik Kurumlarının tek çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu tüzel kişiliği ile 04 Şubat 2008 tarihinde fiilen taşrada teşkilatlanmaya başladığını belirterek, verdiği brifingde şu konulara değindi;
* “Kurumumuzun vizyonu hizmet anlayışı”
“İl Müdürlüğümüz kuruluşundan bu yana geçen 2 yıl 3 aylık süreçte fiziki yapılanmasını büyük ölçüde tamamlamış, vizyonu olan ‘Deşiğimi Hisset Dönüşüme Ortak Ol’ sloganına uygun olarak hizmet kalite standardını arttırma adına personelimize hizmet içi iletişim, halkla ilişkiler vb. eğitimlerin yanı sıra 5510 sayılı yasanın eksiksiz uygulanmasını teminen mevzuat eğitimine de önem verilmiştir.
Vatandaş odaklı kaliteli, sürdürülebilir, bürokrasiden arınmış çağdaş bir hizmet anlayışını hedefleyen kurumumuz, vatandaşlarımızın bugün git yarın gel anlayışının silindiği, yerinde, zamanında, etkin  hizmet alabilmeleri için İlimizin 3 ayrı ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezi kurulması benimsenmiş, bunlardan Vize Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüz 16 Mart 2009 tarihinde, Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüz de 30 Aralık 2009 tarihinde hizmete alınmış olup, Babaeski’deki merkezimiz için hizmet binası yapım çalışmamız devam etmekte bu yıl içinde hizmete alınması planlamaktayız.
Kurum olarak vatandaşlarımıza çağdaş standartlarda hizmet verebilmek, hizmeti ayağa götürmek adına teknolojik altyapı için büyük yatırımlarda bulunduk. Bu bağlamda vatandaşlarımızın Kuruma gelmeden işlemlerini internet ortamında alabilmeleri için her türlü imkânı sağladık. Vatandaşlarımızın Müdürlüğümüze gelmeden işlemleriyle ilgili soru ve sorunlarını kirklarelisgim@sgk.gov.tr adresine ilettikleri taktirde kendilerine konu ile ilgili en geç 2 iş günü içinde geri dönüş sağlamaktayız.
Vatandaşlarımızın kurumdan aldığı hizmet kalitesini arttırma ve onların kuruma gelmeden hangi hizmetleri alabileceklerini, hak ve yükümlülüklerinin neler olduğunu hatırlatma, Sosyal Güvenlik bilincinin yerleştirilmesi adına Kırklareli’nin 7 İlçesi, 18 Beldesinde düzenlediğimiz ve 29 Ocak 2010 tarihinde uygulamaya geçtiğimiz ‘Vatandaş Nerede SGK Orada’ adlı projemiz çerçevesinde yapılan lokal bilgilendirme toplantılarından bugüne kadar 17 si gerçekleştirildi.
* KADİM Projesi
Kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla Başbakanlığımızca 01 Ekim 2006 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren (KADİM) Projes’inden amaçlanan; Kayıt dışı olmakla birlikte kanun dışı çalıştırılan yabancı işçi oranını mümkün olduğunca azaltmak, bu yolla sektörlerdeki  haksız rekabete yol açmasını önlemek, kayıt dışı istihdamın ekonominin genel dengeleri üzerindeki olumsuz etkileri konusunda kamuoyu oluşturularak, vatandaşların kayıt dışı ekonomi konusunda bilinçlendirilmelerini sağlamak.
İşverenlerin sigortasız işçi çalıştırmalarının önüne geçme adına teşvik tedbirleri alınarak kayıt dışının önlenmesinde mesafe almak, kısa vadede çalışanların sağlık hizmetleri anlamında, uzun vadede ise emeklilik hakkından mahrum kalmamaları, Sosyal Güvenlik Sistemi yönünden aktif pasif dengesinin ve aktüeryal yapının bozulmamasıdır.
* “Kurumumuzun bu yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığı hedefler”
Babaeski Sosyal Güvenlik Merkezinin hizmete alınması, Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezindeki hizmet birimlerine işveren ve yurt dışı işçi hizmetlerini de eklemek, Kamu Kurumları’ndaki  tahakkuk birimlerinde görevli personele işlemlerinde karşılaştıkları sorunları giderme adına 7 ilçe ile İl merkezinde kapsamlı seminer düzenlenmesi, Sigortalı hizmetlerinin elektronik ortamda arşivlenme işleminin tamamlanarak maaş bağlama işleminin en geç 2 gün içinde sonuçlandırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi için sivil toplum örgütleriyle daha sıkı işbirliğine gitmek. Kayıt dışı istihdamla ilgili çalışmaları yoğunlaştırmak ve hem mevzuat hem de iletişim, halkla ilişkiler vb. konularda personele yoğun bir hizmet içi programı uygulamak.” (ue)