Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Akyaç’la son sürat yola devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Akyaç’la son sürat yola devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Akyaç’la son sürat yola devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Akyaç’la son sürat yola devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Akyaç’la son sürat yola devam ediyor
13 Aralık 2011 - 09:22

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç Kayalı Barajı kenarına yapılmakta olan kampüs alanındaki son çalışmalarla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Rektör Aykaç Mimarlık Fakültesi’nin kurulduğunu, Eğitim Fakültesi’nin ise onay aşamasında olduğunu söyledi.

 


HABER MERKEZİ


Kırklareli Üniversitesi’nin Kayalı Barajı kenarına yapılmakta olan kampüs alanının son durumu ile ilgili özel olarak görüştüğümüz Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, yapılacak olan yeni kampüs alanındaki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının geç kalması dolayısıyla 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni alanda hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyerek şunları kaydetti:


* “Amacımız bu yıl yeni yerimizde hizmet vermekti” 


“Bizim bütün beklentimiz bu Eğitim-Öğretim Yılı’nda kampüse geçmekti. Kampüs içerisindeki yol, su, kanalizasyon ve elektrik gibi alt yapı çalışmalarının eksikliklerinden dolayı bunu gerçekleştiremedik. Bunun yanında Kırklareli çıkışından kampüs sınırına kadar Karayolları tarafından yapılan yolun tamamlanamaması sebebi ile kampüsümüze geçişimiz önümüzdeki Eğitim-Öğretim Yılı’nda gerçekleştirilebilecek. Dolayısıyla hem kampüs içi hem de kampüs dışındaki altyapı çalışmaları bizim bu sene yeni kampüsümüze geçmeye müsaade etmedi. 2012-1013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda bu altyapı çalışmalarının tamamlanmasını öngörüyoruz. 


Şu ana kadar Merkezi Derslik Binası, Merkezi Laboratuvar Binası, Kapalı Spor Salonu tamamlandı. Kampüs alanımızda Yurt yapımı için yerimiz mevcut ancak şu anda yapılmayacak. İlerleyen zamanlarda yurtların yapımı gerçekleştirilebilecek. 


* “Mühendislik Fakültesi tamam, Eğitim Fakültesi onayda”


Mühendislik Fakültesi kuruldu. Önümüzdeki yıldan itibaren oraya da öğrenci alımlarına başlayacağız. Mühendislik Fakültesi bünyesinde biz 4 Bölüm açmak istiyoruz. Öğretim Görevlisi bulmamız halinde ilk etapta İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerini açmayı planlıyoruz. Mümkün olursa da Çevre Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği Bölümleri’ni açmak istiyoruz. Daha sonraki dönemlerde de Genetik Mühendisliği Bölümü’nü de açmayı düşünüyoruz. Hukuk Fakültesi için müracaatımız olmuştu. Onun kurulmasını YÖK kabul etmedi. Türkiye’de Hukuk Fakülteleri’nin sayısı çok fazla. Bunun yanında kurulan Hukuk Fakülteleri’ne Öğretim Üyesi bulunamıyor. YÖK’te bunu bildiği için izin vermedi. Bunun yanında Eğitim Fakültesi kurulması için müracaatımızı yaptık. Ancak halen bu konuda bir cevap alamadık. Bu konuda da Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir sınırlandırması olabilir. Kurulmasını uygun bulmayabilir. Çünkü bunlar Öğretmen yetiştiren Fakültelerdir. Okul Öncesi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık gibi branşların dışında istihdam edilecek olan öğretmenden fazla mezun bulunuyor. Bu bakımdan da Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Fakülteleri’nin belli bölümlerinin açılmasına çok sıcak bakmıyorlar. Bunların dışında üniversitemiz bünyesinde açılması planlanan başka Fakülte çalışmamız yok. Mühendislik Fakültesi’ne öğrenci alacağız. Teknik Eğitim Fakültesi’nin devamı olarak kurulan Teknoloji Fakültesi’ne de bu sene öğrenci alacağız. Bizim bir girişimimizde Sağlık Bilimleri Fakültesi idi. Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nu Fakülte’ye dönüştürmek istedik. Orada da Öğretim Üyesi bakımından yetersizlik var. O tamamlandıktan sonra belki Fakülte’ye dönüşebilecek. 


* “Fakülteleri yeni kampüs alanında toplayacağız”


Bizim şu an ki öngörümüz Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’ni yeni yapacağımız kampüs alanında toplamaktır. Merkez ilçede bulunan Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu Kavaklı’ya taşıyacağız. Şehir içerisindeki Milli Eğitim’e ait binaları boşaltacağız. Karahıdır’daki binamız kendimizin olduğu için orası kalacak.  


* “Kendi suyumuzu kendimiz getirtiyoruz”


Bunların gerçekleştirilmesi için önümüzdeki Eğitim-Öğretim Yılı’na kadar yeni kampüs alanımızdaki altyapı çalışmalarının tamamlanması çok büyük bir önem arz ediyor. Su İsale Hattı’nı ihaleye çıkardık. Şu anda Kırklareli Barajı’ndan alacağız. Çünkü Kayalı Barajı Sulama Barajı. Bizim oradan su almamız demek, aynı zamanda bizim buraya Arıtma Tesisi kurmamız demektir. Bunu bizim kendi başımıza yapıp sürdürmemiz imkansız. Dolayısıyla içme ve kullanma suyunu biz Kırklareli Barajı’ndan almaya karar verdik. Belediye ile konuşup bu konuda da anlaştık. İsale hattını da oradan biz kendi imkanlarımız ile çekiyoruz. Kampüs oraya yapıldığında belediye şehre suyu nereden veriyorsa, bize de suyu oradan vermeliydi. Belediye bunu veremeyeceğini söyledi. Kayalı Barajı’ndan suyu alıp, Arıtma Tesisi kurup kullanabilmek için çok büyük yatırım gerekiyordu. Belediye aslında isale hattı ile birlikte bu suyu bize teslim etmesi lazımdı. Belediye böyle bir şeye girmedi.  Bizde kendi suyumuzu kendimiz getiriyoruz.


* “İlçelerimizde de çalışmalarımız sürüyor”


İkinci Merkezi Derslik için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında Vize ilçemizde bir binamız var onun yapımına başlanıyor. Belediye başkanı bize yeri verdi. Bir bloğunu belediye yapacak. Esas derslik kısmını biz yapacağız. Babaeski ve Pınarhisar ilçemize 2012 yılında şunu düşünüyoruz. Binaları rahatlatmak açısından kantin ve kafeterya kısmını okulun bahçe kısmına prefabrik şekilde yapmayı düşünüyoruz. Bir sonraki aşamada ilk olarak Babaeski’ye ikinci binayı yapmayı planlıyoruz. Bu konuda Lüleburgaz ilçemizde rahatladık. Orada bulunan iki binamıza ilaveten üçüncü binayı Belediye yapıyor.” (s)