Kırklareli’de ilk defa Atatürk İlköğretim’de yapıldı

Kırklareli’de ilk defa Atatürk İlköğretim’de yapıldı

Kırklareli’de ilk defa Atatürk İlköğretim’de yapıldı

Kırklareli’de ilk defa Atatürk İlköğretim’de yapıldı

Kırklareli’de ilk defa Atatürk İlköğretim’de yapıldı
11 Nisan 2011 - 09:23

* Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hizmet İçi Eğitim
Faaliyetleri kapsamında Kırklareli’de ilk defa düzenlenen “Bilişim
Teknolojileri ile Proje Hazırlama (1. Kademe) Kursu” tamamlandı. Kursa
katılanlara tören ile sertifikalarını aldılar.


HABER MERKEZİ
Türkiye’de Kılavuzluk Sistemi ile derslerde ve günlük yaşamda teknolojinin doğru kullanımı ve ders planlarının internet üzerinden paylaşımının planlandığı “Bilişim Teknolojileri ile Proje Hazırlama (1. Kademe) Kursu” Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri kapsamında 04-08 Nisan 2011 tarihleri arasında Atatürk İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.
Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nurcan Tezer ile Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Kimya Öğretmeni Evşen Sancar tarafından 16.30-19.45 saatleri arasında verilen kursa; Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Ayşe Güven, Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu’ndan; Duygu Balcı, Adem Dertli, Erhan Çalışkan, TOBB Anadolu Lisesi’nden; Ticaret Meslek Lisesi’nden; Ece Civan, Ayça Ural Flahrty, Deniz Kocademir, Hatice Filiz Subaşı, Fen Lisesi’nden Muzaffer Özkan, Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi’nden; Filiz Bulun, Nazan Özkan katıldı.
Kursa katılan öğretmenlere belgelerini vermek için düzenlenen törende; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Şube Müdürü Beyhan Turfan, Okul Müdürü Bünyamin Çetin, Kurs Öğretmenleri Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nurcan Tezer ile Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı ve Kimya Öğretmeni Evşen Sancar tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.
Atatürk İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nurcan Tezer Kırklareli’de ilk defa yapılan kurs ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Son yıllarda, okul temelli mesleki gelişimin önceliği fark edildi ve yaygınlaşmaya başladı. Yapılan çalışmalar ve incelemeler başarıların olduğu kadar başarısızlıkların da olduğunu gösterdi. Deneyim eksikliği, zayıf iletişim becerileri ve yetersiz hazırlık başarısızlık nedenleri arasında gösterilmektedir. Eş yönlendirme Programı bu alanlardaki eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar içermektedir. Eğitim Teknolojileri ile Microsoft arasında yapılan protokol sonrasında, 1997 yılından bu yana çalışmalar bu doğrultudadır.
17-21 Kasım 2008 tarihlerinde İstanbul’da verilen eğitim ile bizlerde yaratılan farkındalık, bu amaca hizmeti hedeflemektedir. Biz kılavuzlara; çalışma esnasında, çalışmaya paralel eğitim, uzun vadeli, aralıksız ve sınıf içi etkinlikler üzerine yoğunlaşmış yüksek seviyeli birlikte çalışma ortamı kazandırabilmemiz için eğitim verildi. Kılavuzlar olarak, farklı bir öğretmenin, standart tabanlı bir müfredat dâhilinde teknolojiden faydalanan öğretici etkinlikler planlamasına ve bu etkinlikleri hayata geçirmesine yardımcı olacak, okullarının iyileştirme planına paralel bir Eş Yönlendirme Programı planlayacak ve bu planı hayata geçirecek, iletişim becerilerini, öğretim sürecinde tartışmaya teşvik etmek için kullanacağız. Farklı bir öğretmene kılavuzluk ederken, bir konu hakkında nasıl daha detaylı düşünmesini sağlamaya yönelik yapılan atölye çalışmaları hem öğretici hem de eğlenceli idi. İletişim becerilerinin uygulanması da ayrı bir gelişim idi. Yapmış olduğum dinlemelerin bazılarında niye başarısız olduğumun yanıtını artık biliyorum. Bundan sonra bu yanlışlıklara izin vermeyeceğimi de biliyorum. Atölye çalışmalarımızda karşılaştığım park alanı ve Tebeşir Konuşması etkinlikleri de etkilendiğim diğer çalışmalardı. Okuluma döndüğümde yaptığım ilk iş notlarımı kontrol etmek oldu. Çünkü okulumda planladığım kılavuzluk eğitiminde hedefim; eğitimi teknolojiden faydalanarak geliştirmek ne demek ve standartlara erişebilmek için teknoloji nasıl müfredata entegre edilebilir sorularının yanıtlarını arkadaşlarıma verebilmekti. Ben ve ülkemizdeki onlarca kılavuz arkadaşım, çalışmalarımız sonunda ortaya çıkan geliştirilmiş ve teknolojinin entegre edildiği ders planlarını paylaşıma açmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak kılavuzluk sisteminin okulumda ve ülkemde öğretmenlerin mesleki gelişimleri üzerinde çok faydalı etkisinin olacağına inanmaktayım” (s)